14. dubna 2022 • 19:15

Česko - Německo 6:2. Třetí výhra pod Jalonenem a oslava jubilea

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili v dalším přípravném utkání před mistrovstvím světa Německo jasně 6:2. O góly se postaralo šest různých střelců, národní tým zvládl vítězně i třetí duel pod trenérem Karim Jalonenem. Zároveň šlo o jubilejní 2000. reprezentační zápas v historii českého a československého hokeje.



O branky vítězů se postarali obránce Jakub Krejčík a útočníci Adam Klapka, Jiří Černoch, Petr Holík, Patrik Zdráhal a Jakub Flek. Brankáři Štěpánu Lukešovi sebral čisté konto ve 47. minutě za stavu 5:0 bek Fabio Wagner a následně v přesilové hře snížil Daniel Schmölz na 2:5.

Jalonen tak uspěl v souboji s finském krajanem na lavičce Německa Tonim Söderholmem, který má po svém boku i asistenty Raima Helminena a Petteriho Väkipartu. Jalonenův asistent Libor Zábranský starší poprvé z lavičky národního týmu sledoval počínání svého syna Libora a stali se první takovou rodinnou dvojicí v historii české hokejové reprezentace.

Němci nastoupili i Maciejem Rutkowským z Krefeldu, který doplnil nominaci spolu s dalším útočníkem Danjem Leonhardtem ze Salcburku. Tým naopak opustil Julian Napravnik z Minnesota State University.

První velká šance se rýsovala českému týmu až v sedmé minutě, ale Černochova přihrávka v přečíslení na Smejkala neprošla. Na druhé straně se dostal k dorážce Karachun, bekhendem Lukeše nepřekonal. V čase 9:41 domácí otevřeli skóre. Černoch našel zpoza branky mezi kruhy Krejčíka, který prostřelil Treutlea.

Gólová radost Jana Hladonika a Adama Klapky
Gólová radost Jana Hladonika a Adama Klapky

Za 99 sekund vedl Jalonenův výběr už o dvě branky. Klapka se trefil z pravého kruhu na lapačku německého gólmana a v druhém reprezentačním utkání dal první branku.

Ve 23. minutě při Fleischerově vyloučení zakončil kombinaci po Blümelově přihrávce z levého kruhu Černoch. Další příležitost měl Cienciala a 72 vteřin od třetí branky se radovali Češi znovu. Blümel po šikovné otočce na levém kruhu našel rozjetého Holíka, který upravil na 4:0.

Ve 28. minutě Lukešovi propadla Hussova střela mezi betony, ale stačil puk přikrýt před dotírajícími Jentzchem a Pfaffengutem. Potom český gólman vytěsnil i Karachunovu střelu. Němci se ubránili při Münzenbergerově trestu a přesilovku zkrátil faulem Jiříček.

Na začátku třetí třetiny čelil Lukeš úspěšně sérii střel. Ve 45. minutě po vhazování ve vlastním obranném pásmu předvedl Zdráhal sólo přes celé hřiště a z levého kruhu zařídil pětibrankový náskok. Za 77 sekund se dočkali branky i Němci. Volek našel volného Wagnera a Lukeš kapituloval.

Ve 49. minutě při Blümelově vyloučení se hosté radovali opět po Schmölzově efektním zakončení s hokejkou mezi nohama. Treutle si poradil s Blümelovou možností. V čase 53:50 našel před Smejkal před brankou volného Fleka, který uzavřel skóre.

Góly

Domácí: 09:41. Krejčík, 11:20. Klapka, 22:37. Černoch, 23:59. Holík, 44:48. Zdráhal, 53:50. Flek

Hosté: 46:05. Wagner, 48:46. Schmölz

Sestavy

Domácí: Lukeš (Stezka) – Ščotka, Jordán, Zábranský, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák – Ciencala, Holík, Blümel – Beránek, Černoch, Fridrich – Smejkal, Kodýtek, Flek – Klapka, Hladonik, Zdráhal – Lang.

Hosté: Treutle (Jenike) – Ankert, Bender, Forhler, Münzenberger, Hüttl, Wagner, Huss, Rogl – Soramies, Pietta, Höfflin – Braun, Fleischer, Schmölz – Jentzsch, Blank, Karachun – Volek, Pfaffengut, Rutkowski.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Brejcha, Zíka

Stadion

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud