19. ledna 2016 • 08:46

Sparta prodlužuje. Zůstává Čajkovský, Piskáček a Procházka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví obránci Michal Čajkovský, Jan Piskáček a útočník Martin Procházka budou i po této sezoně pokračovat v pražské Spartě, která s nimi prodloužila smlouvy. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.



Třiadvacetiletý Slovák Čajkovský je s 19 body ze 34 zápasů nejproduktivnějším obráncem Sparty v tomto ročníku a s deseti brankami je nejlepším střelcem mezi beky v celé extralize. Do Prahy přišel loni v létě po působení na farmách ve Washingtonu. V minulé sezoně hrál v AHL za Hershey Bears a v ECHL za South Carolina Stingrays.

"Michala Čajkovského jsme přivedli před sezonou jako české hokejové veřejnosti téměř neznámého hráče a jsme velice rádi, že potvrdil naše očekávání a že bude v našem klubu nadále pokračovat," řekl sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

O tři roky starší Piskáček sehrál v sezoně vinou zranění jen deset utkání a vstřelil tři branky. "Věříme, že ho opustí zdravotní problémy, které ho provázejí. Uplatnili jsme opci na jeho další pokračování ve Spartě," uvedl Martinec. Piskáček přišel do Sparty v roce 2013 z Kladna. V extralize má na kontě 266 zápasů a 56 bodů za 16 branek a 40 asistencí.

Jednadvacetiletý Procházka má na kontě v ročníku v 19 duelech osm bodů za šest branek a dvě přihrávky. "Je produktem naší hokejové akademie, za poslední roky i díky působení v první lize udělal veliký pokrok a věříme, že se bude i nadále zlepšovat. Proto jsem rád, že s ním máme podepsanou dlouhodobou smlouvu," doplnil Martinec. Procházka v nejvyšší soutěži zaznamenal dohromady ve 42 duelech 11 branek a dvě asistence.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud