25. října 2014 • 17:08

Pomstil Budějovice! Budou mít radost, zářil "nový" sparťan Straka

Autor: ixs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl návrat! Útočník Josef Straka nastoupil po osmi letech za Spartu a bylo z toho vítězství. A ne ledajaké! Pražané porazili v pátek v 15. kole Hradec Králové 4:3. Tým nenáviděný především v Českých Budějovicích kvůli odchodu Mountfieldu z jihu na východ Čech. Právě Straka pomohl pomstít prvoligový Motor. „S radostí se můžu vrátit do Budějovic,“ usmíval se šestatřicetiletý centr.



Spartu trápí marodka. Ze hry jsou útočníci Jaroslav Hlinka s Danielem Přibylem. Klub tak sáhl k bleskovému řešení.

„Ve čtvrtek ráno mi zavolali a druhý den jsem byl tady,“ popsal narychlo domluvené hostování Straka. Šikovný centr ale nebyl jen do počtu. Naskakoval ve druhé lajně s Martinem Réwayem a Janem Buchtelem, hrál přesilové hry. „Hradec nehrál nahoru dolů. Kdyby přijel tým, který by s námi lítal, bylo by to fyzicky náročnější, ale myslím, že jsem to obstojně zvládl,“ hodnotil po zápase.

SESTŘIH: 15. kolo extraligy, Sparta - Hradec Králové 4:3
Video se připravuje ...

Návrat na místo činu vyšel! Josef Straka získal před osmi lety se Spartou titul. „To byl můj zatím největší úspěch, nikdy na něj nezapomenu“ pravil někdejší reprezentant. Z mistrovského týmu ale moc hráčů nezbylo. „Z té doby zůstali jen Jarda Hlinka a masér Hynek Svoboda,“ vzpomínal s úsměvem. Naopak z poslední extraligové štace v Chomutově si moc dobrého neodnesl. „Tam to bylo nejhorší období mé kariéry, to bych nikomu nepřál.“

Nové působiště v Českých Budějovicích si pochvaluje. „Teď myslím jen na Motor, tam jsem našel novou chuť,“ zářil. Hned v neděli Sparta hraje v Mladé Boleslavi a zatím to nevypadá, že by Straka opět vypomohl. V sobotu totiž Motor narazil na Šumperk. „Nejsem nejmladší, abych zvládnul tři zápasy ve třech dnech,“ smál se. Pokračování spolupráce však nevyloučil. „Po zápase se Šumperkem se uvidí,“ uzavřel Straka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud