19. března 2024 • 15:20

ANALÝZA: Superstar extraligy Sedlák. V čem na úvod play off tak dominuje?

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Avizovali jsme v analytickém preview série mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, že Mountfield má všechny předpoklady k tomu, aby při hře v plném počtu hráčů byl Dynamu vyrovnaným týmem. Potvrdil to. Alespoň tedy v případě, když na ledě zrovna nebyl Lukáš Sedlák se svým komandem.



V zahajovacím souboji série si Hradec Králové (při hře 5 proti 5) vytvořil 1,28 očekávaných vstřelených gólů. V sobotním duelu pak 1,21. Dynamo bylo dominantnější v prvním utkání s hodnotou 1,76. Ve druhém zápase si vytvořilo 1,35 očekávaných gólů.

Mountfield odehrál podle očekávání vyrovnané zápasy. Neplatilo to však v situacích, kdy byl ve hře Lukáš Sedlák . Za dvě utkání si Hradec Králové vytvořil pouze 0,17 očekávaných vstřelených gólů a kapitánovi Dynama a jeho parťákům naopak dovolil 1,33.

88,7 %. Taková je hodnota pardubického lídra v poměru očekávaných gólů po úvodních duelech play off. Suverénně nejdominantnější mezi všemi hráči Dynama.

 

Hráč Pardubic

Poměr xG%

1.

Lukáš Sedlák

88,7 %

2.

Tomáš Hyka

74,7 %

3.

Richard Pánik

74,1 %

4.

Tomáš Vondráček

70,2 %

4.

Peter Čerešňák

70,2 %

Většinu času odehráli Sedlák, Hyka a Pánik spolu (18:04) a zapsali hodnotu 87 %. Nicméně stačilo, aby poslední dva jmenovaní odehráli pár sekund bez svého lídra a rozdíl se ihned dostavil.

Sedlák při hře 5 proti 5 zatím odehrál necelých 21 a půl minuty. Hyka se zastavil na čase 20:51 a Pánik 25:00. Při hře v plném počtu hráčů vyslal jednatřicetiletý útočník na branku Mountfieldu sedm střeleckých pokusů o hodnotě 0,49 očekávaných gólů. Opět jde o nejvyšší hodnotu mezi hokejisty Pardubic.

Pro svůj celek vybojoval tři přesilovky, přičemž potrestán nebyl ani jednou. V tomto směru v prvních dvou zápasech play off v celé extralize nebyl nikdo lepší.

Všestranný hokejista

Přítomnost Sedláka na ledě cítíte při každém jeho střídání. Elitní centr Dynama má velkou sílu v tom, že nepotřebuje sbírat dva body na zápas, aby byl rozdílovým hráčem.

Druhým rokem potvrzuje, že patří mezi nejlepší oboustranné centry v české nejvyšší soutěži a v anketě deníku Sport a webu iSport.cz, ve které hlasovali například i trenéři extraligových klubů, byl dvakrát za sebou zvolen nejlepším hokejistou ligy.

Zaslouženě. Jak potvrdil i na začátku play off, má tak obrovské kvality, že dokáže kontrolovat hru a udávat její tempo. A to umí jen ti nejlepší.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud