Tomáš Vrábel
24. června 2015 • 17:07

Sparta o přesunu do O2 areny: Upravíme ji, budeme tam jako doma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střídání rivalů. Hokejová Sparta nahradí Slavii v O2 areně, kde bude hrát extraligové zápasy. Důvodem je nevyhovující stav holešovické arény pro hokejové zápasy, kde však klube bude mít nadále zázemí a kde bude působit jeho mládež. Sparta o tom informovala v tiskové zprávě, čímž potvrdila informace portálu iSport.cz.



„Dříve nebo později by Sparta musela situaci kolem své haly strategicky řešit… Sportovní holding v posledních letech investoval do oprav a zútulnění Tipsport areny miliony korun, nicméně v hale je v příštích letech potřeba zásadní investice, která povede k celkové modernizaci celé haly a zvláště pro hokej technicky nevyhovujících zařízení. Pro klub a majitele tato rekonstrukce nedává ekonomický smysl,“ vysvětlil Petr Speychal, šéf holdingu.

Sparta podepsala s Bestsportem několikaletou smlouvu, která má podle informací iSport.cz platnost nejméně než pět roků. „Sparta zvýší komfort pro své fanoušky a díky Bestsportu zároveň získá dlouhodobou ekonomickou stabilitu,“ doplnil šéf představenstva Sparty Petr Bříza.

Sparta se v O2 areně bude chtít cítit jako v domácím prostředí, přestože její zázemí včetně mládeže zůstane v Holešovicích. „Sparťanský nádech dostane interiér a exteriér O2 areny tak, aby se zde fanoušci a hráči cítili jako doma,“ přiblížil marketingový ředitel holdingu Jan Kryšpín.

Sparta o přesunu do O2 areny neuvažovala, ale sestup Slavie do první ligy jí otevřel možnosti a je pro ni ekonomicky výhodný. „Rozhodování o přesunu pomohlo i excelentně zvládnuté MS v hokeji,“ přiznal Speychal.

Generální ředitel O2 areny Robert Schaffer doplnil: „Po konci uplynulé sezony jsme zvažovali, zda výpadek hokeje nahradit koncerty a jinými kulturními akcemi. MS v hokeji ale ukázalo, že hokej do naší haly patří, a proto jsem rád, že jsme se Spartou nalezli oboustranně přijatelné řešení. Jsem přesvědčen, že z toho budou těžit jak obchodní partneři O2 areny, tak samozřejmě i fanoušci a sponzoři Sparty.“

Slavia tak bude hrát první ligu v Edenu, není však jasné, kde by nastupovala, pokud by se vrátila do nejvyšší soutěže. Podle iSport.cz má Sparta přednostní práva na extraligu, Ligu mistrů či KHL. S jejím návratem do libeňské haly by tak případně musela souhlasit.

Posily Sparty porovnávají: Jak se trénuje v KHL a u nás?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud