Pavel Bárta
24. března 2018 • 12:30

Hollweg umí víc, než jen kladiva. Málem přišel o nohu, v Plzni ho milují

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je ho zase plný led. Přišlo play off a Ryan Hollweg připomíná probuzenou sopku. Je zpátky a v nejlepší formě. Sráží se, bourá soupeře, dře v oslabeních, skáče do střel, odvádí tuny černé práce. Jen už tolik nefauluje. A pokud je vyloučen, tak možná i proto, že pro někoho pořád představuje pekelné stvoření. Možná proto mu občas pořád přezdívají Hellweg... K tomu ovšem začal střílet góly. Za pět utkání čtvrtfinále Plzně proti Olomouci dal dva. Stejně jako za celou základní část.



Obránce Michal Moravčík během série prohlásil, jak je dobře, že stojí Ryan Hollweg na jeho straně a že by proti němu nechtěl hrát ani náhodou. Mít ho v týmu bijce jeho ražení by si však přál každý. Raubíř s číslem 44 však v play off ukazuje, že umí být platný i jinak, než někoho zrušit. Umírnil se, i pokud jde o bitky. Párkrát se postrkal, víc nic. Ale je to pořád on.

Plzeň - Olomouc: Preisinger posunul puk na Hollwega a Indiáni vedli už 2:0!
Video se připravuje ...

Kladiva a Jágr

„Když něco přijde, fajn, ale soustředím se hlavně na bránění, na práci v oslabeních, dohrávám souboje. Chci týmu pomáhat, jak nejlíp dovedu,“ uvedl Hollweg, který straší soupeře spíš svým divokým vzezřením. Dlouhé vlasy i vousy, jakmile začne létat po ledě s holí v ruce, vypadá jak barbar. Potkat ho člověk sám v noci na ulici, zahodí peněženku a uteče, co mu nohy stačí. A ještě je rád, že vyváznul se zdravou kůží.¨

Ale při každém střídání z něj prýští ohromná energie. Řádí jako vulkán, svým nasazením a emocemi dovede Hollweg strhnout celý tým a nadchnout fanoušky. Tedy aspoň ty vlastní. Ostatní ho nenávidí. Už za to, jak se dokáže soupeřům zavrtat pod kůži.

„Pokřikování diváků moc nevnímám. Když mi ale nadávají, křičí moje jméno a k tomu nějaké sprosťárny, znamená to, že dělám svoji práci dobře. Já si však raději představuju, že mě taky mají rádi,“ usmíval se po třetím duelu proti Hanákům. V něm hned na úvod sroloval Jana Knotka.

„Gólman přede mnou ukryl puk, už jsem nestihl dát hokejku pryč. Ryan si asi myslel, že jsem ho seknul. Dal mi hrazdu a rozjel kladiva. Nenapadlo mě se mu postavit. Ani jsem na to neměl čas,“ tvrdil centr Mory.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud