22. prosince 2019 • 19:59

SESTŘIHY: Sparta skolila mistra 3:2, Brno padlo s Boleslaví poosmé v řadě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Tipsport extraliga nabídla poslední várku hokeje před Vánocemi. Vedoucí Sparta v 29. kole srazila doma Třinec 3:2 a zvýšila náskok v tabulce. Kometa prohrála v Mladé Boleslav 4:5 v prodloužení, navíc nad Bruslaři nevyhrála poosmé za sebou. Karlovy Vary přehrály Kladno 3:1 a radovaly se popáté v řadě. Litvínov udolal poslední Pardubice 4:3 po nájezdech. Zlín zvládl divokou přestřelku s Olomoucí rozdílem 8:6. Plzeň vyloupila Hradec Králové 3:0.



Energie válí, vyhrála popáté v řadě

Zápas začal pro domácí nešťastně, protože hned v úvodní minutě po nevinném souboji u mantinelu odkulhal do šatny obránce Stříteský. Po úvodních šancích hostujícího Hovorky a karlovarského Beránka otevřel účet zápasu Flek, jehož vyslal do úniku Rachůnek.

Karlovy Vary se z vedení neradovaly dlouho a za 98 sekund Rytíři vyrovnali. Kaut rozjel akci, po pokusu Štěpána Bláhy se k němu puk odrazil a Novotný byl proti zakončení do odkryté branky bezmocný. Vrátit vedení mohl domácím hráčům ještě v první dvacetiminutovce Kohout, ale zcela osamocený přestřelil branku.

Hned na úvod druhého dějství byl blízko obratu několikrát Strnad, který nejdříve nevyužil ve vlastním oslabení přečíslení dvou na jednoho, o chvíli později zcela sám neprostřelil Novotného a následně nastřelil tyč karlovarské branky.

Středočeši byli aktivnějším týmem, ale ve 27. minutě inkasovali. Mikúš našel ideálně Kohouta, který zamířil do odkryté branky. Energie následně neuspěla při dvou přesilových hrách a sama se ubránila v jednom oslabení.

V urputné bitvě pojistili domácí v 52. minutě náskok díky Mikúšovi, který střelou zápěstím z pozice mezi kruhy nedal Godlovi šanci. Další šance Západočechů měli ještě Koblasa, Beránek a zejména Flek, který netrefil prázdnou branku při 74 vteřin trvající hře Rytířů bez gólmana, ale domácí to mrzet nemuselo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "My jsme se připravovali na to, že Kladno má extrémní sílu. Navíc nyní je ve velmi dobré formě, což se potvrdilo. Jsem rád za to, jak jsme vstoupili do utkání. Vstřelili jsme první branku, ale Kladno dokázalo velmi rychle odpovědět. V prostřední části jsme v našich pozicích nefungovali dobře, Kladno nás zatlačilo, vytvářelo si velké šance a Filip Novotný nás výborně podržel. Ve třetí třetině jsme zápas zvládli velmi dobře, hráči to neskutečně odpracovali, ubojovali, stejně jako ta předchozí utkání. Jsme rádi za získaný bodový zisk v předvánočním období, s tak těžkými soupeři je to nadstandardní počin."

David Čermák (Kladno): "Když dáme jeden gól za celý zápas, tak prostě nemůžeme bodovat. Šance jsme měli, ale bohužel jsme s nimi špatně nakládali. A na jeden gól se venku nevyhrává."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Kladno 3:1. Západočeši vyhráli popáté za sebou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:11. Flek, 26:15. Kohout, 51:21. T. Mikúš

Hosté: 09:49. T. Kaut

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Horák) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (C), Plutnar, D. Mikyska, Eminger, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák (A), Černoch, O. Beránek – Šafář, Raška I, Vondráček – Koblasa, T. Mikúš, Kohout.

Hosté: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Zajíc, Kehar, Zelingr, Barinka (A), Romančík – Hovorka, Machač, Zikmund – O'Donnell, Stach, Bílek – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Š. Bláha, T. Kaut (A), Hajný.

Rozhodčí

Mrkva, Obadal – Brejcha, Svoboda

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5724 diváků

Verva přišla o náskok, pak však úřadovala při nájezdech

Hosté měli v úvodu štěstí po zakončení Petružálka. Ve 13. minutě pykal jako první v utkání Kusý, jenže domácí hned v úvodu početní výhody propadli a Harju jel sám na gólmana Honzíka, ale ten ho vychytal. Stejně dobře si vedl i při Látalově ráně z první. Kantor se naopak vyznamenal proti pokusu Lukeš, neuspěl ani dorážející Trávníček.

Ve druhé třetině už přišly i góly. Když z ní uběhlo 94 sekund, Beran tečoval ránu Juraje Mikuše a poslal Východočechy do vedení. Právě Mikuš se ale provinil proti pravidlům před polovinou základní doby a domácím stačilo na využití přesilovky pouhých sedm sekund: Pavelka oslovil z modré čáry Mahboda, ten ale místo střely krásně našel ještě na druhém kruhu Kašpara a ten trefil odkrytou branku. Sám Pavelka pak navíc dokonal obrat v čase 39:58, když se prosadil střelou od modré čáry.

Když po 79 sekundách ze třetí části zvýšil Jarůšek už na 3:1, vypadalo to s hosty bledě. V 54. minutě mohl snížit Mikuš, jenže neuspěl. A stejně dopadli hráči Dynama i v následující přesilovce. Na začátku 57. minuty pak museli sami do čtyř za špatné střídání, jenže domácí selhali v prostoru kolem své branky a Poulíček po Kubátově chybě snížil. Pardubičtí to pak již v plném počtu zkusili s hrou bez brankáře a Mandát vyrovnal.

Prodloužení nerozhodlo a došlo tak až na nájezdy. Harju, Hübl a Kindl neuspěli, na Lukešovu trefu odpověděl Mandát, ale domácím vrátil vedení Kašpar. Tybor následně nedal a Hedberg vyšvihl "Forsbergův" blafák, čímž definitivně rozjásal domácí.

Ohlasy trenérů

Jindřich Kotrla (Litvínov): "První dvě třetiny jsme odehráli asi tak, jak jsme chtěli. Soupeře jsme do ničeho nepustili, vytvořili jsme si šance, třetí třetinu jsme ale totálně odešli. Poslední tři čtyři minuty je podobný psychický výpadek na takové mužstvo strašný. Můžeme být jen rádi, že jsme jen díky našemu gólmanovi neprohráli celý zápas. Ve třetí třetině nás podržel a v posledních patnácti dvaceti vteřinách tam chytil gólovku soupeře. Mohli jsme tam klidně i prohrát."

Michal Mikeska (Pardubice): "První třetina byla vyloženě vyrovnaná. Bylo vidět, o co se jedná, oba týmy si byly dobře vědomi, jak je ten zápas důležitý. Ujali jsme se pak vedení a doufali, že nám to přinese klid do hry a domácí znervózní, že se dostaneme více do tlaku. Nabádali jsme hráče, abychom měli hodně střel a mohli spoléhat na odrazy, dorážky či vhazování ve středním pásmu. Ale po dvou třetinách jsme měli dvanáct střel, což není bůhvíco. Domácí otočili průběh, za stavu 1:3 jsme byli pořád klidní a věděli, že máme stále hodně času, ale při vyloučení čtyři minuty před koncem jsme už tolik optimismu neměli. Kluci však zabojovali v oslabení, dostali jsme se na kontakt, ten závěr byl parádní. Za bod jsme rádi, nicméně jsme chtěli víc."

SESTŘIH: Litvínov - Pardubice 4:3sn. Domácí v závěru ztratili dvougólový náskok, v nájezdech ale uspěli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:17. Kašpar, 39:58. T. Pavelka, 41:19. Jarůšek, . Kašpar

Hosté: 21:34. M. Beran, 57:27. Poulíček, 58:54. Mandát

Sestavy

Domácí: Honzík (Janus) – Jánošík (A), Ščotka, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Kubát, L. Doudera – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Kašpar, J. Mikúš, Hedberg – Jurčík, Helt, Trávníček.

Hosté: Kantor (Kacetl) – J. Kolář (C), T. Voráček, Eklund, Nedbal, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Kusý, Mandát (A), Tybor – Harju, R. Vlach, D. Kindl – M. Beran, Poulíček (A), Látal – Voženílek, Matýs, Machač.

Rozhodčí

Hejduk, Svoboda – Gerát, Hynek

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

6 011 diváků

Bláznivou přestřelku rozsekl Fořt

Zlín zaspal úvod utkání a krutě na to doplatil. Při vyloučení Noska nejprve v čase 3:02 překonal Kašíka střelou na bližší tyč Irgl, načež za další minutu a půl už na 2:0 zvyšoval Laš, jenž dorazil svou vlastní střelu. Nedůsledný zlínský tým se vzpamatoval o komerční přestávce, kdy měl velmi hlasitý proslov trenér Svoboda.

A vzápětí se také dočkal snížení. Moc prostoru dostal mezi kruhy kapitán Beranů Žižka, jehož projektil se zastavil až v síti. Gólově bohatý nástup se tím zastavil, do pauzy už fanoušci obou týmů, kteří dnes společně vytvořili skvělou atmosféru, další branku neviděli.

To jim ale bohatě vynahradila úvodní polovina prostředního dějství. Zlínští zamíchali sestavou a přineslo to ovoce. Nejprve ve 23. minutě vyrovnával z brankoviště Dufek, načež za dvě minuty využili početní výhodu také domácí, když otočil stav ranou mezi Lukášovy betony Okál.

Atraktivní duel neztrácel na síle, uběhlo pouhých 39 sekund a zase bylo srovnáno. Dostatek prostoru využil k přesné ráně Káňa. A drama pokračovalo. Za dalších 40 vteřin Beranům vrátil vedení druhou trefou v utkání Okál, čímž ukončil Lukášovo působení v brankovišti. Nahradil ho Konrád.

Vyrovnat posléze mohli Hanáci při skoro minutové hře čtyř proti třem, podařilo se jim to však až poté. V čase 30:16 už na 4:4 posunul ukazatel skóre svou tečí Musil. Přestože do druhé přestávky už gól nepadl, diváci se nenudili, neboť místo branek viděli potyčky.

Po přestávce je však zase nahradily góly. Hned po 18 sekundách poslal Kohouty do vedení Kolouch, na druhé straně ale rychle odpověděl Kubiš. Nekončící přestřelku proměnil ve zlínské vedení ve 49. minutě Fryšara, načež se prosadil také Fořt a zvýšil na 7:5. Toto odskočení se nakonec ukázalo jako zásadní.

Hanáci následně zkusili už tři minuty před koncem power play, při níž hned po osmi sekundách dotlačil za pomoci Beranů puk za čáru Musil. Poté však Jaroměřský zlomil při střele hůl a do opuštěné branky se trefil Kubiš. Tím dal už definitivní tečku za divokou přestřelkou.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Hodnotí se nám to lépe z pohledu výsledku. Byla to hrozná houpačka, vstup do utkání byl od nás špatný. Nevíme, proč k tomu došlo. Na začátku třetí třetiny zase - hned první střídání a inkasujeme. Pro diváky atraktivní utkání, ale pro nás až moc náročné. Přišli jsme navíc o Hermana, jenž má prasklou kost a už to má i zasádrované. Okál nedohrál až ke konci, tam ještě nevíme."

Jan Tomajko (Olomouc): "Nehodnotí se mi to lehce, máme nula bodů z vyrovnaného zápasu. Na šest gólů venku jsme měli vyhrát, ale ve třetí třetině jsme soupeře za našeho vedení pustili do dvou přečíslení, což rozhodlo, stejně jako naše nedisciplinovanost. Je to fakt škoda. Zrovna tak jsme měli udržet vedení na začátku 2:0, inkasovaný gól byla chyba."

SESTŘIH: Zlín - Olomouc 8:6. Gólové hody a vyrovnaný souboj, který dopadl lépe pro domácí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:24. Žižka, 22:31. Dufek, 24:56. Okál, 26:15. Okál, 41:55. Kubiš, 48:22. Fryšara, 54:45. Fořt, 58:05. Kubiš

Hosté: 03:02. Irgl, 04:36. Laš, 25:35. J. Káňa, 30:36. P. Musil, 40:18. Kolouch, 57:25. Klimek

Sestavy

Domácí: Kašík (Čiliak) – M. Novotný, Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Žižka (C), Buchta, Řezníček – Köhler, Fořt, Claireaux – Herman, Honejsek, Šlahař – Kubiš (A), Fryšara, Okál – Dufek, P. Sedláček, J. Ondráček.

Hosté: Lukáš (27. Konrád) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík, Škůrek – Burian, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Olesz, J. Káňa, Bambula – Laš, Handl, Skladaný.

Rozhodčí

Horák, Šindel – Bryška, Špringl

Stadion

Růžička naskočil po návratu z marodky a hned zářil

V úvodu zápasu byli nebezpečnější hosté, Marcinko však z dobré pozice nemířil přesně. Sparta se v útočném pásmu poprvé výrazněji usadila až v 5. minutě, pozorný Štěpánek ale držel nerozhodný stav.

Skóre se poprvé měnilo až ve 13. minutě, kdy při hře čtyři na čtyři tečoval Poláškovo nahození od modré čáry Růžička a překonal třineckého gólmana.

Sparta měla převahu, na začátku druhé třetiny však Oceláři v první přesilové hře vyrovnali. Zasloužil se o to důrazný Szturc, který si tak připsal premiérový gól v třineckém dresu.

Pražané si však v následné početní výhodě vzali vedení zpět. Formanovu akci zakončil opět Růžička, který se dvakrát trefil hned po svém návratu z marodky. Domácí byli lepší, třetí branky se však dočkali až v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy se při Kundrátkově vyloučení prosadil Forman.

Ve 42. minutě byl blízko snížení Polanský, Machovský byl ale připraven. Oceláři postupně převzali aktivitu, byli nebezpečnější a nakonec se jim podařilo snížit. Vyrovnat ale i přes závěrečnou power play již nedokázali.

Třinec se v extralize představí znovu až 5. ledna v Karlových Varech po návratu ze Spenglerova poháru.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Po nevydařeném zápase v Liberci, kde jsme hráli bídně, jsme si něco řekli. Trošku jsme si připomněli, co nás zdobilo, když jsme byli úspěšní. Proti Třinci jsme začali, jak jsme chtěli, a dostali jsme soupeře pod tlak. Po dlouhé době se nám povedly přesilovky, na kterých jsme pracovali. Výborně chytal po nemoci Matěj Machovský a výborně hrála čtvrtá mladá řada. Když se soupeř dostal na koně, tak jsme je vystrčili a nenechali se zamknout v našem pásmu. Na konci jsme věděli, že Třinec bude hrát na riziko, bude napadat. Dali gól, ale jsem rád, že jsme závěr ustáli. To už je i o štěstí."

Marek Zadina (Třinec): "Na začátku jsme od Sparty čekali nějaký tlak, který přišel. Podržel nás ale Kuba Štěpánek. Po chybě jsme dostali první gól, dělali jsme složité věci a to se nám vymstilo. Postupem času, od druhé třetiny, jsme se Spartou postupně srovnávali krok, i když tam byly chvilky, kdy nás zmačkli. Dostali jsme ale góly z přesilovek. Za třetí třetinu bych chtěl kluky pochválit, hráli výborný hokej a dostali jsme Spartu pod tlak. Byla škoda, že jsme neproměnili nějaké další šance a nevyrovnali na 3:3."

SESTŘIH: Sparta - Třinec 3:2. Výhru Pražanů režíroval tříbodový Růžička
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:22. V. Růžička, 23:49. V. Růžička, 38:51. Forman

Hosté: 20:43. Szturc, 52:25. Kundrátek

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Kalina, Blain, Polášek, Piskáček, M. Jandus – Rousek, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, Pech, Forman – Vitouch, V. Růžička, Pšenička.

Hosté: Štěpánek (Kváča) – Gernát, Roth, D. Musil, M. Doudera, Zahradníček, Kundrátek, Haman – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Martynek – Hrňa, Novotný, Szturc.

Rozhodčí

Bejček, Hodek – Ondráček, Špůr

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

11 839 diváků

Boleslavská noční můra Komety pokračuje, prohrála s Bruslaři poosmé v řadě

Více šancí měli v první polovině úvodní třetiny hosté, ale Krošelj si poradil se všemi pokusy hostů včetně dvou nebezpečných střel Vincoura. Vejmelka měl na druhé straně nejvíc práce se střelou Kousala. Další ohrožení si pro Vejmelku připravil jeho spoluhráč Mueller, který nebezpečně srazil přihrávku Luntera na vlastní branku.

Zatímco v první třetině se diváci branky nedočkali, v úvodních dvou minutách druhé části padly hned dva góly. Skóre otevřel dorážkou vlastní střely Mueller, na druhé straně přispěchal s odpovědí Bičevskis. A za chvíli bylo v domácích řadách ještě veseleji, když Bruslaře poslal do vedení v přesilovce Skalický dorážkou Ševcovy dělovky od modré čáry.

Jenže stejně dobře naložili s přesilovkou za čtyři minuty i hosté, když se podruhé v zápase prosadil Mueller. Než stačil hlasatel ohlásit střelce druhé branky Komety, už opět vedli domácí. Kombinaci čtvrté mladoboleslavské formace zakončil Najman.

Ze třetí třetiny uběhlo 35 vteřin a bylo opět vyrovnáno, když se z pravého křídla trefil Holík. Strhující podívaná pokračovala i nadále - Kometu dostal do vedení v přesilovce Vincour, ale tentokrát našli odpověď domácí, když se po vyhraném buly trefil Klepiš.

Další branka už v základní době nepadla, a tak se diváci dočkali prodloužení. V něm se o vítěznou trefu a osmé vítězství Bruslařů nad Kometou v řadě postaral slovenský útočník Lunter.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Vyrovnaný zápas, pro diváka parádní podívaná, padlo hodně branek. Mrzí nás, že jsme dostali góly při vstupu do druhé i třetí třetiny, ale naštěstí jsme dokázali najít odpověď. V prodloužení už jsme pak byli šťastnější my. Jsme rádi, že jsme urvali druhý bod. Utkání skvěle gradovalo, mělo výbornou úroveň."

Kamil Pokorný (Kometa): "Když to vezmu komplexně, tak to bylo pro diváka velmi zajímavé utkání. Prvních dvanáct minut jsme hráli velmi dobře, reagovali jsme na hru Boleslavi, na kterou jsme se hodně připravovali. Ve druhé třetině začaly padat branky, ale vždy když jsme šli do vedení, tak jsme záhy inkasovali. Ve třetí třetině musím pochválit kluky za nasazení, ale i Boleslav hrála dobře. Dokázali jsme zase zápas otočit, jenže Mladá Boleslav zase srovnala. V prodloužení bylo první střídání naše, měli jsme tam dvě tutovky, ale nedali jsme, Boleslav v druhém střídání dala. Bodu si ale vážíme, oproti jiným zápasům jsme předvedli dobrý výkon."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Kometa Brno 5:4p. O čtvrté porážce Komety z posledních pěti utkání rozhodl Lunter
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:37. Bičevskis, 27:06. Skalický, 31:56. Najman, 48:15. Klepiš, 61:39. Lunter

Hosté: 20:51. Mueller, 31:32. Mueller, 40:35. P. Holík, 46:57. Vincour

Sestavy

Domácí: Krošelj (Haas) – Ševc (C), Kurka, Dlapa, Pláněk (A), Hrbas, Fillman, Hrdinka – R. Zohorna, Zbořil, Klepiš (A) – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Skalický, Jeglič, Šťastný – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – Bartejs, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Vincour, P. Holík, Mueller – L. Horký, Plekanec (C), Svačina – Orsava, Lev, Kucsera – Jenyš, Kusko, P. Kratochvíl.

Rozhodčí

Lacina, Pražák – Komárek, Frodl

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Ničitel Gulaš už má přes 50 bodů! 

Domácí měli za sebou nepovedený duel na Kladně, po něm se změnily role v týmu. Z pozice asistentů kapitána Smoleňáka byli sesazeni útočníci Radovan Pavlík a Červený, jejich úlohu převzali obránci Filip Pavlík a Nedomlel, jenž však do zápasu kvůli zranění nenastoupil.

Plzeňští vstoupili do utkání velmi vehementně, napadali, snažili se dostat domácí pod tlak. V prvních minutách se jim to dařilo, proto se dostávali i do šancí. Jenže v královéhradeckém brankovišti byl dnes opět výborný Mazanec, gólman, který v roce 2013 vychytal Škodě její jediný titul v historii.

Tentokrát stále ale proti Západočechům, a ti pocítili jeho kvalitu. Mazanec zastavil Čerešňáka i Straku. Pár sekund po jeho velké příležitosti v deváté minutě však kapituloval: Eberle před ním šikovně tečoval puk a Mazanec nestačil zareagovat. Jenže domácí realizační tým využil trenérskou výzvu, branka byla přezkoumána u videa a nakonec kvůli postavení hráče v brankovišti neplatila.

Plzeň neuznaný gól mírně přibrzdil. Velkou možnost měl poté domácí Zámorský, ale z prostoru mezi kruhy pálil vysoko nad bránu. Obraz hry se však neměnil, Škoda spěchala do útoku, Mountfield spoléhal na protiútoky. Z nich měl několik možností, v nichž byl dvakrát Smoleňák, po něm Paulovič, Jergl, ale i Frodl byl připravený.

Ve druhé části byl průběh podobný, jen Plzeň postupně přidávala na nebezpečnosti. Mazanec ale dlouho držel - Straka, Rob ani Kantner proti němu neuspěli. Čisté konto uhájil do 35. minuty, poté inkasoval dvakrát během necelých tří minut. Nejprve ho prostřelil dorážkou Rob, poté se trefil Mertl, bývalý útočník Hradce Králové. Centr prvního útoku využil výbornou akci nejproduktivnějšího hráče extraligy Gulaše. Pro Hradec to byly drsné rány a jen těžko se z nich sbíral.

Ve třetí části se to potvrdilo. Východočeši se sice snažili o korekci výsledku, jenže nebyli nebezpeční. Snad jen matador Koukal ve 47. minutě vyrušil Indiány výrazněji z klidu. Naopak hosté mohli rozhodnout, jenže Mazanec neuvěřitelně vychytal šanci Kodýtka a Straky. Plzeň přidala třetí zásah při risku domácích bez brankáře, trefil se kanonýr Gulaš.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Mountfield HK): "Myslím, že první třetina byla poměrně vyrovnaná, ale ve druhé jsme udělali dvě chyby a dostali jsme dva góly. Je to pořád to samé. Když nebudu počítat gól do prázdné brány, dostali jsme v posledních třech utkáních sedm branek, jenže jenom tři jsme dali. Nás nemá co nastartovat a postrčit dopředu. Je tam obrovská bojovnost, jenže nám chybí hlavně góly."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Pro nás to nebylo nic jednoduchého, protože podobné zápasy se nám v poslední době nedařily. Hradec nevyhrál poslední tři zápasy, jednou padl v prodloužení, proto byl na špičkách. Jsem rád, že jsme byli trpěliví. Myslím, že to bylo o jednom gólu. Za mě jsme si výkonem ten náskok 2:0 zasloužili. Pak jsem rád, že jsme si to pohlídali. Chtěl bych kluky pochválit za to, jak celých šedesát minut odpracovali."

SESTŘIH: Mountfield HK - Plzeň 0:3. Neuznaný gól v úvodu nezabránil hostům, aby si odvezli tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 34:25. Rob, 36:52. Mertl, 58:09. Gulaš

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Čáp, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Cibulskis, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Červený, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Rákos, Klíma – Miškář, Kubík, Paulovič.

Hosté: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A), Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Indrák, Rob.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Lučan, Kis

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4676 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud