Jiří Vítek
12. prosince 2018 • 04:40

Mistrovy přestupové šachy. Jak se Kometě daří posily a koho ještě chce?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva tituly, jeden tým. Tak by se dala shrnout nadvláda Komety nad posledními dvěma extraligovými ročníky. Mužstvo se téměř neměnilo, právě díky stabilitě kádru se šampionovi před rokem vyhnula mistrovská kocovina. Odchody před touto sezonou však z výpravy za zlatým hattrickem udělaly dobrodružnou cestu. Jak se zatím daří posilám, které přicházely i v průběhu podzimu, a kdo by mohl ještě do uzávěrky přijít? V zamčené části článku najdete možné posily i hodnocení příchodů a odchodů.



Oblíbená věta majitele a trenéra Komety Libora Zábranského? „Soupiska se uzavírá v lednu,“ odpovídá od léta na dotazy týkající se skladby kádru. Posilování v průběhu sezony brněnskému klubu není cizí, umí pracovat s nechtěnými hráči, některé trefy však minuly cíl.

Tato sezona je z pohledu českého mistra poněkud jiná než ta předchozí. I tentokrát je v roli obhájce, kádr však v létě opustili produktivní zadák Jakub Krejčík, brankář Marek Čiliak, odchody Hynka Zohorny a Martina Nečase se rozpadl také třetí útok, který zatápěl soupeřům především rychlostí.

I proto se v posledních měsících dveře brněnské kabiny téměř netrhnou. „Pořád hledáme možné varianty, stále hledáme praváka na trhu,“ říká Zábranský. Ten od začátku podpisového období přivedl včetně jednoho navrátilce z hostování devět hráčů, čtyři z nich však již působí jinde.

Plekanec zmizí - kdo na jeho místo?

Kometa bojuje se skladbou kádru na všech frontách. Průvan v brankovišti vyústil v odchod Marka Langhamera a příchod Libora Kašíka, akvizici amerického zadáka Nicholase Schause odnesl Juraj Mikuš, největší změny však zaznamenaly v průběhu této sezony ofenzivní řady.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud