Michal Koštuřík
17. dubna 2018 • 12:19

Vary útočí na extraligu. Všechny dluhy jsem zaplatil, hlásí mecenáš Energie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpěvák a frontman kapely U mě dobrý, která hrává při každém turné Kryštofu před tisícovkami lidí na after párty. Renesanční muž, výborný kuchař a velký fanda hokeje. Prioritně toho karlovarského. Karel Holoubek (52) je srdcem, mozkem a hlavním mecenášem HC Energie. Rád by ho od podzimu zase viděl v extralize. „Kluci pro to dělají dost, musím je pochválit,“ říká v rozhovoru pro Sport před finišem baráže.



Zřídka vystupuje na veřejnosti, rozhovory nevyhledává. Nyní učinil Karel Holoubek výjimku. Má radost, že se hokej v Karlových Varech znovu postavil na nohy a po roce usiluje o návrat mezi smetánku. V náročné baráži si na začátku rozhodujícího týdne hýčká tříbodový náskok. Proměnit ho v extraligovou účast může už dnes proti Kladnu (17.30). „Hodně chceme zpátky,“ přiznává podnikatel Karel Holoubek, jenž po sestupu zalepil veškeré dluhy.

Jak prožíváte barážové bitvy?
„Je to velice vyčerpávající, složitá soutěž. K tomu máme spoustu zraněných hráčů. Od začátku sezony se bavíme o tom, že chceme postoupit. Loni jsme o bod sestoupili, což je nic. Řekl jsem klukům, že pokud jim vydrží zdraví a budou na to mít fyzicky, budou extraligu hrát. Kvalita týmů ze spodku nejvyšší soutěže a špičky první ligy je podle mě velmi podobná. Všichni kolem se mě ptají, jestli chceme postoupit. Odpovídám, že jednoznačně ano. Děláme pro to všechno. Je nesmysl, že bychom neměli zájem.“

Co by se dělo, kdyby se comeback letos nepovedl?
„Nic zvláštního. Dál bych klub podporoval a zkusili bychom to v další sezoně znovu. Podle toho bychom přijali opatření. Je pravda, že jsme přišli o generálního sponzora (Sokolovskou uhelnou) a pořád nemáme nového. Neviděl jsem jinou cestu než všechny dluhy doplatit ze svého. Už je to vyrovnané. Myslím, že bychom rozpočet na extraligu zajistili."

Kladno - Karlovy Vary: O vítězství hostů rozhodl v samostatných nájezdech Skuhravý, 1:2
Video se připravuje ...

Změnilo se po sestupu něco zásadního v klubu?
„Museli jsme si říct, kdo bude trénovat, a domluvit se s hráči na smlouvách. Extra nic dalšího se nezměnilo. Nechci žádného z hráčů mimořádně vyzdvihovat, ale mezi klukama je samozřejmě vlivnou postavou Venca Skuhravý. Ten už je ve Varech léta.“

Stejně jako vy. Kolik roků vlastně podporujete hokej?
„Už ani nevím. Třiadvacet? Pětadvacet? Já to beru tak, že když někde žijete, podnikáte a něco produkujete, měl byste dát něco nad rámec byznysu. Snažím se, abych regionu něco přinesl.“

Jakou funkci plní v klubu Miroslav Vaněk, jenž byl dlouhou dobu generální manažerem?
„Stará se o obchodní záležitosti, shánění sponzorů. Tohle je pro nás po tom všem hodně důležitá věc. Svým způsobem se mu práce daří. O sportovní stránce rozhoduju já. Přináší to hodně starostí. Všichni na mě koukají, co se bude dít.“ (úsměv)

Toužíte po nejvyšší soutěži i kvůli pěkné hale?
„Máme multifunkční arénu, bez hokeje by to bylo smutné. Co jinak s ní? Lidé se chytli, na baráž máme zápasy vyprodané.“

Chodíte za hráči do kabiny?
„Není to můj styl, ale teď ke konci baráže jsem tam párkrát byl. Šel jsem hráčům poděkovat. Nadávat tam nechodím. Neumím bruslit pozadu, takže jim v šatně jen děkuji.“ (úsměv)

Fanouši Karlových Varů doufají v návrat mezi elitu
Fanouši Karlových Varů doufají v návrat mezi elitu

Kladno - Karlovy Vary: Vyrovnáno v samotném závěru! Beránek dorazil kotouč za Cikánkova záda, 1:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud