28. prosince 2019 • 18:35

SESTŘIHY: Hradec sesadil Spartu z trůnu, vládne Liberec. Vary - Plzeň 4:3p

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN| Ještě před posledním zápasem roku byl dosavadní lídr soutěže sesazen. V 31. kole Tipsport extraligy hokejisté Sparty prohráli na ledě Hradce Králové 2:5 a po dlouhé době spadli z prvního místa tabulky. Do čela se nyní dostal Liberec po výhře 4:3 v Litvínově. Brněnská Kometa doma přehrála Vítkovice 3:1. Zlín na svém ledě zničil Kladno 6:0. Karlovy Vary zvítězily v západočeském derby nad Plzní 4:3 v prodloužení. Pardubice slaví první výhru pod trenérem Milanem Razýmem, když porazily Olomouc 2:1.



Kometa opět řádila v přesilovkách

Úvod zápasu patřil Kometě, která se do velké šance dostala již ve třetí minutě. Holík ale Svobodovu bránu těsně minul. Vítkovice to zkoušely především v přesilovkách, ale střelecky se nedokázaly prosadit.

Jak se mají hrát početní výhody demonstrovali domácí v rozmezí tří minut. Nejprve sice v oslabení ujel Lakatoš, jenže Vejmelka předvedl vynikající zákrok. Hra však pokračovala a po rychlé střele Muellera z kruhu neměl brankář Vítkovic šanci zasáhnout. Následovala další přesilovka, kterou důrazem na brankovišti zhodnotil Vincour - 2:0.

Druhá část hry mnoho hokejové krásy nenabídla. Vyprodaná DRFG arena čekala na pořádnou akci až do 28. minuty a hned z toho byla branka. Lakatoš vybídl zpoza branky Romana, který si najel mezi kruhy a přesnou střelou překonal Vejmelku.

Vzápětí mohl vrátit Kometě dvoubrankové vedení Mueller, ale sám před Svobodou ani nadvakrát neuspěl. Po polovině duelu měl obrovskou příležitost Holík, který upaloval od červené čáry sám na vítkovickou branku, jenže jeho střela šla kousek vedle pravé Svobodovy tyče.

Obraz hry se nezměnil ani ve třetí třetině. Kometa hrála aktivně a spoléhala na obranu. Měla však více ze hry a několikrát zahrozila. Především první formace Brňanů si dokázala vynutit velký tlak a několik střel. Dobrou ránu vyslal výborně hrající Mueller, následně i Zaťovič, stavem ale nepohnuli.

Skóre se neměnilo ani po akci Schleisse, který lehce zahákoval Orsavu, aby se posléze dostal do zakončení, Vejmelka jeho pokus pokryl. Hra se často kouskovala, což domácím vyhovovalo. Šest minut před koncem dostali svěřenci hlavního kouče Komety Libora Zábranského třetí přesilovku, tu však tentokrát využít nedokázali.

Definitivní podobu výsledku mohl dát tři minuty před koncem Kucsera, který ani nadvakrát neprocpal kotouč do poloprázdné vítkovické branky. To se povedlo v 59. minutě. Hosté zkusili hru bez brankáře, což se jim nevyplatilo. Za krátkou chvíli totiž uklidil kotouč do sítě Plekanec.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Vyhráli jsme první třetinu 2:0, naše hra ale takovému vedení neodpovídala. Soupeř měl asi tři přečíslení do páté minuty. Náš první gól jsme dali po klasickém "nedáš - dostaneš". Vedení nám pomohlo, ale ve druhé třetině se nám hra nelíbila. Nebyly tam emoce, nebyl v tom drajv. Soupeř zaslouženě snížil. Až za třetí třetinu zaslouží hráči pochvalu. Byli trpěliví a dobře dohrávali souboje. Vedení si pohlídali. Vítkovice ale hrály velice dobře. Jsme rádi za tři body, protože se vítězství nerodilo lehce."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Herně jsme se tak silnému soupeři, kterým Brno je, vyrovnali. Podali jsme skvělý výkon při hře pět na pět, za to se body ale nedávají. V první třetině jsme měli brejk, také několik přečíslení. Nic z toho jsme ale nevyužili. Naopak soupeř využil dvě přesilovky. Věděli jsme, že bude těžké otáčet stav 0:2, což se také potvrdilo. Sice jsme snížili, ale žádné velké šance se nám na rozdíl od první třetiny už nenaskytly. Soupeř dobře bránil. Mrzí nás to. Náš dnešní výkon totiž byl na body."

SESTŘIH: Kometa Brno - Vítkovice 3:1. O vítězství Brňanů rozhodly využité přesilové hry
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:09. Mueller, 17:08. Vincour, 58:18. Plekanec

Hosté: 27:10. O. Roman

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – Malec, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Vincour, Plekanec (A), L. Horký – Hruška, Rákos, Orsava – Dočekal, Kusko, Kucsera.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Kvasnička, Trška, Výtisk (C), R. Černý, Šidlík, D. Krenželok, T. Černý – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Š. Stránský, Razgals – Dej (A), R. Veselý, Mallet – Guman, T. Kubalík, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Horák, Mrkva – Pešek, Malý

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 diváků

Nový lídr tabulky bodoval popatnácté v řadě

Domácí mohli hned v úvodu otevřít skóre, když v přečíslení uvolnil Lukeš Petružálka, ale jeho střelu Hrachovina vykopl pravým betonem. V šesté minutě se radovali hosté, kteří na dlouho uzamkli Vervu v jejím obranném pásmu a Maroszovu střelu od modré čáry tečoval před Honzíkem Musil. Zvýšit mohli Dlouhý a Šmíd.

Litvínov slavil vyrovnání v deváté minutě, kdy po Pavelkově přihrávce z pravé strany z úhlu překonal Hrachovinu kanadský obránce Kudla a ve 14. zápase v české extralize tak oslavil premiérovou branku. Více šancí měli následně domácí, ale v těch největších Jarůšek minul a Mahbod v 19. minutě trefil tyč.

Po 80 sekundách druhého dějství se domácí dočkali. Petružálek vyslal do úniku Lukeše, který prostřelil Hrachovinu mezi betony. Ve 25. minutě vyrovnal Lenc, jenž překonal Honzíka poté, co se k němu odrazil puk od zadního mantinelu po Graborenkově střele.

Za 28 sekund vrátil Litvínovu náskok Lukeš, který z pravého kruhu prostřelil libereckého gólmana pod vyrážečku. Za dalších 58 vteřin smazal ztrátu Bílých Tygrů z dorážky Špaček. V 37. minutě mohl otočit stav při první přesilové hře v zápase během pobytu Kubáta na trestné lavici Ordoš, jenže zamířil pouze do tyče.

Hosté se dočkali vedení při Říhově vyloučení, kdy se trefil z pravého kruhu Krenželok. Zvýšil náskok mohl Marosz, na druhé straně neuspěl Hübl. Domácí nedosáhli na vyrovnání při Maroszově prohřešku a dokonce ani při Krenželokově trestu na dvě plus dvě minuty. Velkou šanci neproměnil Lukeš, který netrefil v 58. minutě odkrytou branku.

Bílí Tygři bodovali popatnácté za sebou a díky skalpu Vervy jsou nyní na prvním místě tabulky.

Ohlasy trenérů

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Nejvíc nás trápí naše přesilovky, je to celou sezonu. Nedali jsme gól ani ze čtyřminutové přesilovky. Dokud to nezměníme, tak nad takovými soupeři nemůžeme vyhrávat."

Patrik Augusta (Liberec): "Bylo to velice vyrovnané utkání, které rozhodl jeden gól ve třetí třetině. Do půlky to byl hokej nahoru dolů, kdy šance střídala šanci a byla tam spousta brejkových situací. My jsme to do třetí třetiny malinko zatáhli a čekali jsme na jednu chybu. Podařilo se nám být produktivní v přesilovce. To rozhodlo zápas. První místo pro nás v tuto chvíli nic neznamená. Na konci prosince nikdo nikdy nic nevyhrál, extraliga je nesmírně vyrovnaná a každý může porazit každého. Pořád máme před sebou skoro půlku sezony. Je to hezké, ale je to úplně ta poslední věc, na kterou bychom se teď dívali."

SESTŘIH: Litvínov - Liberec 3:4. Vyrovnaný souboj dopadl lépe pro hosty, kteří se dostali do čela tabulky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:36. Kudla, 21:20. F. Lukeš, 24:31. F. Lukeš

Hosté: 05:56. A. Musil, 24:03. Lenc, 25:29. D. Špaček, 43:12. L. Krenželok

Sestavy

Domácí: Honzík (Janus) – Jánošík (A), Ščotka, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Kubát, Baránek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Kašpar, J. Mikúš, Hedberg – Jurčík, Válek, Trávníček.

Hosté: Hrachovina (Schwarz) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek, Kunst – Průžek, L. Hudáček, Lenc – A. Musil, Marosz, Ordoš – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – A. Dlouhý, Najman, D. Špaček.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Frodl, Komárek

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Indiáni srovnali z 0:3 na 3:3, pak však udeřil Eminger

Aktivněji začala Energie, únik Grígera hned v úvodu sice ještě brankou neskončil, ale ve třetí minutě již vyprodaná aréna propukla v jásot, když si Raška po ideální nahrávce Černocha položil Frodla a otevřel skóre. Záhy mohl srovnat Pulpán, ale jeho nahození od modré čáry skončilo jen na horní tyčce karlovarské branky. V 16. minutě pak pohlednou akce první karlovarské pětky zakončil nekompromisní střelou Rachůnek.

V prostředním dějství po sérii vyloučení z obou stran obral ve 27. minutě ve vlastním oslabení Beránek o puk plzeňskou obranu a po jeho přihrávce zvýšil Koblasa už na 3:0. Právě Koblasa se negativně do průběhu zápasu zapsal ve 31. minutě, když obdržel dvě minuty a navrch i desetiminutový osobní trest za naražení protihráče na mantinel. Záhy se postaral o snížení Plzně Mertl.

Vstřelená branka oživila hru Škody a výsledkem zvýšené aktivity hostů byla ve 36. minutě druhá branka Mertla, který zůstal zcela nehlídán před Novotným.

Ve třetí třetině se Plzeňští hnali za vyrovnáním a byl to Kantner, kdo se po sérii chyb domácích obránců ve vlastním pásmu postaral v 54. minutě o změnu stavu na 3:3. V této fázi zápasu držel šanci na bodový zisk hráčům z lázeňského města především brankář Novotný. Naopak Energie měla ještě šanci k dosažení plného bodového zisku v poslední minutě základní hrací doby, ale Flek nastřelil jen tyč a Polák v poslední vteřině nepřekonal z bezprostřední blízkosti Frodla.

Hostující gólman si naopak vybral slabší chvilku ve čtvrté minutě prodloužení, když mu u levé tyčky propadlo za záda nenápadné Emingerovo nahození z velkého úhlu. Po atraktivní bitvě se tak Karlovy Vary poprvé v této sezoně radovaly v západočeském derby z vítězství.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Viděli jsme výborné utkání v parádní atmosféře. Podařilo se nám do něj velmi dobře vstoupit a myslím, že minimálně do půlky utkání jsme byli lepším týmem, když jsme využili i šance, co jsme si připravili. V druhé polovině zápasu jsme vlastní nedisciplinovaností nechali soupeře vrátit se do hry. I když proti nám šlo spoustu aspektů v té hře, zvládli jsme to a dotáhli vše alespoň do prodloužení. V něm se naši hráči také extrémně vydali a nechali na ledě úplně všechno. Dva body s tak silným soupeřem jako je Plzeň rozhodně bereme a chci hráčům poděkovat, že dnes to odpracovali, protože utkání bylo velmi vyhecované z obou stran a mělo až náboj play off. Je pro nás velmi pozitivní, že jsme dokázali taový zápas vyhrát."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Měli jsme špatný vstup do zápasu, karlovarští kluci využili své šance a šli do vedení 2:0. Potom ještě na začátku třetí třetiny jsme druhé utkání po sobě inkasovali ve vlastní přesilovce. Zredukovali jsme sestavu a zvýšeným úsilím jsme zápas dotáhli do stavu 3:3. Musím kluky, kteří hráli, pochválit, protože se vydali ze všech sil. V prodloužení máme v tomto roce hrůzostrašnou bilanci, nechali jsme v nich v sezoně už spoustu bodů a dnes jsme v tom pokračovali."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Plzeň 4:3p. Indiáni stáhli třígólové manko, z výhry v derby se však radovala Energie
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:02. Raška I, 15:29. T. Rachůnek, 26:59. Koblasa, 63:49. Eminger

Hosté: 30:18. Mertl, 35:38. Mertl, 53:37. Kantner

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Graňák (A), M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Černoch, Raška I, Osmík – Koblasa, Skuhravý (C), Kohout.

Hosté: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Vracovský, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Indrák, Rob.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Ondráček, Špringl

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5781 diváků

Rytíři stále bez Jágra vyhořeli venku posedmé v řadě

Kladno začalo na zlínském ledě lépe, dobrou možnost měl Valský, Čiliak chytající poslední domácí duel za Berany před koncem hostování z Brna však vytasil svůj beton. A pak už si přebrali slovo domácí. Nosek nejprve zazvonil na tyčku, v deváté minutě už ale propálil Godlu Novotný, načež za tři minuty zakončil parádní přesilovkovou kombinaci Honejsek. Berani byli do pauzy nadále lepším týmem, stav 2:0 už se ale neměnil.

To však neplatilo hned v úvodu prostředního dějství. Již po 62 sekundách pálil Ferenc a jeho ránu tečoval mimo dosah kladenského brankáře Okál. Jednoznačný tříbrankový náskok domácích byl ale vyprodanému Zimnímu stadionu Luďka Čajky málo a fanoušci nadále tlačili Berany do útoku. Gólovku měl třeba Fryšara, jenž naskočil z trestné lavice a směřoval sám na Godlu, toho ale nepřekonal.

Další skvělé možnosti si Zlín vytvořil při přesilovce, šance měli Nosek se Sedláčkem, ani oni ale neuspěli. Rytíři, na jejichž kontě bylo po dvou třetinách jen třináct přesných střelecký pokusů, byli téměř bezzubí. A když už se dostali k Čiliakovi, zlínský brankář byl jistý.

Domácí nepustili Středočechy do šancí ani ve třetí části. Čtvrté vítězství v řadě ještě pojistil ve 44. minutě Fořt, který zblízka zvyšoval na 4:0. Velký tlak Beranů neustupoval, domácí si hokej užívali, což pátým gólem dokumentoval krátce před koncem obránce Nosek. A aby toho nebylo málo, téměř se závěrečnou sirénou uzavřel skóre na 6:0 Kubiš.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Navázali jsme na dobrý výkon z Plzně, gólman chytal výborně, to je základ. Začátek úplně dobrý nebyl, ale pak jsme se uklidnili dvěma góly a zvládli jsme to. Nechci říkat, že to byl náš nejlepší výkon, neboť ne vždy se výsledek rovná výkonu, ale bylo to dobré, potěšili jsme lidi hrou i výsledkem. Škoda, že nepřijel i Jarda Jágr, už jen kvůli lidem, i kdyby stál jen na střídačce. Čeká nás teď Liberec, určitě tam s námi pojede ještě také Marek Čiliak, bude to těžký soupeř."

David Čermák (Kladno): "Hodnocení je jednoduché: Zlín byl naprosto ve všem lepší, podal skvělý výkon, přehrál nás po celý zápas. Je vidět, že ty výsledky, co poslední dobou mají, nejsou náhodné. Co se týče Jardy Jágra, zkoušel to při ostrém tréninku, ale na zápas se ještě necítil."

SESTŘIH: Zlín - Kladno 6:0. Jednoznačný duel přinesl radost Beranům
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:51. M. Novotný, 11:05. Honejsek, 21:02. Okál, 43:15. Fořt, 57:12. Nosek, 59:55. Kubiš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Kašík) – Žižka, Nosek, Freibergs, Ferenc, Buchta, M. Novotný, Řezníček – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Claireaux – Köhler, P. Sedláček, Popelka.

Hosté: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Zajíc, Kehar, Zelingr, Barinka – J. Strnad, Melka, Redlich – Réway, Machač, Hovorka – Zikmund, Stach, Valský – O'Donnell, T. Kaut, Hajný.

Rozhodčí

Stadion

Cingel a Klíma srazili "svojí" Spartu

Pražané začali lépe a byli aktivnější. Z jejich snahy však nic zásadního nepřišlo, naopak v páté minutě zvládli domácí skvělou akci. Bek Nedomlel poslal dlouhou přihrávku Jerglovi, ten se s pukem bleskově otočil a nahrál před prázdnou branku Perretovi. Francouz nezaváhal a Hradec vedl.

Jenže nevydrželo mu to dlouho, přesně 19 sekund. Takhle rychle hosté odpověděli. Dvořáček překonal Mazance pohotovou ranou, nejlepší hráč Mountfieldu v posledních týdnech nestihl zareagovat.

Od té chvíle už se hrál vyrovnaný duel a šance měly oba týmy. Nakonec skóroval Hradec, ve 13. minutě se trefil bývalý sparťan Lukáš Cingel střelou nad Sedláčkův beton. Sparťanský gólman a také bývalý hráč Hradce Králové neměl při brance čisté svědomí, neboť nešlo o nechytatelnou ránu.

Zlomové chvíle zápasu přišly v 25. minutě. Královéhradečtí hráli přesilovku, hosté se ale dostali do velké šance. Smejkal jel sám na bránu, jenže netrefil. Spartu to mrzelo hned za pár vteřin, když domácí Klíma, jenž ještě na začátku sezony oblékal dres Sparty, využil přesilovku parádní trefou do horního rohu.

Navíc o sedm minut později hokejisté Mountfieldu odskočili až na rozdíl tří branek: Chalupa se z pravého křídla dostal šikovným manévrem před Sedláčka, brankář zasáhl, ale na Cingelovu dorážku už nestačil. Domácím se dařilo, hráli asi nejlepší zápas od příchodu kouče Růžičky. K jejich pohodě tradičně přispíval i Mazanec. Skvělou formu potvrdil například při dalším Smejkalově úniku. Ani tentokrát gólman nezaváhal.

Ve třetí třetině Mountfield hlídal náskok, hosté měli velké problémy při snaze překonat obranu domácích. Povedlo se jim to v 55. minutě, když Řepíkovu akci zakončil Smejkal. Spartě to nakonec nepomohlo, stejně jako power play, k níž trenér Krupp přikročil už čtyři minuty před koncem. Tento risk potrestal domácí Chalupa.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Mountfield HK): "Celý zápas byl hodně vyrovnaný, naši hráči si vedli velmi dobře. Měli jsme hlavně v první třetině i několik přečíslení. Pozitivní je, že se nám konečně podařilo dát góly. Výborný výkon podal znovu Marek Mazanec, který ve druhé třetině chytil asi tři nájezdy. Odjeli jsme Spartě pak o tři góly, to bylo rozhodující."

Uwe Krupp (Sparta): "V první řadě bych chtěl Hradci pogratulovat k bodům. Byl to zápas, který se rozhodoval v první třetině, kde byl soupeř hrozně silný a hrál opravdu hodně dobře. My se je pak snažili celou dobu dohnat. Srovnali jsme na 1:1, ale utekli nám a rozhodující gól vstřelil Kevin Klíma při přesilovce. Postupně jsme se zlepšovali, jenže nám dost kluků chybí, což bylo taky znát."

SESTŘIH: Mountfield HK - Sparta Praha 5:2. Hosté po překvapivě jasné prohře opouští první místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:27. Perret, 12:31. Cingel, 25:00. Klíma, 31:45. Cingel, 57:07. M. Chalupa

Hosté: 04:46. Dvořáček, 54:16. Smejkal

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Klíma – R. Pilař, Dragoun, Paulovič.

Hosté: J. Sedláček (Wolf) – Kalina, Blain, Polášek (A), Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Kudrna, Pech, Forman – Dvořáček, Pšenička, Říčka.

Rozhodčí

Šír, Veselý – Lhotský, Svoboda

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5441 diváků

Razým v Dynamu poprvé slaví

V první velké šanci byl domácí Klimek, sám za obranou Pardubic si ale nepřišel na Kacetla. Po pěti minutách se k zajímavým šancím dostali také hosté, když se Kolářova střela od modré čáry otřela o boční síť Konrádovy branky a Kindl vzápětí tečoval nahozený puk těsně nad. Olomouc se dostala do vedení v oslabení: Musil ujel po levém křídle a předložil puk před branku Klimkovi. Branka byla uznána až po dlouhém zkoumání videozáznamu kvůli ověření, zda nešlo o úmyslné kopnutí.

Pardubice srovnaly hned na začátku druhé třetiny. Po chybě domácích ve středním pásmu se střelou pod horní tyčku prosadil Harju. Po vyrovnávací brance se hra vyrovnala a další šance dlouho nepřicházely.

Diváci se dočkali většího vzruchu až po polovině zápasu. Kacetl předvedl dobrý postřeh při Bambulově střele. Stejně dobře si však vedl také Konrád proti skryté střele Kusého. Kacetl pak udržel puk také po střele rozjetého Buriana. Olomoučtí si poté vytvořili mírnou územní převahu, ze které ale nic nevytěžili.

Stejně jako na začátku druhé třetiny se hokejisté Pardubic prosadili i na začátku třetí části. Po Mandátově střele dorazil puk za Konrádova záda Tybor. Už po 30 sekundách mohl srovnat Káňa, který však z bezprostřední blízkosti přestřelil branku. Překonat Kacetla se pět minut před koncem nepovedlo ani střílejícímu Klimkovi či dorážejícímu Musilovi.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "V první třetině jsme začali vlažně a těžko jsme se do toho dostávali. Paradoxně jsme z toho vytěžili gól na 1:0. Pardubice potom hrály výborně v obranném pásmu a těžko jsme se prosazovali do střeleckých příležitostí. Pardubice poté daly druhý gól a my jsme měli další dvě šance, které jsme nedali. Kvůli tomu jsem prohráli 1:2."

Michal Mikeska (Pardubice): "Zápas byl po celých šedesát minut vyrovnaný. Chvilku jsme měli více ze hry my, chvilku zase domácí. Jsme za ty tři body velmi rádi. Doufáme, že to je první krok. Teď těch zápasů, ve kterých budeme bodovat, musí být víc. Zlepšili jsme oproti minulým zápasům obrannou fázi, dobře se nám do ní zapojovali útočníci. Mezery se dají najít samozřejmě vždy, ale tohle je pro nás pozitivní. Svačinu budeme využívat na přesilovky. Byl u vítězného gólu, minutu před koncem zařídil vyloučení ze zdánlivě ztraceného kotouče. Víme, že je to velmi kvalitní hokejista. A jsme rádi, že se dostal do našeho týmu. Očekáváme zvýšenou produktivitu naší elitní formace."

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 1:2. Dynamo slaví první vítězství pod trenérem Razýmem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:03. Klimek

Hosté: 21:30. Harju, 42:02. Tybor

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Valenta (C), Vyrůbalík, Dujsík, Škůrek – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – J. Káňa, Kolouch, Olesz – Laš, Skladaný, Bambula.

Hosté: Kacetl (Kantor) – J. Kolář (C), T. Voráček, Eklund, Holland, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Svačina, Mandát (A), Tybor – Harju, Poulíček (A), Látal – Kusý, R. Vlach, D. Kindl – Pochobradský, Matýs, M. Beran.

Rozhodčí

Petr Lacina, Pavel Obadal – Ladislav Lučan, Milan Kis

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud