Miroslav Horák
4. dubna 2023 • 11:55

Ochutnej Vietnam! Klíma to udělal a je mimo. Snad ne salmonela, doufá se

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

S nepříjemnou ztrátou se musí vypořádat hradecký Mountfield, který v úterý navečer (17:30) startuje semifinálovou sérii extraligového play off na ledě Vítkovic. Do Ostravy nevycestoval elitní útočník Kevin Klíma kvůli silným střevním potížím a horečce. Opora Mountfieldu se stala obětí případu vietnamské restaurace v centru východočeského města, v níž se o víkendu desítky návštěvníků nakazily salmonelózou. Infekční nemoc během pondělka potvrdili hygienici z KHS.



Podle potvrzených informací iSport.cz byl Kevin Klíma jedním z mnoha zákazníků, jimž se po pozření jídla ze známého podniku Chich food´s udělalo zle a musel neodkladně vyhledat pomoc v hradecké fakultní nemocnici, kde mu byla podána infuze.

Nyní pobývá doma a v klubu všichni doufají, že se dá brzy do kupy. Dobrou zprávou je, že americkému útočníkovi s českým pasem už je lépe a start ve víkendových odvetách pod Bílou věží není vyloučen. „Věřím, že u Kevina se nákaza salmonelou neprokáže a že se potvrdí můj odhad, že na 99,9 procent doma hrát bude,“ doufá šéf klubu Miroslav Schön.

Mezitím vietnamská restaurace přiznala kardinální pochybení a svým zákazníkům se omluvila. „Stala se fatální chyba, která se stát neměla… Omlouvám se všem, kdo má nebo měl střevní potíže. Podnik je uzavřen,“ stojí na facebookových stránkách provozovny Chich food´s, jenž se propaguje i nápisy jako například Ochutnej Vietnam!

Nakažení návštěvníci a ti, kteří si jídlo objednali domů (jako právě Kevin Klíma) se shodují, že příčinou zdravotních potíží je podle všeho špatně připravená arašídová omáčka. Pomoc zdravotníků v neděli vyhledalo více než třicet lidí, z jejich výpovědí se rychle zjistilo, na jaké hradecké adrese vznikl problém. Salmonela měla být prokázána přibližně u poloviny pacientů s akutními obtížemi, během úterka se čeká na výsledky dalších testů.

Klíma patří v Hradci mezi obávané hbité forvardy, rychlý postup ze čtvrtfinále přes Liberec (4:1 na zápasy) jde do velké míry i za ním, trefil se třikrát a v prestižní sérii zapsal pět bodů. Vedle něj v Ostravě bude týmu scházet i Lukáš Cingeľ. „Máme vyrovnaný tým, u nás to nestojí na jednom hráči. Ale Kevinova ztráta mě samozřejmě mrzí,“ dodává Miroslav Schön.

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Mountfield HK - Liberec: Domácí zvýšili dorážkou Klímy. Tygrům nevyšla challenge na vysokou hůl, 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud