5. února 2021 • 10:45

Kam zamíří Mazanec z Hradce? Touží po něm Třinec i Budějovice

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do výživné předehrávky 43. extraligového kola nezasáhl, Marek Mazanec sledoval duel ze střídačky jako záloha. Přesto se o uznávaném brankáři v zákulisí hodně mluví. Patří mezi žhavé zboží, které chce do nákupního košíku naložit nejeden ambiciózní klub. Mazancův Mountfield prohrál na libereckém ledě 1:3.



V minulých dnech vyšlo najevo, že titulový brankář ze zlaté plzeňské sezony 2012/13 po dvou letech v Hradci skončí. „Vedení klubu s hráčem jednalo o prodloužení spolupráce. Aktuální hradecká jednička však dá zřejmě přednost nabídce jiného klubu, s královéhradeckou metropolí se proto po sezoně rozloučí,“ objevilo se v úterý na klubovém twitteru Mountfieldu.

Informace Sportu hovoří o eminentním interesu z Třince, výrazná poptávka pochází rovněž z Českých Budějovic, odkud by Mazanec neměl daleko do rodného Písku.

Oceláři pro nový ročník shánějí velké jméno, schopné do svých kolonek vepsat lepší čísla než stávající tandem Štěpánek-Kacetl. V Motoru pro změnu panuje nespokojenost s výkony Marka Čiliaka, zřejmě nejlépe placeného člena kádru kouče Prospala. Proto by na jihu rádi uvítali spolehlivějšího brankáře.

Devětadvacetiletý Mazanec patří do okruhu extraligových brankářů s největším renomé. Hradecký kouč Růžička jej dlouhodobě považuje za ligovou jedničku. Realita je taková, že v brankovišti dostává méně prostoru než v minulé sezoně, dvojka Štěpán Lukeš podává velmi slušné výkony, eviduje dokonce lepší údaje. Není vůbec vyloučené, že po Mazancově rozhodnutí o odchodu z organizace se původně jasný náhradník posune do ještě lepší pozice.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud