15. dubna 2023 • 20:33

Česko - USA 1:9. Hokejistky na favoritky nestačily, čeká je boj o bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky prohrály v semifinále mistrovství světa v kanadském Bramptonu s favorizovanými Spojenými státy americkými 1:9. V neděli od 21:00 SELČ budou bojovat o obhajobu bronzu v duelu o 3. místo se Švýcarskem, které nestačilo na úřadující šampionky z Kanady.



Dvěma góly a asistencí pomohly k výhře favoritek Amanda Kesselová a Hilary Knightová, dvakrát skórovala také Tessa Janeckeová a čtyři body za gól a tři přihrávky si připsala Caroline Harveyová. Z české strany snížila ve 32. minutě na 1:4 Adéla Šapovalivová.

Češky pod taktovkou kanadské trenérky Carly MacLeodové loni v dánském Herningu při své první účasti v semifinále v historii prohrály s USA 1:10 a následně získali historickou medaili, když v duelu o bronz zdolaly Švýcarsko 4:2.

Češky, které letos v základní skupině prohrály s USA 2:6, držely s devítinásobnými mistryněmi světa a dvojnásobnými olympijskými vítězkami bezbrankový stav do 12. minuty. Při vyloučení Kateřiny Mrázové překonala Blanku Škodovou střelou z levého kruhu k protější tyči Amanda Kesselová.

Český tým se vzápětí ubránil při dalším trestu Sáry Čajanové. Výběr trenérky MacLeodové se snažil vyrovnat při pobytu Britty Curlové na trestné lavici, ale při střele Michaely Pejzlové zasáhla betonem Aerin Frankelová.

Ve 25. minutě zvýšila náskok USA v přečíslení po přihrávce Cayly Barnesové Hilary Knightová, která se za 95 sekund prosadila opět. Při vyloučení Andrey Trnkové tečovala střelu Caroline Harveyové. V čase 28:13 zakončila kombinaci s Harveyové Abbey Murphová a Škodovou nahradila v brankovišti Kateřina Zechovská.

O snížení se postarala po rychlém protiútoku střelou z levého kruhu Šapovalivová. V 35. minutě se dostala do úniku v oslabení Vendula Přibylová, ale Frankelová zasáhla lapačkou. Vzápětí už ale potrestala vyloučení Dominiky Láskové Abby Roqueová. Druhý gól v utkání přidala 101 sekund před druhou pauzou Kesselová, která ze vzduchu dorazila puk po šanci Knightové.

Ve 44. a 47. minutě skórovala Janeckeová, která nejdříve po nedůrazu české obrany proměnila přihrávku Hannah Bilkaové a potom při trestu Michaely Pejzlové využila z dorážky přesilovku. V čase 54:08 dovršila výsledek z levého kruhu Harveyová.

Góly

Domácí: 11:30. Kesselová, 24:22. Knightová, 25:57. Knightová, 28:13. Murphyová, 35:00. Roqueová, 38:19. Kesselová, 42:50. Janeckeová, 47:11. Janeckeová, 54:08. Harveyová

Hosté: 31:31. Šapovalivová

Sestavy

Domácí: Frankelová (Hensleyová) – Kellerová, Barnesová, Steckleinová (A), Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová (C), Roqueová, Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Scamurraová, Carpenterová (A), Murphyová – Hughesová, Panneková, Edenová – Curlová.

Hosté: Škodová (29. Zechovská) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Čajanová, Jandusíková, Trnková – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová, Neubauerová – Pištěková, Mills (C), Pátková – Plosová.

Rozhodčí

Cookeová, Lieffersová – Hammarová, Saarimakiová

Stadion

CAA Centre, Brampton, Kanada

Návštěva

2663 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud