25. září 2009 • 21:32

Budějovice otočily utkání s lídrem z Vítkovic

Autor: Petr Mešejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl obrat! Ani třígólový náskok v polovině zápasu nestačil Vítkovicím k osmému vítězství v řadě. Houževnatí Jihočeši totiž rychle srovnali a pět minut před koncem jim všechny body zařídil první extraligovou trefou obránce Macháček.



„Je to úžasný pocit rozhodnout takový zápas. Kolik mě to bude stát do klubové pokladny, ještě netuším. Tipuju tak búra,“ smál se premiérový střelec, který dokonal senzační změnu skóre.

„Věřil jsem i za stavu 0:3, že s tím ještě něco dokážeme udělat. Nahoru nás dostaly dva rychlé góly v závěru druhé třetiny,“ doplnil Petr Macháček. Jeho rána od modré čáry zapadla přesně do hostující brány a Budvar Arena se otřásla v základech.

Souhrn osmého kola extraligy »

Lídrovi tabulky tak zbyly jen oči pro pláč. V polovině zápasu si liboval nad třígólovým náskokem, přesto nebral ani bod. Jihočechy vyškolil hlavně v přesilovkách, využil tři ze šesti nabídnutých.

Přesto musel překousnout první porážku v sezoně. „Takhle zbytečně pustit náskok, to se nám prostě nesmí stávat. Když Budějovice srovnaly, dostaly se na koně a už se s tím nedalo nic dělat,“ uznal vítkovický obránce Vladimír Sičák.

V Budějovicích na hokeji zemřel fanoušek »

„Byla to z naší strany nezodpovědnost, najednou se všechno zvrtlo. Přišel úsek, kdy jsme hráli špatně. Chtělo to jednoduše vyhazovat puky. Bohužel jsme to neudělali a dostali góly,“ přiznal bez vytáček.

Hadamczikovi hoši poprvé v sezoně čtyřikrát inkasovali. V jejich brance nastoupil náhradník Šindelář místo zraněného Štěpánka a budějovičtí střelci toho nakonec dokázali využít.

„Věděli jsme o tom, že se ráno zranil. Naší snahou bylo co nejvíce střílet na jeho náhradníka. Byl to záměr,“ přiznal střelec zápasu Milan Gulaš. Jeho nechytatelná rána po Vakově vyhraném vhazování bleskurychle zapadla pod horní tyčku.

„S Váčkem to takhle zkoušíme často. Je výborný na buly. I trenér po nás chce, abychom se v takových situacích snažili střílet. Jde o to hlavně trefit branku.“

Hosté zaujali využitím přesilovek. Ve dvou případech zrovna zahříval trestnou lavici domácí útočník Hudec. „Byly to z jeho strany útočné fauly. Budeme si to s ním muset vyříkat,“ přiznal po zápase kouč Jan Tlačil.

Toho ale především potěšila vnitřní síla týmu za nepříznivého stavu. „Chtěl bych tohle ocenit. Moc si vážíme, že se nám podařil obrat právě proti vedoucímu týmu. Musím před všemi hráči smeknout.“

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 4:3 (0:1, 2:2, 2:0) Branky a nahrávky: 39. Kůrka (Mertl, Melichárek), 39. Gulaš (Gřegořek, Vak), 41. Gulaš (Vak), 55. Macháček (Huml) - 17. Klimek, 29. Hubáček (Sičák, Jurečka), 34. Jurečka (Sičák, Burger).

Rozhodčí: Hribik, Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8, navíc Snopek (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:3.
Diváci: 4935.

České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Vydarený, Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, Macháček - Kůrka, Mertl, Melichárek - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Huml, Veselý - L. Květoň, Šimánek, Sailer - od 36. navíc Kotrla. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka (15. Voráček) - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Varaďa, Roman, Svačina - od 41. navíc Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud