Zdeněk Janda
10. prosince 2014 • 14:40

Slávisté představili kalendář. Zvěčnila je Tomicova manželka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

O tom, že jeho žena je vášnivá fotografka, pochopitelně věděl. Ale o tom, že se chystá nafotit slávistický kalendář, vůbec netušil. „Zezačátku jsem z toho nebyl nadšený. Ale výsledek se povedl, jsem na ni moc pyšný!“ tvrdí útočník Marek Tomica, jehož manželka Petra Tomicová na kalendář „zvěčnila“ i jeho s patnáctiměsíčním synkem Filípkem.



Pro Slavii je nepostradatelný útočník. Bojovník, který nic nevzdá a schytá spoustu ran. Srdcař. V klubu působí už šestnáctou sezonu! Teď ho ale svým fotografickým umem zastínila manželka Petra, která nafotila kalendář.

„Šlo to úplně mimo mě, vůbec jsem o tom nevěděl. A přiznávám, že když mi to řekla, nebyl jsem nadšený. Protože vím, že takové focení není žádná sranda. Měl jsem trochu strach, aby kluky moc nezdržovala,“ tvrdí Tomica, jenž se na fotce objevuje společně se synem Filípkem.

„I tahle fotka se povedla. Ale ne díky mně, tu fotku dělá náš malej! A pochopitelně i fotografka odvedla skvělou práci,“ směje se útočník, jenž za pražský tým bojuje už od roku 1999.

Manželka Petra Tomicová, momentálně na mateřské dovolené, která je jinak zaměstnaná v ČSOB jako konzultantka lidských zdrojů, přiznává, že fotografie jejích nejbližších byla z celého kalendáře nejtěžší.

Jaroslav Bednář zapózoval u Vltavy i s oběma dcerami.
Jaroslav Bednář zapózoval u Vltavy i s oběma dcerami.

„To pro mě byl největší oříšek. Protože Mára neustále remcal, znáte ho, nerad se fotí…“ směje se sympatická paní Tomicová. „Navíc Filípek zezačátku moc nespolupracoval, měl hlad. Až když jsme mu dali něco k snědku, bylo to lepší. Zrovna zapadalo sluníčko, takže si to nakonec sednulo. Ale byla to asi nejtěžší fotka,“ dodává amatérská fotografka, která byla mile překvapená, když ji vedení klubu oslovilo, jestli by do toho nešla.

 

„Jednou mi přišla textovka od Petry Mickové, která dělá na Slavii. Že hledají někoho, kdo by jim nafotil kalendář, a vzpomněli si na mě. Podívali se na Facebook na moji práci a líbilo se jim to. Tak jsem na to kývla. Přiznávám, že někde v hloubi duše to byl můj sen nafotit slávistický kalendář, i kvůli tomu, že tam hraje Mára. Ale byl to jenom sen, ani jsem se neodvážila to říct nahlas…“ přiznává.

Nabídka ovšem přišla. Tomicová fotila Bednáře a spol. po Praze, celkem to zabralo přes čtrnáct dní. „Fotili jsme to každý den odpoledne, když nebyl zápas. Nachodili jsme při tom dost kilometrů, ale výsledek stál za to. Jsem ráda, že i ohlasy jsou pozitivní,“ má radost Tomicová.

Kalendář, který stojí 339 korun, se dá pořídit ve slávistickém fanshopu v Edenu nebo v O2 Areně během zápasů.

Rozhovor s Petrou Tomicovou najdete v dnešním vydání deníku SPORT

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud