21. dubna 2022 • 20:30

SESTŘIH: Jihlava – Kladno 5:3. Dukla snížila v baráži díky přesilovkám

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihlavští hokejisté porazili ve třetím utkání baráže o Tipsport extraligu Kladno 5:3 a snížili stav série na 1:2. Byť se Rytířům i díky parádní asistenci Jaromíra Jágra povedlo dostat v utkání do vedení, Dukla se oproti předchozím zápasům výrazně zlepšila v přesilové hře, v níž také rozhodla. Mužstvo z Vysočiny proměnilo dvě početní výhody, Středočeši naopak ani jednu. V jihlavských barvách se gólem a dvěma asistencemi blýskl útočník Tomáš Havránek. Další barážový duel se hraje v pátek od 17:30.



Hned v úvodu ohrozil Bowa domácí Helt, ale Rytíři Duklu do úvodního náporu nepustili. Sami mohli v 5. minutě otevřít skóre, když se po kombinaci s Jágrem ocitl sám před Žukovem Beran, ale s bekhendovým blafákem neuspěl. Jihlava zatlačila Středočechy při Zikmundově vyloučení. Po Menšíkově přihrávce trefil Helt zblízka Bowa a z dorážky minul. Mezi tyče se nevešla ani Zadražilova teč.

Na druhé straně se po Kubíkově pasu dostal do nadějné pozice na pravém kruhu kapitán Plekanec, jihlavský gólman ale zasáhl. V čase 16:21 se radovala z vedení Dukla. Cachnín vrátil puk za pravý kruh Eliášovi, který trefil protější horní roh branky. Těsně před pauzou měl šanci na vyrovnání Arzamascev.

Na začátku druhé části se sice šampion první ligy ubránil při Havránkově trestu, ale v pokračujícím tlaku Zikmund přihrál zpoza branky Beranovi, jehož pokus propadl za čáru, odkud Žukov puk vykopl, což potvrdil videozáznam. Za 49 sekund Rytíři stav otočili. Jágr vyjel zpoza branky, u pravé tyče vystřelil bekhendem a z dorážky skóroval Babka.

Ve 26. minutě při signalizovaném vyloučení Dukla vyrovnala a opět se klíčový moment odehrál za brankou. Havránek šikovnou zadovkou našel volného Zadražila, který překonal zblízka Bowa. V čase 28:31 při Kubíkově trestu Jihlava poprvé v sérii využila přesilovku. Po Harkabusově přihrávce se trefil z pozice mezi kruhy Seman.

Ve 34. minutě při Pytlíkově trestu moc nechybělo, ale tým z Vysočiny i ve třetím utkání inkasoval při vlastní přesilovce. Hlava zakončil únik bekhendovým blafákem, ale Žukov sklapnul betony a puk vytěsnil. Domácí naopak z dalšího tlaku početní výhodu využili a Havránek překonal ležícího kladenského gólmana.

V dalším oslabení už hosté odolali a 59 sekund před koncem po Ticháčkově zadovce z levého kruhu snížil Kubík střelou přes stínícího Hlavu. Jihlava si vzala trenérskou výzvu, ale sudí Šír se Sýkorou po dlouhém zkoumání gól uznali. Následoval dvouminutový trest pro domácí a Žukova překonal z dorážky Hlava, po dalším zkoumání videa rozhodčí tentokrát branku nepotvrdili, protože padla po vypršení hrací doby.

Po pauze měl v pokračující přesilovce možnost Kubík. Na druhé straně při signalizovaném trestu Zikmunda neuspěl před Bowem Kowalczyk a v oslabení se Rytíři ubránili. Ve 45. minutě jim po ráně Patrika Čermáka pomohla horní tyčka.

Kladno nevyužilo přesilovku po faulu Žukova a navíc měl v oslabení ještě možnost Menšík, který potom v 55. minutě řešil přečíslení individuálně a ztroskotal na Bowovi. V závěrečné power play pečetil výsledek po Havránkově přihrávce do prázdné branky Čachotský.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (Jihlava): „Konečně jsme dali gól z přesilovky. A hezký, nebyl nějaký náhodný. To nám vlilo trošku energie do žil, protože jsme se konečně v této činnosti prosadili. Skvělé jihlavské publikum nám dodalo spoustu energie i odvahy hrát tvrdý hokej. Bojovností, pohybem a odhodlaností jsme si to vítězství zasloužili. Zranění Josefa Skořepy byla velká ztráta. Jarda Jágr mi u střídačky říkal, že je voda za oběma bránami a je potřeba, aby se to na chvilku nějakým způsobem pozastavilo. Já jsem říkal, že s tím problém nemám, ale je to věc rozhodčích, kteří by měli být kompetentní, aby poznali, jestli je tam voda, nebo není. Jestliže to pustili do hry, tak to asi tak hrozné nebylo, ale já jsem tam nebyl, tak to nemůžu posoudit. Od nás mi nikdo nic nehlásil. My jsme zvyklí hrát na vodě, když je v Jihlavě teplo.“

David Čermák (Kladno): „Dnes rozhodlo, že nám chyběl pohyb. Tím pádem jsme si nevytvářeli šance. Jihlava potom dostala přesilovky, které využila. To byl rozdíl oproti zápasům v Chomutově. To dnes rozhodlo. Voda za brankami? To jsme snad viděli, že jel obránce za bránou a zůstal tam puk ve vodě. Jestli to nevidí, tak to nevidí. Rozhodčí se s námi nebavili.“

SESTŘIH: Jihlava - Kladno 5:3. Dukla snížila stav série, Čachotský oslavil 800. bod v kariéře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:21. Eliáš, 25:10. M. Zadražil, 28:31. F. Seman, 33:56. T. Havránek, 59:47. Čachotský

Hosté: 22:29. M. Beran, 23:18. Babka, 39:01. A. Kubík

Sestavy

Domácí: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Eliáš, Valenta – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák.

Hosté: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, J. Suchánek (A) – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Melka, Zikmund, Pytlík – M. Beran, M. Indrák, Jágr – Machala, Filip, Babka.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Lhotský, Svoboda

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud