27. března 2018 • 19:20

Kladno narazilo na Jihlavu a padlo 0:4, Litvínov porazil Vary 3:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Jihlavy vstoupili úspěšně do boje o záchranu v nejvyšší soutěži a zdolali v 1. kole baráže o extraligu prvoligové Kladno 4:0. Hattrickem se o to postaral útočník Petr Straka a čistým kontem se blýskl brankář Josef Kořenář. Úspěsný byl i druhý extraligový tým. Litvínov doma porazil Karlovy Vary 3:1. O branky domácího týmu se postarali Viktor Hübl, Tomáš Matoušek a Peter Jánský.



Po hodně opatrném začátku se jako první gólově prosadila v deváté minutě Jihlava. Po Divišově přihrávce od mantinelu Straka objel kladenskou branku, první střelu ještě Cikánek vyrazil, ale z dorážky už lednová posila Dukly z Plzně zamířila do odkryté branky.

V 24. minutě si oba hráči spolupráci zopakovali. Kladenský odchovanec Diviš přihrávkou napříč útočným pásmem našel na pravém kruhu pro vhazování volného Straku, který prostřelil kladenského brankáře.

Hattrick mohl Straka dovršit už těsně po polovině zápasu, kdy využil špatné rozehrávky hostí, ale jeho kličku do bekhendu Cikánek přečetl. Za Kladno nebezpečně pálili Kaut a Svedlund, Kořenář si však s jejich pokusy poradil.

Vedení Jihlavě pojistil ve 44. minutě šťastným gólem opět Straka. Po průniku po pravé straně nahodil puk bekhendem na Cikánka, který jej vyrazil k Repemu a ten jej srazil do vlastní branky.

Až v druhé polovině třetí třetiny si Kladno vytvořilo šance a tlak, ale Kořenář byl pozorný. Necelých pět minut před koncem přidal čtvrtý gól Zeman, když obkroužil branku a zasunul kotouč za Cikánka, který se nestihl přesunout.

František Zeman (Jihlava): "Můžeme být spokojení. To, co jsme si dnes ráno řekli na poradě, kluci plnili do puntíku. Zvládli jsme první krok z dvanácti, ale jsem rád, že jsme ho udělali i směrem k zápasům, které nás čekají."

Pavel Patera (Kladno): "Do utkání jsme vstoupili ustrašeně. Dukle jsme na ledě nabídli hodně prostoru. První gól jí asi uklidnil. Týden jsme nehráli, tak jsme se do toho za celý zápas nedokázali dostat. Dukla nás k ničemu nepustila a celé utkání jsme tahali za kratší konec. U všeho jsme byli později. Všechny nerozhodné puky měla Dukla. Zaslouženě vyhrála."

Góly

Domácí: 08:10. Straka, 23:17. Straka, 43:30. Straka, 55:43. Zeman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kořenář (Volden) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, D. Váňa, Půža – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Hamill, Rabbit – F. Seman, R. Hubáček, D. Čermák.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – F. Matula, Štich, Repe, Štindl, Kehar, Lenďák, Veber – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, Svedlund – Zikmund, Patyk, Pekr.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hanzlík

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

4 847 diváků

Litvínov, který od titulu v roce 2015 bojuje v baráži už podruhé, vlétl do první utkání aktivně. Již po dvaceti vteřinách prověřil Novotného ranou z první Hanzl. Ve druhé minutě se už Verva radovala. Při Podlipnikově vyloučení našel Mikúš křížným pasem na pravém kruhu Hübla, který pohotově otevřel skóre.

Domácí byli aktivnější i nadále. Lukeš zpoza branky nabil Hüblovi, jenž tentokrát zblízka nedokázal zamířit přesně. Další litvínovskou příležitost zlikvidoval Novotný, na kterém ztroskotal Lukeš. Karlovarští se osmělili až v polovině úvodní části, kdy Petráska prověřil bombou od modré čáry Rachůnek. Hosté poté hru vyrovnali, ale skóre se jim v první třetině vyrovnat nepodařilo.

Do druhé části vstoupili aktivněji. Stloukal ranou z levého křídla prověřil Petráska, který musel zakročit ramenem. Na druhé straně nabil Hübl Jánskému, na toho zívala prázdná branka, domácí útočník ale nabídnutou šanci neproměnil.

Ve 27. minutě Kovačevič ranou od modré čáry provětral Petráskovy betony a z dorážky se marně pokoušel o vyrovnání Stloukal. Poté se z čista jasna prosadili Severočeši podruhé. Matoušek pohotově vystřelil a zblokovaný pokus si nešťastně srazil do vlastní branky útočník Tuominen.

Naděje hostů na úspěch ještě více klesly v 42. minutě, kdy se Jánský prosadil po chybě Krejčího. Západočeši se nevzdali a opět se vrhli do útoku. V 49. minutě Gríger zůstal nikým nehlídaný před Petráskem, jemuž umístěnou ranou pod horní tyčku sebral čisté konto. Domácí si už ale ve zbytku utkání náskok pohlídali.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Chtěl bych poděkovat divákům, že jich přišlo tolik. Hráčům to pomohlo. Bylo tam jiné nasazení, jiná chuť. Poté jsme už byli trpěliví. Soupeř výborně bruslí a do šancí se dostával také. Čekali jsme na jeho chyby a to se vyplatilo. Chtěl bych pochválit celý tým za bojovnost a týmovost. Je to ale jeden zápas, musíme jet dál."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že nás bude čekat nepříjemný a silný soupeř. To se potvrdilo hned od začátku. Naší nešikovností jsme měli dvě oslabení a domácí dali první branku. To ovlivnilo začátek utkání. Postupem času jsme se srovnali s tempem domácích. Ve druhé třetině, když jsme se dostali do tlaku a vytvořili jsme si šance, tak jsme inkasovali druhý gól, který jsme si dali sami. Na třetí branku jsme jim nahráli. To utkání rozhodlo. Poté už si domácí utkání pohlídali. Musíme mít lepší vstup do zápasu a vyvarovat se chyb. Dneska jsme se porazili sami."

Góly

Domácí: 01:38. V. Hübl, 28:04. Matoušek, 41:38. Jánský

Hosté: 48:55. Gríger

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Šesták, Frolo, Gula (A), Z. Sklenička, Sörvik, Baránek, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – Jánský, V. Hübl, F. Lukeš – Jícha, Válek, Jurčík.

Hosté: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý (C), Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Rozhodčí

Hejduk, Kika – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5 342 diváků

Jaromír Jágr burcuje spoluhráče
Jaromír Jágr burcuje spoluhráče

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud