2. února 2021 • 20:33

SESTŘIHY: Vítězný návrat Zohorny, Růžička 3+0. Třinec - Vítkovice 7:1!

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní 42. kolo hokejové Tipsport extraligy bylo ve znamení velkého návratu a povedených druhých třetin. Útočník Tomáš Zohorna se při obnovené premiéře v dresu Pardubic podílel na výhře 5:2 nad Olomoucí dvěma asistencemi.. Třinečtí Oceláři v derby rozstříleli Vítkovice rozdílem 7:1, v utkání přitom prohrávali 0:1. Vedoucí Sparta po vítězství 5:2 nad Karlovými Vary dál drží první místo v tabulce před Slezany a skvělou sérii šesti výher v řadě. Litvínov schytal výprask 1:6 od Liberce. Hradec Králové díky hattricku Vladimíra Růžičky skolil Zlín (5:2). Mladá Boleslav porazila 3:2 Plzeň. Kometa přestřílela 4:2 poslední České Budějovice.



Forman se vrátil výhrou i bodem, dvakrát pálil Říčka

Zkraje zápasu nevyužili své šance Hladonik a na druhé straně ani domácí Rousek. Před polovinou úvodního dějství minul Forman, jenž po návratu z hostování v Českých Budějovicích nastoupil na křídle elitní útočné formace domácích s kapitánem Řepíkem a centrem Horákem. Ještě před přestávkou se do šance dostal Tomášek, ale stav se nezměnil.

Před polovinou utkání ještě zachránila strážce hostující branky Habala branková konstrukce, ale pak už se začal favorit prosazovat. Pech dokázal vyhrát buly ideálně tak, aby se do puku mohl naplno opřít Říčka a poslal Pražany do vedení. Uplynulo jen 58 sekund a po závaru v Habalově brankovišti se prosadil Tomášek. Za hosty mohl kontrovat Koblasa, jenže neuspěl a místo toho dal domácím klid v čase 39:36 tečující Horák.

Ve 44. minutě neuspěl při hře ve čtyřech na obou stranách Forman. Krátce nato se pustili do ostřejší výměny názorů Němeček s Beránkem a oba byli „odměněni“ trestem na 2+2+10 minut. Krátce před polovinou třetí části pokazil Machovskému čisté konto Koblasa. Alespoň malá naděje Západočechů však měl jepičí život, neboť o minut a půl později vrátil domácím tříbrankový náskok Sukeľ.

O tom, že Karlovarští v metropoli ani tentokrát poprvé od 14. října 2015 neuspějí, bylo zcela definitivně jasno v 56. minutě, kdy se podruhé v utkání prosadil Říčka. Za hosty pak sice korigoval Vondráček, ale podobný kolaps Sparty jako v předvánočním utkání, kdy vedla na západě Čech 4:0 a prohrála 4:5 v prodloužení, již nepřišel.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Měli jsme špatné vstupy do třetin, a to jak do první, tak i do druhé. Tam kdyby nás Vary potrestaly, tak byl ten zápas výsledkově vyrovnanější. Zachytal nám však výborně gólman a podržel nás v zápase. Pak jsme dali nějaké góly a odskočili jsme, potom už jsme byli o něco klidnější.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Stál proti nám dneska velmi kvalitní soupeř. Čelili jsme velkému ofenzivnímu tlaku. Myslím, že do půlky zápasu jsme to zvládali velice dobře. Klíčové momenty byly podle mého dva - tři laciné branky ve druhé třetině, kdy jsme měli být trošku silnější v osobních soubojích a dostali jsme možná i pár nešťastných branek, potom když jsme ve třetí třetině dali branku na 1:3 a chtěli jsme se nadechnout, tak jsme velmi rychle inkasovali čtvrtý gól. Ten byl podle mého úplně rozhodující. Sparta dnes vyhrála zaslouženě.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Karlovy Vary 5:2. Smrtící desetiminutovka domácích rozhodla
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:37. Říčka, 31:35. Tomášek, 39:37. Horák, 51:22. Sukeľ, 55:40. Říčka

Hosté: 49:55. Koblasa, 58:10. Vondráček

Sestavy

Domácí: Machovský (Salák) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Kalina, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.

Hosté: Habal (F. Novotný) – D. Mikyska, Plutnar (A), Kowalczyk, Weinhold, Pulpán, Zábranský, Klejna – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Vildumetz, Osmík.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Pešek, Malý

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Šokující výpadek Vítkovic, démon Špaček opět řádil

Vítkovice už v Třinci prohrály v polovině prosince 0:6, začátek utkání ale nenasvědčoval, že opět utrží debakl. Domácí zasypali před dvěma dny Karlovy Vary 51 střelami, ale v úvodní třetině se zmohli jen na jednu a hlavně se bránili.

Hosté se zaslouženě ujali vedení v páté minutě z nenápadné situace. Zdálo se, že má Kacetl puk po Irglově střele pod kontrolou. Pozorný Mallet si ale všiml, že mu kotouč propadl za záda a pohodlně ho doklepl do prázdné branky.

Vítkovice více ze své aktivity nevytěžily a měly i štěstí při pokusech bratří Kovařčíků. Ondřej trefil tyč, Michal dostal v přečíslení puk na brusle a při zakončení už byl blízko před Dolejšem, kterého i tak donutil k jedinému zásahu v třetině.

Trenérský cit prokázal domácí kouč Varaďa, když prohodil ve druhém a čtvrtém útoku Romana a Michala Kovařčíka. Obě řady vstřelily v prostřední části všech pět gólů a prosadily se hned ve svém prvním střídání po změně. Roman vyrovnal ve 22. minutě po průniku Špačka, po přihrávce Michala Kovařčíka otočil za 73 sekund Hrňa střelou z mezikruží nad lapačku Dolejše.

Kacetl vychytal Hrušku, než Třinec udeřil dvakrát během 34 vteřin při hře čtyři na čtyři. Michal Kovařčík zvýšil na 3:1 precizní střelou z levého kruhu a po krásné souhře zakončoval Roman do prázdné branky. V závěru třetiny ještě ujel Ondřej Kovařčík a přidal pátý gól.

Vítkovice nastoupily do třetí třetiny v brance se Svobodou, který ale brzy inkasoval. V přesilové hře ho překonal Špaček. Kreativní centr má na kontě už sedm bodů (1+6) ve čtyřech zápasech. Domácí Hrňa poté neuspěl se zakončením mezi bruslemi, ale sedmý gól padl. Prosadil se zblízka Stránský, který má v čele tabulky střelců už 27 zásahů ve 39 zápasech. Hosté ještě mohli zkorigoval, ale Kacetl kryl únik Lakatoše.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „Jsem rád za konečný výsledek po té šílené první třetině, kdy jsme byli strašní. Chybělo nám nasazení, emoce. Bylo to hodně vlažné v rámci všech útoků. Vypadalo to jak přátelské utkání, ve kterém na výsledku nezáleží. Vítkovice byly o třídu lepší a měli jsme kliku, že to skončilo 0:1. Museli jsme hráčům ukázat o přestávce pár věcí a říci, co bylo v první třetině špatně. Po pauze jsme se na ně vrhli a vzali zápas do našich otěží. Sehráli jsme situace velmi dobře, dali góly a zápas kontrolovali. Jsem rád že si hráči po té první třetině uvědomili, že takhle to nejde. Týmy se samy neporazí.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „V první třetině jsme byli lepším týmem. Dali jsme gól, měli jsme dost přečíslení a dvě přesilovky, abychom domácím odskočili. Ale nepodařilo se to. Za druhou a třetí třetinu se můžu akorát omluvit fanouškům za ostudu, jakou jsme tu předvedli. Asi jsme si mysleli, že jsme zápas vyhráli a nastoupili jsme do druhé třetiny absolutně nesoustředění. Dostali jsme gól v prvním střídání, ve třetím a sesypali jsme se. Nedokážu si to vysvětlit.“

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 7:1. Derby rozhodla pětigólová smršť Ocelářů v prostřední části
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:19. Roman, 22:32. Hrňa, 35:27. M. Kovařčík, 36:01. Roman, 38:58. O. Kovařčík, 43:55. Špaček, 52:11. M. Stránský

Hosté: 04:22. Mallet

Sestavy

Domácí: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Kurovský, Marcinko, Hrehorčák – O. Kovařčík, Roman, Hrňa – Dravecký (A).

Hosté: Dolejš (41. Mi. Svoboda) – Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, L. Doudera, Koch, R. Černý – Lakatoš, Hruška (A), Svačina – Irgl (A), Flick, Mallet – Dej, Werbik, L. Krenželok (C) – Schleiss, Stach, Fridrich.

Rozhodčí

Hodek, Šír – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Růžička si hattrickem smlsl na mladíkovi v bráně

Týmy šly do utkání s neobvyklými brankáři. Hradeckou jedničku Mazance nahradil spolehlivý Lukeš, do zlínské branky se poprvé od začátku utkání v extralize postavil dvacetiletý Kořének.

Hostující mladík na začátku čelil přesilovce, zaměstnal ho dvakrát Růžička a Lev dokonce trefil tyč. Jenže poté se hra vyrovnala, hosté se také vrhli do útoku. V 7. minutě se jim to vyplatilo. Šlahař vyjel od levého mantinelu a trefil přesně horní roh, Lukeš neměl šanci.

Hostům radost dlouho nevydržela. Hned v následující minutě poslal skvělý pas obránce Blain na Růžičku, jenž únik zakončil přesnou ranou. Mountfield se vrátil do tlaku, skóre mohl změnit Kevin Klíma, ale Kořének tvrdou ránu zastavil. Ve 14. minutě ještě chytil Orsavův samostatný únik, hned poté se ale v jeho brankovišti strhla mela, po níž dotlačil puk do brány Růžička. Videorozhodčí potvrdil platnost gólu až po dvojím prozkoumání.

Druhá třetina byla spíše bojovná. Mountfiled ale byl dál lepší, hosté se jen velmi lopotně dostávali do šancí. Z toho vyplynulo, že domácí navýšili vedení. Nejprve se jim sice nevydařila přesilovka, ale po ní přišel zásah. Nejprve pálil Nedomlel, po něm se snažil dorážet Veselý. Neuspěl, přesto puk sebral, objel bránu a šikovně nahrál Pavlíkovi. Obránce potvrdil, že má nejtvrdší ránu v extralize a z voleje prostřelil Kořénka.

Další průběh byl herně jednoznačný, domácí ale šance neproměňovali. Neprosadili se Gaspar ani Smoleňák.

Do třetí třetiny lépe vstoupil Zlín. Snížit mohl Ondráček, ale promáchl. Hosté se snažili usilovně, jenže měli problém prosadit se do střeleckých pozic. Hradec si v klidu hlídal dvougólový náskok, přesto Zlín ještě duel dostal do napětí. V 50. minutě se perfektním volejem zdálky trefil Ondráček.

Hosté navíc chvíli poté dostali možnost hrát přesilovku. Ale místo toho, aby vyrovnali, poznali, proč má Hradec nejlepší hru v oslabení v extralize. Rychlík Kevin Klíma ujel, využil pádu obránce a únik zakončil nekompromisní střelou do horního rohu. V 56. minutě dorazil soupeře Růžička. Bekhendovou střelou dokončil hattrick a dal devátý gól v sezoně.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička starší (Mountfield HK): „V žádná případě to nebyl jednoduchý zápas. Zlín hraje venku dobře, dobře brání. Bohužel jsme dostali první gól, ale naštěstí jsme skóre ještě během první třetiny otočili. Potom jsme byli pořád jeden nebo dva góly vepředu a už výhru udrželi. Směrem do útoku to špatné vůbec nebylo, ale když nás soupeř zatlačí, tak pořád malinko zmatkujeme. Bylo to hodně těžké, jsem rád, že kluci zápas zvládli. Pořád tam ale vidím hodně věcí, na kterých musíme pracovat a zlepšit je.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Měli jsme dobrý vstup do utkání. Jenže Hradec to rychle otočil, přišel druhý sporný gól. Sledovali jsme to na telefonech, vzali jsme si trenérskou výzvu kvůli bránění brankáře. Ale rozhodčí gól uznali, což nás poznamenalo, psychika šla dolů. Pak už jsme tahali za kratší konec. Ještě přišla chvilka naděje po gólu na 2:3, ale rozhodla branka v naší přesilovce. Musíme uznat, že jsme měli málo šancí. To bychom museli proměnit úplně všechno, abychom tady bodovali.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Zlín 5:2. Růžička hattrickem zkrotil hostující Berany
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:48. V. Růžička, 13:27. V. Růžička, 26:49. F. Pavlík, 51:27. Kevin Klíma, 55:29. V. Růžička

Hosté: 06:24. Šlahař, 49:14. J. Ondráček

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Mazanec) – Blain, Nedomlel (A), Jank, Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Gaspar – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – Jergl, J. Veselý, R. Pilař.

Hosté: Kořének (Holík) – Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Hamrlík – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Karafiát, Okál – J. Ondráček, Fryšara, Dufek – Šlahař, P. Sedláček, Sebera.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Špůr, Votrubec.

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

0. diváků

Bílí Tygři pokazili Gerhátovi jubileum

Do sestavy domácích se zařadil poprvé od 26. prosince slovenský útočník František Gerhát a nastoupil k jubilejnímu 500. utkání v české extralize.

Z vedení se radoval v páté minutě Liberec díky Lencovi, který vyjel zpoza branky na pravý kruh a prostřelil Godlu. V polovině úvodní části mohl zvýšit Pavlík, ale ztroskotal na litvínovském brankáři. Vzápětí na druhé straně v přečíslení dvou na jednoho zakončil Hübl, ale Kváča zasáhl. Liberec pak odolal v oslabení a sám přesilovku také nevyužil.

Hned po 50 sekundách druhé části tečoval Hanouskův pokus Birner a zvýšil. Liberec měl i nadále navrch a 28. minutě upravil na 3:0 Gríger, jemuž předložil puk před prázdnou branku Musil.

Vzápětí mohl snížit Žejdl, ale nevyužil ani toho, že měl před sebou odkrytou branku. V polovině utkání už překonal Kváču obránce Kudla, který se trefil jen krátce poté, co se jako sedmý obránce zařadil do hry. Další šance Liberce na zvýšení náskoku měli ještě ve druhé části Jelínek a Kolmann.

Závěrečnou třetinu ovládli hosté. Ve 47. minutě při Štichově vyloučení zakončil kombinaci Birner, jeho druhý gól v utkání kvůli posunuté brance potvrdil až videorozhodčí. Za 32 sekund propálil střelou na lapačku Godlu Vlach a místo slovenského gólmana se postavil do branky Zajíček. Litvínovský náhradník kapituloval v 56. minutě po spolupráci Jelínka s Pavlíkem.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Myslím, že první třetina byla z naší strany celkem solidní, tam to bylo vyrovnané. Začátek druhé třetiny ovlivnil celý zápas, dostali jsme gól z prvního střídání a dalších deset minut jsme měli šílených. Nemohli jsme se dostat ven z pásma, obránci tam byli hrozně dlouho a nemohli vystřídat. Hosté nás zavřeli a vytvořili si třígólový náskok. Pak jsme dali na 1:3 a ještě jsme tam měli nějaké šance. Soupeř nám dnes dal lekci z moderního hokeje, všechny malé věci dělal lépe. Byl rychlejší, důraznější, trestal nás. Bylo to zasloužené vítězství hostí.“

Patrik Augusta (Liberec): „My jsme spokojení s výsledkem i s předvedenou hrou. Kromě dvouminutového výpadku ve druhé třetině jsme hru kontrolovali. Hráli jsme velice dobře a byli jsme silní na kotouči.“

SESTŘIH: Litvínov - Liberec 1:6. Tygři výborným výkonem napravili domácí ztrátu a vrátili se do čtyřky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:07. Kudla

Hosté: 05:46. Lenc, 20:50. Birner, 27:58. Gríger, 46:34. Birner, 47:06. J. Vlach, 55:52. R. Pavlík

Sestavy

Domácí: Godla (48. Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich (A), Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Zdráhal, Žejdl, Látal – Zygmunt, M. Hanzl (A), Jarůšek – L. Stehlík, Gerhát, Jícha.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Kunst, Kolmann (A), Štibingr – Birner, Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil (C) – J. Vlach, P. Jelínek, R. Pavlík – Rychlovský, Šír, Průžek.

Rozhodčí

Jeřábek, Vrba – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Stránský se rozstřílel, Pour dotahoval marně

Mladá Boleslav se vrhla do tlaku hned z prvního útoku a Frodl natřikrát vychytal Jakuba Strnada. Na druhé straně pálil nebezpečně Rob, ale brankář Krošelj byl připraven. Byl to opět Rob, kdo se ve 27. minutě ocitl v dobré šanci u levé Krošeljovy tyče, ale v dobré pozici netrefil.

Skóre se poprvé měnilo krátce po polovině základní hrací doby. Ve druhé domácí přesilovce napřáhl z pravého kruhu Jan Stránský a proti jeho dělovce Frodl, který v minulých dvou startech udržel čisté konto, neměl žádnou šanci.

A přesně za minutu už to bylo 2:0 pro domácí. Nejlepší střelec Mladé Boleslavi Šťastný byl na konci akce tří útočníků proti jedinému obránci a pohodlně zakončil do odkryté části branky. A to ještě nebylo ze strany domácích v povedené druhé třetině vše. Dvě minuty před jejím vypršením ujel obráncům Stránský a nadvakrát překonal brankáře Frodla.

Plzeňští střelci o sobě dali vědět hned v úvodu třetí třetiny, kdy se v přesilovce trefil přesně Pour. Třígólový náskok mohl vrátit Mladé Boleslavi Šťastný, ale jeho blafák z 52. minuty gólman Frodl pokryl pravým betonem.

Hosté prahli po další brance a už čtyři minuty před koncem třetiny sáhli ke hře bez brankáře. Ta přinesla ovoce 63 sekund před závěrečnou sirénou, kdy se podruhé trefil Pour a dostal Západočechy na dostřel jediné branky. Vyrovnat už ale Plzeňští ve zbytku času nedokázali.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Potkaly se dva bruslivé a vyrovnané týmy. Ve druhé třetině jsme byli produktivní a dali jsme tři góly. Nejvíc nám pomohl první gól, pak jsme se dostali na koně. Na začátku třetí třetiny jsme hráli dlouhé oslabení a vyšli jsme z toho jenom s jedním inkasovaným gólem, což bylo dobře, protože Plzeň má dobrou přesilovku. Závěr zápasu jsme pak měli odehrát zkušeněji, ale dobře to dopadlo.“

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Herně to bylo v pořádku, předvedli jsme dobrý výkon. V první třetině jsme mohli jít do vedení a vývoj zápasu by pak byl jiný. Pak jsme rychle dostali tři góly. Ještě jsme se snažili s tím něco udělat a bojovali jsme do poslední minuty. Jak říkám, chtělo to jít v zápase do vedení, příležitosti jsme na to měli.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 3:2. Domácí vykročili za výhrou ve druhé třetině. Dva zásahy Poura Škodovce nestačily
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:35. J. Stránský, 31:35. Šťastný, 37:23. J. Stránský

Hosté: 40:50. Pour, 58:57. Pour

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Allen, Moravec – Lunter, A. Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Hosté: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), V. Lang, Jiříček, Kvasnička, Stříteský, Budík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Straka (A), P. Musil, Rob – Michnáč, Přikryl, Dočekal.

Rozhodčí

Hradil, Pilný – Lučan, Kis

Stadion

Návštěva

Hráno bez diváků diváků

Kometa zabrala, blýskl se bek Zámorský

V českobudějovické sestavě se objevil po dlouhé době Gilbert, vrátil se také uzdravený kapitán Pýcha. Po předchozím domácím propadáku s Mladou Boleslaví předváděli Jihočeši proti Brnu výborný hokej, ale trápila je koncovka. Jednou smazali náskok Komety, podruhé to nedokázali.

Střelecký prolog na obou stranách obstarali zámořští hráči Mueller za Kometu a Gilbert za Motor, ale brankáři byli na místě. Pěknou akci po spolupráci s Doležalem se nepodařilo zakončit domácímu Beránkovi, českobudějovického brankáře Čiliaka ohrozil Střondala, nebezpečný byl i Svozilův nápřah. Při vyloučení Krále se bombou z levého kruhu prezentoval Alderson, překonaného gólmana Vejmelku zachránila tyčka.

Ve vlastním oslabení na startu druhé části mířil na Vejmelku obránce Štencel, blízko k zakončení byl další bek Vydarený vracející se z trestné lavice. Po chybě hostí vyrazil do sóla Beránek, ale hodil si puk daleko před sebe a následnému zakončení scházel důraz. Útočnou aktivitu nepostrádali ani Brňané, otevřít skóre mohl zblízka rtuťovitý Střondala, po Plášilově chybě se zkoušel prosadit Holík. Po zbytečném přestupku u mantinelu ve 34. minutě šel za katr Beránek a hosté využili přesilovku po 17 sekundách zásluhou tečujícího Klepiše.

V úvodu třetí třetiny předvedli Českobudějovičtí nádhernou rychlou akci po ose Slováček, Doležal, Karabáček, kterou třetí z nich zakončil přesnou tečí. Jenže potom si zaútočil obránce Plášil, ztratil kotouč v brněnském pásmu a nestihl se vrátit při brejku Moravanů, díky němuž Mueller u levé tyčky vrátil hostům vedení.

Výstavní bombou od modré čáry do pravého horního růžku Čiliakovy branky při početní výhodě pečetil úspěch Brňanů Zámorský. Při odvážné power play Jihočechů přidal čtvrtý gól vítězů Holík. Domácí snížili čtyři vteřiny před sirénou.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): „Opravdu nevím, co bych k tomu řekl. Neumíme si nahrát, nepřejedeme modrou čáru s pukem a neudržíme se na kotouči v útočném pásmu. Soupeřův brankář neměl těžký zákrok, viděl všechny střely.“

Jiří Horáček (Kometa): „Všem našim klukům musíme poděkovat za odpracované utkání. Výborně zachytal brankář (Karel Vejmelka). Jsme rádi za zisk tří bodů.“

SESTŘIH: České Budějovice - Kometa Brno 2:4. Na výhře hostí se podílel třemi body obránce Zámorský
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41:37. Karabáček, 59:56. Slováček

Hosté: 33:41. Klepiš, 45:53. Mueller, 53:55. Zámorský, 57:30. P. Holík

Sestavy

Domácí: Čiliak (Strmeň) – Vydarený (A), Kubíček, Pýcha (C), Plášil, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Beránek, Toman, Z. Doležal – M. Novák (A), Gilbert, Alderson – Karabáček, R. Přikryl, Ville.

Hosté: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Holland, Gulaši, Svozil, Kučeřík, Trška (C) – Zaťovič, P. Holík (A), Mueller – Vincour (A), Klepiš, Schneider – Plášek ml., Střondala, Valský – Bondra, F. Dvořák, Kusko.

Rozhodčí

Kika, Obadal – Zíka, Axman

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

Bez diváků diváků

Zohorna na úvod zazářil, Kosticyn zkomplikoval závěr

Z duelu uběhlo pouhých 27 sekund a domácí Zdráhal putoval za držení na trestnou lavici. Pardubičtí v čele s gólmanem Kloučkem sice oslabení přestáli bez úhony, jenže i tak pustili hosty nakonec do vedení. Obléhání branky Dynama přetavil ve vedoucí gól v polovině osmé minuty úspěšně tečující Knotek.

Už v 11. minutě bylo vyrovnáno: Mikuš podpořil útok Pardubic, dostal puk a z prostoru mezi kruhy ho pohotovým zakončením uklidil do branky. Jen o chvilku později byl Nahodil prvním hříšníkem na straně Hanáků a svůj trest si neodpykal celý - parádní souhru zakončil z kruhu ranou bez přípravy Camara a dokonal obrat.

V úvodu druhého dějství však Olomoučtí oplatili domácím stejnou mincí. Na trestné lavici pobyl Rohlík jen necelou minutu, když ho vrátil předčasně do hry Nahodil a vyrovnal na 2:2. Domácím pak ale vyšla i další přesilovka a Camara tři sekundy před polovinou základní hrací doby vrátil vedení zpět na stranu Pardubic.

Domácí pak sice z dalších příležitostí další gól do druhé přestávky nepřidali, ale nakonec je to nemuselo mrzet. Ve 44. minutě ještě Paulovič nedokázal překonat Lukáše, ale v 57. minutě už minisouboj s hostujícím gólmanem vyhrál a zvýšil na 4:2. Vzápětí ještě pardubickému týmu ztížil situaci Kosticyn, který inkasoval trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

Hanáci vrhli všechny síly do útoku a svou početní výhodu podpořili odvoláním brankáře, ale drama už nepřišlo. Naopak jen tři sekundy před vypršením hrací doby zvýšil na konečných 5:2 Roman.

Ohlasy trenérů

David Havíř (Pardubice): „Dneska z naší strany velice slušný výkon. Tahali jsme za delší konec, měli jsme výborné přesilovky a na konci tam bylo ještě skvěle ubráněné oslabení. V druhé třetině jsme měli výborný pohyb. Kluci fakt makali, potřebovali jsme zlomit tu sérii tří proher a myslím, že i faktor Zohorna nám dnes velice pomohl.“

Zdeněk Moták (Olomouc): „Musím začít tím vyloučením do konce zápasu (Andreje Kosticyna). Byl to nečestný, nesportovní a zákeřný zákrok, který se neslučuje s fair play. To je věc, kterou musím na prvním místě odsoudit. Jinak si ale myslím, že jsme dnes podali statečný výkon a byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Z naší strany to byl boj, který umíme. Bohužel jsme inkasovali dva góly v oslabení a my jsme naše přesilové hry proměnit nedokázali, což byl asi důvod té naší prohry. Domácím musím pochopitelně pogratulovat.“

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 5:2. Zohorna ozdobil vítězný návrat dvěma body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:51. Mikuš, 14:07. T. Zohorna, 29:57. Camara, 56:14. Paulovič, 59:57. O. Roman

Hosté: 07:31. J. Knotek, 24:19. Nahodil

Sestavy

Domácí: Klouček (Barulin) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – A. Kosticyn, O. Roman, Tybor – Kusý, Rohlík, L. Horký.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Valenta – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Burian, Strapáč, Gřeš – Ostřížek, Kolouch, Handl.

Rozhodčí

Pešina, Svoboda – Brejcha, Šimánek

Stadion

enteria arena

Hokejisté Sparty se radují z gólu
Hokejisté Sparty se radují z gólu

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud