6. ledna 2013 • 05:00

1000 KOL EXTRALIGY: Dva tituly, přes 300 výher. Trenérům vládne Růžička

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

19. UDÁLOST | Hledat nejúspěšnějšího trenéra na extraligové scéně není těžká práce. Jasnou jedničkou je Vladimír Růžička, který nastoupil na střídačku hokejisté Slavie už ve 26. kole sezony 2000/01 a působí v pražského klubu již 12. sezonu v řadě! To se žádnému jinému kouči nepodařilo.



A to není všechno. Navíc odtrénoval v základní části nejvíc zápasů (k 9. prosinci 2012 – 628 utkání) a připsal si i nejvíc výher mezi kouči (k 9. prosinci 2012 – 347).

Když se Růžička v březnu 2000 v utkání proti Litvínovu, kde jako hráč vyrůstal, rozloučil s aktivní kariérou, začal dění ve Slavii ovlivňovat z pozice kouče a sportovního manažera. "Chtěl bych, aby Slavia šla nahoru a aby na ni lidé chodili v hojném počtu," zatoužil na prahu své nové role.

Přání se mu splnilo velmi rychle. Růžičkovým přičiněním průměrné pražské mužstvo rázem kvalitativně poskočilo vpřed a po dvou semifinálových účastech získalo pod jeho vedením v ročníku 2002/03 první mistrovský titul, který ještě jednou zopakovalo v sezoně 2007/08. Celkově se do extraligového finále dostala Slavia pod Růžičkovým vedením pětkrát a jednou vyhrála základní část.

Konec Růžičkovy éry ve Slavii je ještě daleko. Momentálně má kouč, který i reprezentaci dovedl dvakrát k triumfu na mistrovství světa, podepsaný kontrakt až do roku 2017. „Potřebuju, aby mě práce naplňovala, abych byl spokojený. Na Slavii dělám všechno - kromě áčka i mládež, řídím si všechno, jak potřebuju já z té sportovní stránky, a hrozně mě to baví,“ promluvil v minulosti o síle jeho vazeb na červenobílý klub.

Zítra: Největší průšvih

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud