22. března 2024 • 20:28

Č. Budějovice - Třinec 4:1. První výhra domácích, rozhodli po sedmi minutách

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Českých Budějovic to Třinci nedají zadarmo. Před čtvrtým čtvrtfinálovým utkáním s Oceláři byli svěřenci Ladislava Čiháka na pokraji vyřazení. Páteční výhrou (4:1) českobudějovičtí snížili stav série na 3:1. Vítězný gól na 2:1 dal už v čase 6:04 Matěj Toman.



V úvodních minutách hráči obou celků navázali na čtvrteční otevřenou partii, která následovala po dvou gólově dietních duelech v Třinci. V končící čtvrté minutě fauloval Adámek a hned po 28 sekundách početní výhody šli Jihočeši do vedení - pohotovou dorážkou z prostoru před Mazancovým brankovištěm se prosadil Kondelík.

Uběhlo jen 16 sekund, Hrachovina nestihl zareagovat na lehký pokus Nedomlela a bylo vyrovnáno. Už na začátku sedmé minuty si ale domácí vzali vedení zpět, když se prosadil Toman. V deváté minutě Pýcha z ideální palebné pozice těsně minul. Vyloučení Štencela v 19. minutě přineslo obrovské šance Ocelářů, ale Hrachovina několikrát odčinil zaváhání.

Hned v úvodu druhé části v dohrávané přesilovce mohl vyrovnat Daňo, ale Hrachovina byl proti. Přelstít ho nedokázal ze sóla ve 23. minutě ani Hudáček. Na druhé straně měl šanci navýšit náskok Přikryl, jenže ani Mazanec se nenechal zahanbit a udržel hosty na dostřel.

V polovině základní doby se proti pravidlům provinil Hrehorčák a v přesilovce Jihočechů měl Mazanec i porci štěstí, když ho po Kondelíkově zakončení zachránila branková konstrukce. Hned vzápětí se dostal na druhé straně do velké šance Dravecký, ale Hrachovina mu sebral radost. Ve 37. minutě měl další možnost Přikryl, i tentokrát však ztroskotal na Mazancovi. Čacho pár sekund před sirénou zakončil v oslabení přečíslení dvou na jednoho, Hrachovinu neprostřelil.

Třetí třetina probíhala dlouho bez větších šancí. Až ve 49. minutě ohrozil Hrachovinu bekhendovou dorážkou Hudáček a domácí opora schovala kotouč v lapačce. Třinec tím ale odstartoval velký nápor, který s ubývajícím časem ještě sílil. Hudáček trefil z úhlu tyčku. V 55. minutě ale chyboval Polášek a domácí uklidnil třetí trefou Kubík. Více než tři minuty před koncem sáhli hosté ke hře bez gólmana a Ordošovi předložil puk před prázdnou branou Přikryl.

Góly

Domácí: 04:26. Kondelík, 06:04. Toman, 54:45. Kubík, 58:12. Ordoš

Hosté: 04:42. Nedomlel

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Kachyňa, Doudera (A), Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši, Štich – Gulaš (C), Kondelík, M. Beránek – D. Simon, F. Přikryl, Ordoš – Valský, Pech (A), Kubík – Toman, Vopelka, Koláček.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).

Rozhodčí

Jaroš, Šindel – Brejcha, Zíka

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 421 (Vyprodáno) diváků

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud