19. září 2012 • 20:28

Červenka v souboji hvězd z NHL zastínil Jágra, Kladno padlo se Slavií

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna v extraligovém souboji plném hvězd z NHL prohráli v pražské O2 Areně se Slavií 2:3. Rozhodující branku vstřelil na konci druhé třetiny Jaroslav Kalla, nejvíce zářili Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou. Kladenský šéf Jaromír Jágr sice připravil s Jiřím Tlustým gól pro Tomáše Plekance, sám se ale neprosadil.



Zaplněná O2 arena přivítala na ledě při prvním představení hvězd při výluce v NHL hned šestici hráčů ze zámořských klubů - na straně Kladna vedle Jágra ještě útočníky Plekance a Tlustého a beka Židlického. A zápas nabídl v úvodu přehlídku ofenzivního hokeje.

Po úvodních šancích na obou stranách se dočkala vedení už ve třetí minutě Slavia, když Sobotka získal puk ve středním pásmu, přistrčil jej doleva Červenkovi, který zblízka překonal Cháberu.

Kladenská odpověď byla blesková, když po 16 vteřinách vyrovnal z předbrankového prostoru Plekanec po předchozí střele Tlustého do tyče.

Brankáři byli v úvodní třetině neustále v ohrožení. Na slávistické straně byl nebezpečný vedle Červenkovy formace také druhý útok a vrátit Pražanům vedení mohl Žejdl.

V 18. minutě už Slavia udeřila, když za brankou získal kotouč Červenka a vrátil Sobotkovi přihrávku na gól. Další možnost měl znovu Žejdl.

Po 83 vteřinách druhého dějství našel Plekanec před brankou Tlustého a bylo znovu vyrovnáno. V 26. minutě se opět ukázal Červenka, jehož střela zamířila do pravé tyče, a Cháberu pak otestoval ještě jednou.

Smutný Jaromír Jágr po prohře se Slavií
Smutný Jaromír Jágr po prohře se Slavií

Skóre se neměnilo ani v přesilovkách, při Kempného trestu ohrozili Kopřivu Jágr a Tlustý.

Slavia těžila následně ze zkrácené přesilovky po vyloučení Patery, protože v době, když už skočil kladenský kapitán na led, předložil Červenka puk před prázdnou branku Kallovi a letní posila Slavie právě z Kladna získala svému týmu opět náskok.

Rytíři se v závěrečném dějství tlačili za opětovným smazáním manka. Jenže Eberle trefil tyč a ve 45. minutě odolala Slavia při náporu Plekancovy lajny.

Při Hertlově vyloučení pak nepohnul ukazatelem skóre ani ve velké šanci Tlustý a Kopřivu nepropálil ani Jágr.

V závěru se ještě marně snažili vynutit prodloužení opět Jágr s Plekancem, Slavia ale odolala i v závěrečné power play.

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Plekanec (Tlustý, Jágr), 22. Tlustý (Plekanec) - 3. Červenka (Sobotka, Kalla), 18. Sobotka (Červenka), 39. Kalla (Červenka, Sobotka). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7, navíc Červenka (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 15 575.
Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Macholda, L. Procházka, David Růžička, Mocek - Jágr, Plekanec, Tlustý - Obdržálek, Patera, Hlaváč - Hovorka, Dragoun, Eberle - Valský, Kuchler, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kolařík, J. Krejčík, Kuboš, Kempný, Dresler - Kalla, Červenka, Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, P. Jelínek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud