Pavel Bárta
27. dubna 2018 • 05:00

Trenérská bomba! Spartu povede Uwe Krupp, co je zač a kolik bude brát?

Autor: Pavel Bárta, Pavel Bárta, Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak už to křuplo. Vlastně Krupplo. Hokejová Sparta odpálila trenérskou bombu. Nového kouče našla v cizině, extraligový tým povede Uwe Krupp. Bývalý vynikající obránce a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu působil u německé reprezentace a poslední tři roky v Eisbären Berlín, s nímž postoupil v této sezoně do finále DEL, kde prohrál 3:4 s Mnichovem. Tím skončila 52letému kouči klubová sezona a s pravdou se může ven. Jakého slavného trenéra vedení Sparty ještě lanařilo? A jaký bude Kruppův měsíční plat? Přečtěte si příběh jednu dobu nejurostlejšího beka NHL, který měl hodně zajímavou kariéru. Třeba se soudil s organizací Detroitu.



Radikální změna bude viditelná už na první pohled. Na střídačce Sparty budou při zápasech stát dvě věže. Uwe Krupp měří 197 centimetrů, asistent Jaroslav Nedvěd, která má u týmu zůstat, je jen o centimetr menší. O výšku trenérů však tolik nejde. Zkušený a hlavně úspěšný německý kouč není jen tak někdo. Pozvedl národní mužstvo, celkem třikrát se prodral se svými svěřenci do finále DEL. Teď dostane za úkol nasměrovat pražský tým zpátky na vítěznou vlnu.

„Sparta jde správným směrem. Konečně. Krupp byl pět let byl u německé reprezentace, hrála pod ním výborný hokej, aspoň na to, co tam měli za hráčský materiál. Odvedl výbornou práci a Marco Sturm v ní teď úspěšně pokračuje. Abychom se brzy nedivili, že i Němci budou před námi,“ řekl zdroj znalý evropského hokejového prostředí. Nepřál si ovšem být jmenován.

Spekulace o možných kandidátech na trenérskou pozici ve Spartě se rojily jak školáci na ledě při veřejném bruslení. Po vyřazení v předkole s Libercem skončil František Výborný. Nejblíž se nabízelo se staronové spojení Radim Rulík-Miloslav Hořava. Spolu vedli Spartu už před osmi lety a před třemi pomohli Litvínovu vybojovat historický titul. Padala ovšem i jiná jména. Třeba tandem Miloš Říha otec - Miloš Říha syn. Vladimír Růžička. Václav Sýkora...Stejně jako tipy ze zahraničí. Uwe Krupp a Kari Jalonen.

Finský kouč před pěti lety dotlačil pražského Lva do finále Gagarinova poháru, před dvěma lety získal s týmem Suomi stříbro na světovém šampionátu a pak švýcarský titul s Bernem. Pro Spartu však byl těžko dosažitelný. Jednak finančně, jednak tím, že má stále smlouvu. To však neznamená, že Krupp představuje nějaké náhradní řešení. Jako trenér je evropská extratřída, stejně jako Jalonen. Sparta ho mohla uchopit, protože byl k mání.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud