16. března 2011 • 23:30

Růžička hráčům děkoval už před prodloužením

Autor: Martin Křížek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Vybojoval jsem to s klukama, kteří do toho dali všechno a jsem na ně moc hrdej.“ To byla první pozápasová slova šťastného trenéra Vladimíra Růžičky. Slavia totiž vstupovala do letošního play off s velmi mladým týmem a bylo otázkou, jak budou zkušenější hráči v nejdůležitější části sezóny chybět. Slávisté ale v infarktovém sedmém čtvrtfinále proti Liberci vybojovali díky gólu Tomáše Svobody v prodloužení postup do semifinále.



„Největší nervy mám vždycky z přesilovek, to na tý střídačce kvetu. Já se jich snad bojím ještě víc, než našich oslabení. Proto jsem byl i při tom vyloučení v prodloužení tak klidnej,“ objasnil jindy horkokrevný trenér svou vyrovnanost.

„I kluci, co jsou tady delší dobu, jako Michal Vondrka nebo Petr Jelínek, za dob Bednáře a Červenky nikdy v první přesilovkové formaci nebývali. Je to pro ně nové,“ vysvětlil.

Nejlepším slávistou v celé sérii byl ale vyhlášen právě Michal Vondrka, který svou platnost pro tým ukázal i tentokrát. Zbývalo pět minut do konce, když se vrátil vyloučený Krenželok na led a Slavia se mohla pokusit smazat dvoubrankové manko, což se vzhledem k průběhu utkání zdálo být téměř nereálné.

Místo ukvapené střelby Vondrka dvakrát podržel puk v útočném pásmu a pak rozdal přesné gólové přihrávky. „Když to Tomáš Svoboda proměnil, bylo to... prostě skvělý!“ radoval z vyrovnávacího gólu.

Hokejisté Slavie děkují fanouškům po výhře nad Libercem
Hokejisté Slavie děkují fanouškům po výhře nad Libercem

Jako by gól na 3:3 udělal svěřencům trenéra Růžičky větší radost, než vítězná trefa v prodloužení. „Já už jsem kluky pochválil po třetí třetině. Ať už by to dopadlo jakkoliv, za to co předvedli, si to zasloužili,“ říkal s úsměvem Růžička.

Slávisté, kteří už vedli v sérii 3:1 na zápasy, vstupovali do utkání o všechno v roli outsiderů. A až do času 55:35 nic nenasvědčovalo tomu, že by měli toto tvrzení vyvrátit.

„My jsme věděli už po tom čtvrtém zápase, že udělat poslední krok bude nejtěžší. To prodloužení série beru taky trochu na sebe, protože kdybych v pondělí proměnil nájezd, tak už mohl být klid,“ přiznal Vondrka.

Tomáš Svoboda (uprostřed) slaví rozhodující gól v sedmém zápase proti LiberciFoto Michal Beránek (Sport)

„O to větší mám radost, že se to po těch dvou zpackaných utkáních povedlo,“ dodal.

Že v play off často rozhoduje momentální forma gólmanů, potvrdila i tato série. A dlouho se zdálo, že hlavní hvězdou zápasu bude liberecký Tomáš Vošvrda. Po zápase se ovšem vzhlíželo na protější stranu kluziště.

Liberec byl totiž celých 13 odehraných minut prodloužení jasně lepším a aktivnějším týmem, tygří zuby si však vylámali všichni útočníci na skvělém Miroslavu Kopřivovi.

„Já to říkám vždycky a zopakuju to – vyřazovací část opravdu rozhodují brankáři a Míra to zvládl. Na to jakou měl během své kariéry smůlu, protože to vlastně bylo jeho první pořádné play off, to ustál na výbornou,“ označil hlavního strůjce úspěchu Růžička.

„Ale nutno dodat, že na štestí si dnes rozhodně stěžovat nemůžeme,“ připustil.

„Dáme si i vítězný pivo, to víte že jo,“ ujišťoval v euforii střelec postupového gólu Tomáš Svoboda.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud