9. dubna 2021 • 13:16

Vlasák o změnách: Gulaš do Motoru? Zájem je, ale čekáme na vyjádření

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost kapitána plzeňských hokejistů Milana Gulaše je stále nedořešená. Už delší dobu se spekuluje o návratu lídra Západočechů do mateřských Českých Budějovic a sportovní manažer a nově také asistent trenérů Škody Tomáš Vlasák potvrdil, že obě strany jsou v kontaktu. O Gulašově přesunu na jih Čech ale podle něj rozhodnuto není. Cestu zpět do plzeňského týmu načal po vážném zranění slovenský obránce Peter Čerešňák.



Pětatřicetiletý českobudějovický rodák Gulaš odehrál v plzeňském dresu poslední čtyři sezony po návratu ze Švédska. Přestože v základní části končícího ročníku zaznamenal o dvacet bodů méně v porovnání se sezonou 2019/20, kdy potřetí za sebou ovládl bodování extraligy, i tak byl v dlouhodobé fázi suverénně nejproduktivnějším hráčem týmu díky 56 bodům (21+35) ve 47 zápasech.

Pro Jihočechy, jimž první sezona po návratu mezi elitu vůbec nevyšla, by byl vítanou posilou. „Hotové to zatím není. V kontaktu s Českými Budějovicemi jsme a mohu potvrdit, že jejich zájem přetrvává. Teď se bavíme o nějaké finanční stránce, protože není tajemstvím, že Milan tady má smlouvu ještě na další rok. Pravdou je, že rozhodnutého zatím nic není a čekáme na vyjádření Budějovic, jak se k tomu postaví,“ řekl dnes v on-line rozhovoru s novináři Vlasák.

Zklamaný plzeňský brankář Dominik Frodl po inkasované brance od Olomouce
Zklamaný plzeňský brankář Dominik Frodl po inkasované brance od Olomouce

Osmadvacetiletý Čerešňák si koncem února vážně poranil koleno. Do letní přípravy už by ale měl zasáhnout. „Chodí s (kondičním trenérem) Honzou Snopkem a fyzioterapeutem trénovat, je v posilovně skoro denně, myslím, že ten zdravotní stav se hodně lepší,“ přiblížil Vlasák.

„Letní přípravu by měl Peter stihnout, jen zatím nevíme, v jakém módu. Jestli rovnou začne naplno, nebo jaká tam budou omezení v souvislosti se zraněním, které měl. Všechno to ještě všichni společně probereme. V posilovně ho každopádně nic neomezuje, myslím, že jde všechno dobře a doufejme, že to bude tak pokračovat i dál,“ přál si Vlasák.

Start přípravy na novou sezonu, v níž budou chtít Plzeňští pod novými trenéry Václavem Baďoučkem a Milošem Říhou odčinit letošní vyřazení už v předkole play off s Olomoucí, má klub naplánovaný na 3. května. Na led pak půjdou Indiáni koncem července.

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud