14. dubna 2009 • 13:25

Krstev novou posilou Brna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další posilou hokejistů Komety Brno je osmadvacetiletý obránce Angel Krstev, který do klubu míří z Vítkovic. V současné době je Krstev v širším reprezentačním výběru, který se v Liberci připravuje na mistrovství světa.



"V Krstevovi jsme získali kvalitního a zkušeného obránce. Tento krok je po získání extraligy součástí naší koncepce při posilování týmu. Jeho předností je bojovnost," řekl dnes ČTK majitel Komety Libor Zábranský.

"Akorát jsem slyšel, že by to mělo být hotové a Kometa převzala moji smlouvu. Sám jsem však nevěděl, že se něco takového chystá," řekl Krstev novinářům na reprezentačním srazu v Liberci.

Hlavním problémem, proč opouští ostravský tým, jsou patrně finance. Vítkovice se snaží ušetřit, snížit rozpočet a dochází tedy i na hráčské smlouvy. "Ve Vítkovicích jsme se o nějakých částkách nebavili, ale já bych asi na nějaké snižování platu stejně nepřistoupil," připustil Krstev.

Další štaci bere s nadhledem. "Beru to z té hokejové a profesionální stránky. Prostě další hokejový tým. Kde budu, tam se budu snažit odvádět co nejlepší výkony a vyhrávat," ujistil Krstev.

Bude to prý mít svá pozitiva i negativa, podobně jako jinde. "Uvidíme časem, jaký krok to bude. Pozitivní je, že to mám teď o dvě hodiny blíž domů. Negativní je další stěhování," řekl s úsměvem Krstev.

Do Brna se však každopádně těší na diváky, kteří chodili ve velkém počtu i na první ligu.

"To vnímal asi každý člověk, jak tam byli lidé pobláznění hokejem. Já jen doufám, že tam ta atmosféra a euforie vydrží i dál a my to podpoříme," přál si Krstev.

Zatím největším úspěchem bulharského rodáka, který získal před deseti lety české občanství, je zisk zlaté medaile na mistrovství světa dvacítek v roce 2000 ve Švédsku.

Extraligu hraje Krstev od osmnácti let, začínal ve Slavii Praha a postupně si zahrál také v Litvínově, Českých Budějovicích, Liberci a naposledy ve Vítkovicích.

V letošní sezoně hrál za českou reprezentaci na Karjala Cupu i Švédských hokejových hrách, před rokem bojoval neúspěšně o nominaci na mistrovství světa.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud