7. dubna 2018 • 10:00

Není to konec světa, doma musíme odskočit, nabádá Straka po prohře Jihlavy

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Kladna odjeli jako lídři baráže a i přes porážku 1:3 jihlavští hokejisté v čele tabulky zůstali. Na ledě Středočechů dlouho drželi krok, jenže dvakrát inkasovali v oslabení a Rytíři díky tomu překlopili utkání na svou stranu. „Rozhodly dvě přesilovky, které oni proměnili a my ne,“ věděl po utkání jediný střelec hostů Petr Straka. I on si uvědomuje, že i přes náskok čtyř bodů na třetí Karlovy Vary a poslední Kladno musí zareagovat vítězstvím.



Po něm sahali Jihlavští i v pátečním utkání, ale nakonec odjeli bez bodů. „Myslím, že jsme do zápasu nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Bylo to dané i aktivitou Kladna, které bylo doma a šli do toho hodně zhurta,“ popisoval těžký úvod zápasu Straka. Bývalého útočníka Plzně potěšilo, že se výkon Dukly s přibývajícím časem zlepšoval.

„Od druhé třetiny jsme se zlepšili v pohybu a dělali jsme jim problémy,“ přikyvoval po utkání autor jediné trefy. Ta přišla ve druhé třetině kuriózně po obrovské šanci Rytířů, která skončila neúspěchem a autor hattricku z prvního vzajemného zápasu baráže vyrovnal.

„Bylo obrovský štěstí, že jsme nedostali gól, protože se nám tam puk ve středním pásmu blbě odrazil a měli velkou šanci. Naštěstí podle mě Kořen (Josef Kořenář) strčil hokejku do přihrávky před branku a jak vznikl chaos, ujeli jsme tři na dva a já se snažil vystřelit na přední tyč, aby brankář přes obránce neviděl,“ popisoval svou trefu úspěšný střelec.

Kladno - Jihlava: Nedáš, dostaneš. Straka potrestal kladenský neúspěch a srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Jihlava poprvé v baráži odevzdala všechny body, ale nadále vede s náskokem dvou bodů na druhý Litvínov. „Není to konec světa, pořád máme trošku nahráno, ale nemůžeme se tím nechat ukolébat. Máme dva zápasy doma, takže toho musíme využít a zase odskočit,“ nabádá před domácími zápasy proti Karlovým Varů a Kladnu.

V nich však musí Dukla vylepšit přesilovky, které byly na ledě Rytířů nemastné a neslané. „Co k tomu říct, prostě se tak stalo. Nemyslím si, že jsme ty přesilovky odehráli úplně špatně, ale prostě jim chyběla třešnička na dortu. Když už jsme si vytvořili šance a dobrou pozici, tak jsme trefili hráče, nebo brankář udělal dobrý zákrok. Tam to chce víc sebevědomí, drzosti a propálit to,“ uzavřel 25letý útočník.

Góly

Domácí: 03:15. Kubík, 50:07. D. Tůma, 51:40. J. Strnad

Hosté: 33:20. Straka

Sestavy

Domácí: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – M. Hořava, Zikmund, Bláha – Pekr (A), R. Přikryl, J. Strnad – Svedlund.

Hosté: Kořenář (Volden) – Suchánek, de la Rose, Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Kajínek, Půža – Diviš (A), Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – F. Seman, R. Hubáček (A), Rabbit.

Rozhodčí

Šír, Kika – Frodl, Zavřel

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud