4. března 2016 • 20:19

Liberec to dokázal! Ovládl základní část a převzal Prezidentský pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce obdrželi před dnešním utkáním závěrečného 52. kola extraligy proti Karlovým Varům Prezidenstký pohár pro vítěze základní části. Za Bílé Tygry ho z rukou šéfa českého hokeje Tomáše Krále převzal během slavnostního ceremoniálu na červeném koberci klubový prezident Petr Syrovátko. Vše proběhlo pod dohledem kapitána Jana Výtiska, který se však držel v bezpečné vzdálenosti, aby se poháru nedotkl.



Fanoušci nejprve přivítali na ledě řadu hráčů, kteří se podíleli na dvou dosavadních triumfech Severočechů v základní části, na něž dosáhli v ročníku 2005/06 a hned poté v sezoně následující. Největšího aplausu se dočkali Milan Hnilička, Václav Pletka, Valdemar Jiruš a také tehdejší kouč Josef Paleček. Sami si však tehdy nemohli podobnou slávu užít, neboť Prezidentský pohár se uděluje až od sezony 2009/10.

Liberecký tým si převzal Prezidentský pohár
Video se připravuje ...

Poté, co ho Král předal Syrovátkovi, ten si ho zvedl slavnostně nad hlavu a následně ho předal do rukou generálního manažera Ctibora Jecha. "Máte úžasnou sezonu, překonali jste extraligové rekordy a já vám přeju, abychom se tady sešli znovu po finále a předal jsem vám i ten druhý pohár," ocenil Král výkony extraligového suveréna.

Výtisk u všeho pouze asistoval, nikdo ze samotného týmu, který se jinak držel stranou, se trofeje z pověrčivosti nedotkl. A hodně opatrní byli hráči v tomto ohledu i při následném focení celého mužstva s pohárem. Klub si zajistil prvenství před Spartou již po 50. kole. V základní části zároveň překonal extraligový rekord v počtu vítězství a nasbíraných bodů.

SESTŘIH: 52. kolo Extraligy, HC Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 6:2
Video se připravuje ...

Před utkáním převzali prezident hokejového klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko a generální manažer Ctibor Jech trofej za vítězství v základní části hokejové extraligy
Před utkáním převzali prezident hokejového klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko a generální manažer Ctibor Jech trofej za vítězství v základní části hokejové extraligy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud