22. dubna 2021 • 20:37

SESTŘIH: Liberec - Třinec 3:0. Kváča zastavil Oceláře! Tygři ve finále snížili

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o Masarykův pohár se pod Ještědem zdramatizoval. Liberečtí hokejisté ve třetím zápase finále Generali Česká play off zabrali proti Třinci, vyhráli 3:0 a snížili stav série na 1:2. O vítězství rozhodl prvním gólem v letošním play off obránce Petr Kolmann. Hrdinou Bílých Tygrů se však stal brankář Petr Kváča, jenž pochytal všechny šance Ocelářů. Další finálový duel se hraje v pátek.



Při absenci potrestaného kapitána Jelínka doplnil útočné řady domácích sedmatřicetiletý Lukáš Pabiška, který odehrál celou sezonu v prvoligových Benátkách nad Jizerou a liberecký dres na sebe navlékl po dlouhých 12 letech.

Zpočátku byli sice o něco aktivnější Oceláři, ale jejich rozlet přibrzdil ve čtvrté minutě Kolmann, když otevřel skóre povedenou ranou od modré čáry. Domácím vedení očividně pomohlo a dostali se i do dalších šancí. Rychlovského a krátce poté i Grígera však vychytal brankář Kacetl.

V 17. minutě už se Bílí Tygři dočkali, když dokázali vybojovat puk v útočném pásmu, Birner nabil Lencovi a ten zpoza kruhu pro vhazování zvýšil na 2:0. Reprezentační útočník ukončil 12 zápasů trvající gólový půst - naposledy skóroval hned v úvodu play off v polovině března. Od té doby si připsal 11 asistencí.

Třinečtí měli nakonec štěstí, že do kabin odcházeli pouze s dvoubrankovým mankem. Vzápětí čelili přesilovce domácích, v níž nevyužil další šanci Lenc a Vlachovo zakončení skončilo na brankové konstrukci.

První početní výhodu hostů v utkání rozpůlila přestávka. Při té druhé, kdy musel ve 27. minutě na trestnou lavici Musil, byli už mnohem nebezpečnější a Kváča měl napilno. V největší šanci na něho nenašel recept ani kanonýr Stránský.

Jinak se ale hrálo v režii libereckých hokejistů. Ve 32. minutě zakončoval Musil z dobré pozice nad. O chvíli později pálil z ideální pozice Rosandič, jenže Kacetl vytěsnil puk se štěstím okrajem lapačky.

Třinečtí ve třetím dějství bojovali o zdramatizování koncovky, ale gól naděje nepřišel. I kvůli skvěle chytajícímu Kváčovi. Ten si poradil s dorážkou Michala Kovařčíka, obrovskou šancí Hrni i slibným pokusem Vrány. Závěr zkomplikoval hostům faul Gernáta v 57. minutě. Když to pak zkusili bez gólmana, využil toho Bulíř.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Odehráli jsme velice dobré utkání. I když nemůžu říct úplně vstup, kdy nás Třinec zatlačil, tak se nám povedla první třetina. Vstřelili jsme tam dvě branky, hráčům to dodalo spoustu energie pro ten zbytek a odehráli od brankáře po posledního hráče velmi povedené utkání. Když dáte první gól, získáte trošku více energie a hraje se vám lehčeji. Celkově to ale bylo hodně těžké utkání. Známe sílu Třince. Speciálně v útoku má velice kvalitní hráče, hráli jsme však velice dobře defenzivně. Nedali jsme soupeři moc šancí, ty, které měl, si musel vypracovat. Tak by to mělo být.“

Václav Varaďa (Třinec): „Takový výsledek jsme si samozřejmě nepředstavovali. Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý, vytvořili jsme si šance, v podstatě jsme domácí překvapili aktivní hrou, jenže šance zůstaly nevyužité. Potom jsme ale po dvou chybách v obranném pásmu dvakrát inkasovali a od té chvíle si domácí náskok velmi dobře hlídali. Udělali to pro nás těžké v jejich obranném pásmu a my jsme nebyli schopní si tam vytvořit větší příležitosti. Soupeř byl lepší než my. Věřím, že zítra budeme hrát lépe. Zase to bude určitě bitva, snad se o to porveme víc.“

SESTŘIH: Liberec - Třinec 3:0. Tygři zvládli důležitý zápas a snížili stav série
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:37. Kolmann, 16:02. Lenc, 59:11. Bulíř

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (C), A. Musil, Lenc (A) – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Pabiška, A. Dlouhý.

Hosté: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A).

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Brejcha, Pešek

Stadion

Návštěva

300 diváků

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Liberečtí hokejisté se radují z gólu
Liberečtí hokejisté se radují z gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud