30. srpna 2016 • 21:23

Sparta porazila v derby Slavii, Kometa si poradila s rozjetým Hradcem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty vyhráli v přípravě v pražském derby na ledě prvoligové Slavie 3:2 po samostatných nájezdech. V soubojích extraligových soků vyhrála Kometa Brno nad Hradcem Králové 4:1, Mladá Boleslav porazila Plzeň 5:3 a Karlovy Vary zvítězily nad Chomutovem 6:2.



Sparta nastoupila v brance s šestnáctiletým Jakubem Škarkem, který má do Sparty z prvoligové Jihlavy vyřízené střídavé starty, a dvakrát vedla. Bezbrankový stav před 2150 diváky v Edenu prolomil až ve 27. minutě Černoch.

Za tři minuty vyrovnal Dušek, ale ve 36. minutě vrátil úřadujícímu vicemistrovi vedení Netík. Prodloužení vynutil sedm minut před koncem Jiránek. V rozstřelu se trefili za Spartu Netík, Vrána a Forman, za Slavii skóroval jen exsparťan Dragoun.

Hradecký Mountfield po úvodních šesti výhrách v přípravě podruhé za sebou prohrál. Vedl sice v Brně od sedmé minuty po trefě Jarůška, ale vzápětí vyrovnal Kvapil a ve třetí třetině za domácí skórovali Vincour, v přesilovce Hynek Zohorna a Kováčik.

V souboji dvou účastníků Ligy mistrů vyhrála doma Mladá Boleslav nad Plzní 5:3. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 3:3 a v úvodu závěrečného dějství rozhodli Hyka s Lencem. Karlovy Vary vyhrály 6:2 nad Chomutovem, který nechal odpočívat všechny opory. Za Energii se trefil dvakrát Flek.

Olomouc vyhrála doma nad Duklou Trenčín 5:0. Dvěma góly se na tom podílel útočník Herman a brankář Falter udržel čisté konto. Zlín zvítězil na ledě prvoligového Havířova 2:1 a Vítkovice v ostravském derby vyhrály na hřišti druholigové Poruby 9:3.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud