29. dubna 2019 • 11:13

Kumstát ukončil kariéru! Ve Spartě odmítl jinou pozici, končí i Klimek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Petr Kumstát ze Sparty ukončil v 37 letech kariéru. V extralize nastupoval i za Znojmo a Karlovy Vary, s kterými získal v roce 2009 titul. Se Spartou se loučí i útočníci Lukáš Klimek a Matěj Beran, kteří změní působiště. Klub to uvedl na svém webu.



„Děkujeme Petrovi za jeho působení ve Spartě. Během šesti sezon udělal pro náš klub pořádný kus poctivé a spolehlivé práce. Zároveň mu všichni přejeme hodně štěstí v jeho nové kariéře. Z extraligy tím pádem bohužel odchází jeden z posledních hráčů staré školy, který byl vždycky vzorem oddanosti hokeji,“ uvedl sportovní manažer Sparty Michal Broš .

Kumstát v uplynulé sezoně nastoupil jen v 33 zápasech a nepokořil magickou hranici 1000 utkání v nejvyšší soutěži, na kterou mohl útočit. Připsal si 11 bodů za pět branek a šest asistencí. Celkem zaznamenal v extralize v 983 zápasech 571 bodů za 290 gólů a 281 přihrávek.

Karlovy Vary - Sparta: Kumstát trefou do prázdné stvrdil výhru hostů, 1:3
Video se připravuje ...

Ve sbírce úspěchů má i dvě stříbra (2008 s Karlovými Vary a 2016 se Spartou) a bronz (2014 se Spartou). V české reprezentaci nastoupil ve 28 utkáních a vstřelil šest branek. Už od působení v Karlových Varech tvořil údernou dvojici s Lukášem Pechem, s kterým se do Prahy přesunul.

Podle webu Sparty nabídl klub své dosavadní opoře možnost pokračovat v klubu v roli podle jejích představ. Kumstát se však prozatím rozhodl pro odpočinek a jinou méně časově náročnou práci.

Dvaatřicetiletý Klimek přišel do Sparty v roce 2013 z Vítkovic, nyní mu skončila smlouva. „Po nelehkém rozhodování jsme se rozhodli nenabízet mu novou,“ uvedl Broš.

O sedm let mladší Beran strávil ve Spartě po příchodu z Pardubic pouze rok. „Matěj celou sezonu těžko hledal stabilní místo v sestavě. Také proto jsme se rozhodli jeho jednoroční kontrakt neprodlužovat,“ řekl Broš.

Nenašli jsme adekvátní náhradu za Vránu, říká Krupp
Video se připravuje ...

Brankář Patrik Bartošák byl jednou z hlavních postav Vítkovic v předkole play off proti Spartě
Brankář Patrik Bartošák byl jednou z hlavních postav Vítkovic v předkole play off proti Spartě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud