25. března 2022 • 16:24

Jalonenova první nominace před MS: devět nováčků, tři krajánci. Co Krejčí?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér hokejové reprezentace Kari Jalonen nominoval na přípravné zápasy proti Rakousku devět nováčků. Ve čtyřiadvacetičlenném kádru, který se sejde v pondělí v Plzni, jsou tři hráči ze zahraničí, ostatní hokejisté působí v extralize. Generální manažer Petr Nedvěd s předstihem oznámil, že pro mistrovství světa počítá i s útočníkem Davidem Krejčím, který se ale bude připravovat individuálně a k týmu se připojí až později.



„S Davidem jsme se dohodli, že se teď několik týdnů bude připravovat individuálně a k národnímu týmu by se měl připojit jeden až dva týdny před začátkem mistrovství světa,“ uvedl Nedvěd v tiskové zprávě.

Podobně jsou na tom i obránci Lukáš Klok a Jakub Krejčík. „Lukáš Klok doléčuje drobné zranění, ale do přípravy by se měl zapojit během následujících 14 dnů. Podobně jako Jakub Krejčík, který se připojí po splnění klubových povinností,“ řekl Nedvěd.

Národní tým zahájí přípravu na MS příští týden, společně s Jalonenem tým povedou asistenti Libor Zábranský a Martin Erat. Nedvěd u mužstva nebude, neboť je v zámoří, kde jedná s hráči, kteří by reprezentaci mohli posílit z NHL.

„Mým cílem je potkat se tu s co nejvíce českými hráči v NHL a jednat s nimi o jejich případné účasti na MS. Kari zase postupně objíždí extraligové stadiony, kde sleduje hráče, kteří také přicházejí v úvahu pro nominaci do reprezentace. Jsme spolu v takřka denním kontaktu a vše spolu konzultujeme,“ uvedl Nedvěd.

V pondělí by se v Plzni měli sejít tři brankáři, osm obránců a třináct útočníků. Nováčky jsou brankáři Dominik Pavlát (Plzeň), Aleš Stezka (Vítkovice), obránci Radek Kučeřík (Brno), Lukáš Kaňák (Plzeň), Patrik Demel (Litvínov) a útočníci Martin Lang (Plzeň), Jan Bambula, Jakub Navrátil (oba Olomouc) a Petr Fridrich (Vítkovice).

„Pro první část přípravného kempu jsme se snažili vybrat správný mix mladých hráčů, kteří by měli být budoucností reprezentace, a zkušených hokejistů, kteří mají aktuálně formu na to poprat se o finální nominaci na světový šampionát,“ vysvětlil Nedvěd.

Nominace:

Brankáři: Aleš Stezka (Vítkovice), Štěpán Lukeš (Karlovy Vary), Dominik Pavlát (Plzeň).
Obránci: Vojtěch Budík, David Jiříček, Lukáš Kaňák (všichni Plzeň), Radek Kučeřík (Brno), Patrik Demel (Litvínov), Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.), Ronald Knot (Nižněkams/KHL), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL).
Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary), Petr Holík, Luboš Horký (oba Brno), Petr Kodýtek, Martin Lang (oba Plzeň), Jan Bambula, Jakub Navrátil (oba Olomouc), Petr Fridrich, Dominik Lakatoš (oba Vítkovice), Patrik Zdráhal (Litvínov).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud