28. února 2018 • 10:36

Proti elitě zaujal a tak se bek Třince noční jízdou vydal k ligové premiéře

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Jan Zahradníček (21 let) zaujal v třineckém dresu na turnaji Davos Hockey Summit ve Švýcarsku. Řízný bek, který celou základní část odehrál v partnerském klubu Frýdku-Místku ve WSM lize a s třineckou juniorskou slavil titul v roce 2016, naskakoval ve Švýcarsku vedle kapitána Lukáše Krajíčka. Trenérům se líbil. Tak jej narychlo povolali i k dnešnímu extraligovému duelu v Chomutově (17.30). Po noční jízdě se Zahradníček připojil k týmu na dopoledním tréninku.



„Ve Švýcarsku hrál velmi dobře, hodně důrazně,“ říká tiskový mluvčí klubu Radim Sajbot. „Trenéry zaujal.“ Do Chomutova s týmem Zahradníček původně nejel, ale protože mimo hru jsou zranění obránci Adámek s Linhartem a drobné problémy měli i další beci, trenéři jej přece jen narychlo povolali. Zahradníček cestoval přes noc, dopoledne se připojil k Ocelářům. A pokud se nic nestane, měl by mít rodák z Nového Jičína v Chomutově extraligovou premiéru.

Ve Švýcarsku Oceláři odehráli během olympijské přestávky tři zápasy. Porazili Dinamo Riga (2:1 po nájezdech) a Davos (6:2), prohráli s Magnitogorskem (3:5). Na turnaji skončili třetí za Rigou (7 bodů) a Magnitogorskem (6 bodů).

Obránce Jan Zahradníček slavil s třineckou juniorkou titul v roce 2016. Teď jej čeká premiéra v extralize.Foto HC OCELÁŘI TŘINEC

„Špičkový turnaj, odehráli jsme tři kvalitní zápasy, což byla výborná příprava před play-off, kde jsou všechny zápasy na krev,“ říkal asistent Jiří Raszka, který už před olympijskou pauzou rozšířil realizační tým Ocelářů. Trenér mladšího dorostu vypomáhal, protože Marek Zadina chyběl z rodinných důvodů a Václav Varaďa pak měl reprezentační akci s týmem do 19 let. Ve Švýcarsku už byli všichni tři trenéři. „Pokud hráči budou v závěru sezony pokračovat v takovém tempu a nasazení, mělo by se vyhrávat. Zápasy v Davosu měly myslím mnohdy vyšší tempo, než co vidíme v extralize,“ dodal Raszka.

V posledních třech kolech základní části chtějí Oceláři ještě zaútočit na druhé místo, které zaručuje účast v Lize mistrů. Na druhý Mountfield ztrácejí 6 bodů. Dnes hraje Třinec v Chomutově, v pátek hostí Pardubice a základní část končí v Mladé Boleslavi. Olympionici Martin Růžička i Tomáš Marcinko se z Jižní Koreje vrátili v pořádku, jsou připravení hrát.

TŘINEC VE ŠVÝCARSKU

HC Oceláři Třinec - Dinamo Riga 2:1 sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky Třince: 42. Cienciala, rozhodující nájezd O. Kovařčík

Sestava Třince: Hrubec - Krajíček, Zahradníček, Musil, Roth, Linhart, Matyáš, Kovář - Rákos, Mikulík, Petružálek - Dravecký, Vlach, Hrňa - Adamský, Cienciala, Svačina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek - Chmielewski

HC Oceláři Třinec - Magnitogorsk 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)

Branky Třince: 23. Kovář (Svačina), 35. M. Kovařčík (Kovář, Svačina), 59. Mikulík (O. Kovařčík, Kovář)

Sestava Třince: Hamerlík - Krajíček, Zahradníček, Linhart, Roth, Kovář, Matyáš - O. Kovařčík, Mikulík, Petružálek - Dravecký, Vlach, Hrňa - Adamský, Cienciala, Svačina - Chmielewski, Rákos, Martynek - M. Kovařčík

HC Oceláři Třinec - Davos 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Branky Třince: 12. Vlach, 28. Hrňa (Vlach), 33. Mikulík (Zahradníček), 40. Rákos (Chmielewski, Petružálek), 50. Hrňa (Vlach, Martynek), 51. Kovář (Matyáš)

Sestava Třince: Hrubec (30. Hamerlík) - Krajíček, Zahradníček, Rákos, Roth, Matyáš, Kovář, Chmielewski - Dravecký, Hrňa, Vlach - Petružálek, Cienciala, Mikulík - Adamský, Polanský, Svačina - M. Kovařčík, Martynek, O. Kovařčík

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud