7. listopadu 2018 • 16:20

Kometa potvrdila Schause, Američan přichází zvýšit produktivitu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Brna posílí americký obránce Nicholas Schaus, který v Česku již v minulosti působil. Dvaatřicetiletý bek hrál v sezoně 2016/17 za Pardubice. Schaus ve středu s úřadujícím mistrem podepsal smlouvu a ve čtvrtek se zapojí do přípravy týmu. O příchodu bývalého hráče Magnitogorsku či Slovanu Bratislava již dříve informoval portál iSport.cz. (více čtěte ZDE<<<) 



"Očekáváme od něj zvýšení produktivity a naší ofenzivní síly. Své kvality prokázal už v Pardubicích, kde byl nejlepší v kanadském bodování celého týmu. Navíc je to pravák, kterého jsme potřebovali," uvedl vedoucí sportovního úseku Jaroslav Medlík na klubovém webu.

Rodák z Buffala odešel loni z Pardubic do KHL a hrál nejprve za Magnitogorsk a poté za Kunlun. Aktuální sezonu začal ve Slovanu Bratislava, ale po deseti zápasech ve slovenském klubu na začátku října skončil.

Schaus v extralize odehrál včetně baráže 62 zápasů a nasbíral 46 bodů za devět branek a 37 asistencí. V minulosti působil v Norsku, Německu a Rakousku, v zámoří pak v nižších soutěžích AHL a ECHL. Obnovenou premiéru v extralize může prožít ve středu 14. listopadu, kdy se Kometa utká s Pardubicemi.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud