7. ledna 2011 • 22:10

Zklamaný Ton: Na takové soupeře nemáme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí porážka v řadě kříží plány hokejistů Sparty na povánoční atak na příčky zajišťující alespoň předkolo play off. Pražský celek se nemůže vymanit z krize, po Novém roce ještě nebodoval a s každým neúspěšným kolem sílí varianta, že místo play off bude v této sezoně bojovat pouze ve skupině o udržení.



"Já zatím takhle neuvažuju. Určitě je ve hře ještě dost bodů, ale realita je taková, že každý zápas se šance na play off zmenšuje," připustil sparťanský útočník Petr Ton.

Sparta neotočila kormidlem ani na ledě vedoucích Vítkovic. Prohrou 3:4 potvrdila, že po Kladnu je druhým nejslabším celkem extraligy na ledě soupeřů. "To je bohužel realita dnešních dnů. Na takové soupeře jako Vítkovice prostě nemáme," uznal Ton.



I když právě jeho gól na 1:3 nastartoval zlepšení, po bodu sahala Sparta marně. "Nebylo to asi ani tím, že bychom se tak zlepšili. To spíše Vítkovice trochu polevily," mínil Ton, který nešel do zápasu po nedávné viróze ještě úplně zdráv.

Patrik Husák se přetlačuje s domácím Hunou.Foto ČTK


"Necítil jsem se úplně dobře, ale bylo nás málo. Já jsem brejkový typ hráče a věřil jsem, že když se nám povede začátek, mohl bych se prosadit v brejku nebo v přesilovce. Ale první třetina všechny ty plány zhatila," uvedl Ton.



Pražané ani v Ostravě neprolomili svá mimopražská trápení a nevylepšili svou tristní bilanci devíti bodů. Ton se nevymlouval ani na start na turnaji Spengler Cup v Davosu těsně před Silvestrem.

Huna objíždí branku hostů.Foto ČTK


"Tím to není. Venku se nám prostě nedaří a od toho se to všechno odvíjí. Teď to bylo nalosováno tak, že jsme třikrát v řadě hráli venku a dopadlo to tak, jak to dopadlo," řekl Ton.

Podle něj už psychiku sparťanů těsné prohry nesráží. "Nemám u sebe statistiky, ale jestli se dneska hrálo 38. kolo, tak jsme snad třicetkrát hráli o gól. Už nás to nesráží. Musíme se dále rvát a soustředit na další zápasy," dodal Ton.

Pöpperle na Burgerovu střelu nestačil.
Pöpperle na Burgerovu střelu nestačil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud