9. října 2020 • 11:40

Zbořil se jménem hráčů zlobí: Povinná stopka? Tohle může popravit hokej!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč profesionální sport přerušit úplně? Na to nejsou argumenty! Také Česká asociace hokejistů se ostře ohrazuje proti povinné stopce. „Hlasem českých profesionálních hokejistů vyzývám vládní autority k přehodnocení současných opatření a hledání kompromisu. Neexistuje důvod k omezení činností, které nejsou potenciální zdravotní hrozbou,“ komentuje současnou situaci Libor Zbořil, prezident CAIHP. Včera to mezi sebou horlivě řešily i největší osobnosti extraligy.



„Všichni vnímáme složitou situaci, v níž se naše země s ohledem na epidemiologickou situaci nachází. Ani trochu však nerozumíme plošným zákazům, ke kterým státní autority přistupují. Takové totiž situaci rozhodně nezlepší,“ popisuje Zbořil, jenž byl včera v intenzivním kontaktu i s Milanem Gulašem, nejlepším hráčem extraligy.

„Je to mezi námi opravdu velké téma, jako hráči jsme ve spojení,“ popisoval Gulaš, jenž se proti stopce ostře vyjádřil i na svém účtu na Twitteru.

„Každý chápe, že v tuto chvíli nejde hrát s diváky na stadionech, nebyly však sděleny žádné argumenty, proč je nutné profesionální hokej přerušit úplně. V současné chvíli, kdy většina týmů vlnou pandemie již prošla, je pravděpodobnost přenosu nemoci v klubech naprosto minimální. Pauza soutěží, byť na dva týdny, může být likvidační nejen pro jednotlivé hráče, ale může se stát popravou českého hokeje, protože se do ohrožení dostává celá sezona,“ varuje Zbořil, jenž svůj hněv vměstnal do následujícího vyjádření: „Alibistická jednoduchost místo smysluplných řešení může popravit český hokej.“

Podle stávajících regulí by se veškeré vnitřní sportoviště od pondělí měla zavřít, z čehož vyplývá, že by hokejisté ani nesměli trénovat. Profesionální sport ovšem bude žádat výjimku, takže se ještě dají čekat tvrdá vyjednávání.

Páteční extraligové zápasy (Vítkovice – Vary a Kometa – Plzeň) by se měly odehrát.

Proč profesionální sport přerušit úplně? Na to nejsou argumenty! Také Česká asociace hokejistů se ostře ohrazuje proti povinné stopce.
Proč profesionální sport přerušit úplně? Na to nejsou argumenty! Také Česká asociace hokejistů se ostře ohrazuje proti povinné stopce.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud