3. prosince 2015 • 13:32

Hovorka jde po konci v Chomutově do Vítkovic. Dají mi prostor, říká

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský útočník Marek Hovorka (31 let) je novou posilou hokejistů Vítkovic. Po ukončení smlouvy v Chomutově se dohodl s ostravským klubem, poprvé by si za něj mohl zahrát už zítra proti Liberci (17).



„Vítkovice o mě projevily vážný zájem, chtějí mi dát prostor, proto pro mě byly po odchodu z Chomutova jedinou alternativou,“ řekl pro vítkovický web zkušený útočník, který má doma stříbro z mistrovství světa 2012.

Hovorka hrává v extralize od roku 2008. V elitní soutěži odehrál 216 zápasů (42 gólů) za Ústí nad Labem, Mladou Boleslav, Kladno, Spartu, Karlovy Vary a naposledy Chomutov. Tomu v minulé sezoně pomohl zpátky do extraligy.

Ve středu se Hovorka domluvil s klubem po vzájemné dohodě na ukončení angažmá. Do Vítkovic přichází jako volný hráč. V aktuální sezoně odehrál za Chomutov 22 zápasů, připsal si 4 body (2+2).

Hovorka má zkušenosti i ze slovenské reprezentace. V roce 2012 byl členem Vůjtkova výběru, který šokoval stříbrem na mistrovství světa. První trénink s Vítkovicemi absolvoval ve čtvrtek dopoledne, poprvé hrát by mohl už v pátek proti Liberci.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud