30. dubna 2021 • 13:18

Oficiální konec! Pech se loučí po osmi letech ve Spartě: Navždy v mém srdci

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty přichází o jeden z dlouholetých pilířů týmu a pokladníka kabiny. Zkušený útočník Lukáš Pech oficiálně končí v klubu, ve kterém strávil posledních osm sezon. Další adresou sedmatřicetiletého veterána se mají podle všeho stát České Budějovice. S "eskem" na dresu zažil úspěšné období, získal stříbro a dvakrát bronz, na vysněný titul však nedosáhl. „Mrzí mě to. I nadále ale Spartě přeju, ať se jí daří. Vždy zůstane v mém srdci," vzkázal rodák z Jihlavy fanouškům na sociálních sítích při rozloučení.



„Děkujeme za vše, Pecháčku! A přejeme ti hodně štěstí do zbytku tvé kariéry,“ říká hlas Bohdana Tůmy, známého dabéra a velkého fanouška Sparty ve videu, které pražský tým věnoval Lukáši Pechovi. Dlouholetý sparťan se rozhodl po dlouhých osmi letech odejít. I když s tradičním českým klubem nezažil největší úspěch v podobě mistrovského titulu, zanechal v Praze nesmazatelnou stopu. Podílel se na výhrách dvou Prezidentských pohárů, zažil bitvu o Masarykův pohár i finále hokejové Ligy mistrů. 

„Osm let, které jsem strávil ve Spartě, pro mě byly mimořádné. Už jako malý kluk jsem toužil tady hrát, potkat se s legendami, ke kterým vzhlížím. A když jsem pak dostal tu příležitost, byla to pro mě pocta a je dodnes. Být součástí nejpopulárnějšího týmu celé extraligy byl můj splněný sen,“ uvedl Pech na sparťanském Facebooku.

Jeden z nejmenších hráčů extraligy během 456 odehraných bitev nastřílel 116 gólů a připsal si 219 asistencí. V základní části vynechal ve Spartě pouze 19 startů! „Díky úžasnému zázemí, o které se starají naši kustodi a výborným spoluhráčům, jsem měl prostor pro další rozvoj své hokejové kariéry,“ prozradil letitý lídr, dlouholetý strážce pokladny a jeden z největších srandistů sparťanské kabině.

Od příštího ročníku se Pech bude pravděpodobně soustředit především na vzestup českobudějovického Motoru, se kterým podepsal víceletý kontrakt. Na jihu Čech by se měl sejít v jednom týmu například s již někdejším plzeňským tahounem Milanem Gulašem , jenž se po letech vrací do mateřských Budějovic. 

Na skvělou spolupráci s vedením Sparty a neustálou podporu sparťanských fanoušků ale nikdy nezapomene. „Chtěl bych jim všem poděkovat. Jediné co mě mrzí je to, že jsme nezískali titul. I nadále Spartě přeju, ať se jí daří. Vždy zůstane v mém srdci,“ dodal na závěr mistr extraligy 2009 s Karlovými Vary. 

Liberec - Sparta: Pech definitivně zkrotil Tygry. Hosté berou tři body, 2:5
Video se připravuje ...

Zkušený sparťan Lukáš Pech se raduje ze vstřelené branky
Zkušený sparťan Lukáš Pech se raduje ze vstřelené branky

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud