26. října 2021 • 21:00

SESTŘIHY: Jágrův gól ve šlágru stačil na bod. Kanonáda v Brně a Plzni

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Západočeský válec opět mele! Plzeňští hokejisté v 18. kole Tipsport extraligy rozstříleli Olomouc i s Davidem Krejčím v sestavě rozdílem 6:1. Stejně vysokou porážku uštědřila Kometa Brno Mladé Boleslavi, která padla popáté v řadě. Kladno bylo díky gólu Jaromíra Jágra velice blízko k dalšímu triumfu za tři body, v Hradci Králové však padlo 3:4 v prodloužení. Úřadující mistři z Třince po výhře 5:2 v Litvínově navýšili náskok na prvním místě tabulky. České Budějovice měly namále proti poslednímu Zlínu, nakonec však vybojovaly vítězství 4:2. Liberec přehrál Karlovy Vary rozdílem 3:2.



Blomstrand odšpuntoval Hanáky už po 49 vteřinách

Již po 49 vteřinách využil zaváhání hostů na modré čáře Blomstrand a po rychlém průniku do útočného pásmu otevřel přesnou střelou z levého kruhu skóre. Olomoučtí poté sice často zakončovali, ale domácí gólman Svoboda chytal spolehlivě. Plzeňští se díky lepšímu pohybu dostávali do vyloženějších pozic, mezi kruhy volný Martin Lang však v sedmé minutě vypálil nad. Na druhé straně pořádně vystrašil Svobodu Ostřížek, který na brankovišti z otočky jen těsně minul. V 17. minutě šikovně posunul Kantner puk do jízdy Kodýtkovi a ten ranou pod horní tyč upravil na 2:0.

Na začátku prostřední části se navíc po ideální přihrávce Bulíře od zadního mantinelu prosadil znovu Blomstrand a Sedláčka v olomoucké brance vystřídal Lukáš. Kohouti se ale neprobrali a hru nadále kontrolovali domácí. Definitivní klid jim ve 28. minutě při vyloučení Řezníčka zajistil dorážkou Jiříčkovy rány Musil a svým prvním gólem v sezoně zvýšil na 4:0. Indiáni poté ubránili dvě přesilové hry soupeře a tempo výrazně opadlo.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hosté přidali ve snaze zkorigovat nepříznivý stav. Během přesilové hry ale narazili na Svobodu, který kryl dvě šance Nahodila a Krejčí v dobré pozici zamířil nad.Olomoucký nápor ukončila série dvou faulů a ten druhý v 51. minutě potrestal po nabídce Musila do prázdné branky pohodlně skórující Bulíř. Za chvíli dal šestý gól Suchý díky nešťastnému zásahu Škůrka do vlastní sítě. Zmar hostů poté dokumentoval pokusem do pravé tyčky Olesz, tentýž hráč ale v 59. minutě při přečíslení dvou na jednoho připravil ranou bez přípravy Svobodu o čisté konto a upravil na konečných 1:6.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Plzeň): „První gól byl hodně důležitý. Po první třetině jsme vedli 2:0, v úvodu druhé jsme zvýšili na 3:0 a mužstvo se tím uklidnilo. Možná toho klidu bylo na konci druhé třetiny až moc a pak jsme si koledovali o gól. Ve třetí třetině jsme si už hlídali náskok. Jsme rádi, jak jsme sérii čtyř domácích zápasů zvládli, protože to bylo psychicky náročné. Dnešní výsledek je pro soupeře krutější, než jaký byl průběh zápasu. Jsem rád, že jsme hráče, jakým je Krejčí, ubránili. Žádnou speciální přípravu jsme na hru pět na pět na jejich elitní pětku nedělali, spíš jsme se připravovali na jejich přesilovku.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Ráz utkání určila první branka, kterou jsme inkasovali v první minutě. Plzeň byla lepší celou první třetinu. My jsme se nemohli dostat do zápasu. Soupeř měl výborný pohyb a vytvářel si spoustu šancí. Potom jsme hru trochu vyrovnali a myslím si, že Plzeň byla velmi efektivní. Využívala protiútoky a vyšly jí i přesilovky. Nemůžeme to dnes hodnotit dobře. Propadli jsme hlavně v obraně. Vepředu jsme si nějaké šance vytvořili, plzeňský gólman ale chytal výborně a moc nám toho nedovolil. Je potřeba, aby se k prvnímu útoku přidali i ostatní, nemůžeme se spoléhat na jednoho dva hráče.“

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 6:1. Západočeši neměli s Hanáky slitování
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:49. Blomstrand, 16:22. Kodýtek, 21:39. Blomstrand, 27:04. P. Musil, 50:15. Bulíř, 52:14. F. Suchý

Hosté: 58:37. Olesz

Sestavy

Domácí: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, Kodýtek (A), F. Suchý – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.

Hosté: J. Sedláček (22. Lukáš) – Ondrušek, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí, Klimek – Ostřížek, J. Knotek (C), Kucsera – Burian, Nahodil, Kunc – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Navrátil.

Rozhodčí

Pražák, Úlehla – Špůr, Votrubec

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

2852 diváků

Další triumf nad Vervou řídil Vrána dvěma góly

Litvínov nastoupil na lídra extraligy bez ostychu, ale přesilovkou si k vedoucí brance nepomohl. Po přelomu třetiny a několika nevyužitých šancích udeřili v početní výhodě naopak hosté: Marcinko našel zpoza branky Vránu, jenž se pokusem mezi betony nezmýlil. Inkasovaný gól domácí nabudil k ofenzivnímu snažení, z něhož vzešlo srovnání Hrbase od modré čáry.

Do druhé třetiny Oceláři vlétli a po 21 sekundách šli díky druhé Vránově trefě do vedení. To jim však příliš dlouho nevydrželo, neboť Demel ve 27. minutě z pravého kruhu vymetl horní roh branky. Následně se scénář z první části opakoval, jelikož hráči Vervy se početní výhodou protrápili a Třinečtí se v ní zásluhou Romana opět utrhli. Zvýšit náskok mohl Růžička, v úniku však Godlu nepřelstil.

Ve 42. minutě už byl domácí brankář překonaný, jenomže kotouč z čáry smolně odpálil jeden z Ocelářů. V dalším průběhu Litvínovští marně dobývali obranné pásmo úřadujících mistrů, kteří ze zabezpečené obrany přidali ještě čtvrtou branku. Jistotu patnáctého bodového zisku v řadě trefil po zaváhání v rozehrávce domácích Adámek. V závěru ještě upravil do opuštěné branky Dravecký na konečných 5:2 pro hosty.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „První třetinu jsme zvládli celkem dobře, bylo to vyrovnané, pak jsme se drželi tak do poloviny zápasu. Největší rozdíl byl v přesilovkách a oslabeních. My jsme hráli tři oslabení a dostali jsme dva góly, naopak v našich přesilovkách jsme se k nim do pásma pořádně ani nedostali. To byly zlomové momenty. Při gólu na 2:3 soupeři při našem oslabení doráželi a my jsme měli hráče, kteří se jenom koukali. To nás poslalo na kolena. Ve třetí třetině Třinec zhustil střední pásmo, byl daleko agresivnější a první u puku, takže jsme se absolutně k ničemu nedostali. Soupeř čekal na naše chyby, které přicházely, takže měl několik dobrých šancí. Ve hře nás držel brankář Godla, dal nám šanci, ale přišly další chyby, kvůli kterým soupeř odskočil a zaslouženě vyhrál.“

Marek Zadina (Třinec): „Odehráli jsme tři odlišné třetiny. Měli jsme špatný vstup do zápasu, vyvedla se nám sice přesilovka, ale hra neodpovídala tomu, co jsme chtěli hrát. Soupeř hrál dobře, měl skvělý pohyb a dobře napadal, na což jsme museli zareagovat. Povedl se nám vstup do druhé třetiny, kdy jsme hned v prvním střídaní dali gól, kterým jsme se uklidnili. Pak to nebylo optimální, byli jsme druzí v soubojích, a to i v našem obranném pásmu, z čehož pramenily nějaké chyby a šance domácích. Něco jsme si k tomu před třetí třetinou řekli, ta už vypadala podle našich představ. Hráli jsme hokej, který jsme si představovali. Dali jsme v závěru dvě branky a dotáhli jsme zápas do vítězného konce, což je pro nás skvělé. Jsme za trip, který jsme zvládli, moc rádi.“

SESTŘIH: Litvínov - Třinec 2:5. Oceláři si upevnili pozici na čele tabulky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:45. Hrbas, 26:41. Demel

Hosté: 11:51. P. Vrána, 20:21. P. Vrána, 32:48. Miloš Roman, 56:28. M. Adámek, 58:46. Dravecký

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Balinskis, Stříteský, D. Zeman, Demel – Jarůšek, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Gerhát, P. Svoboda – Zygmunt, Latta, M. Havelka.

Hosté: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Kofroň – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký (A).

Rozhodčí

Svoboda, Kika – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Návštěva

2345 diváků

Berani potrápili Motor, rozhodl Holec

Domácí s uzdraveným křídelníkem Vondrkou začali aktivně. Brzy se ocitl blízko k otevření skóre Valský, jenž dotíral na brankáře Hufa u pravé tyčky. Nástup Motoru přibrzdilo vyloučení Pecha, při kterém se jeho spoluhráči úspěšně ubránili, ale potom dlouho trvalo, než se znovu dostali do tempa.

Ve druhé polovině úvodní třetiny si Jihočeši vytvořili optickou převahu, jenže až příliš často jim odskakovaly kotouče a nevycházely přihrávky. To platilo i v přesilovce pět na tři, která trvala 39 sekund. Bez efektu zůstaly pokusy Abdula a Gulaše, na druhé straně hrozili Zbořil nebo se zvukem sirény Sebera.

Na začátku druhé části Českobudějovičtí promarnili další přesilovku a potom se hosté z ojedinělého protiútoku ujali vedení, když domácí Holec ztratil hůl a Berani rázem jeli dva na jednoho. Na Mikúšově gólu se asistencí podílel při své extraligové premiéře lotyšský obr Mamčics.

Krátce před polovinou základní hrací doby vyhráli domácí buly po pravici Hufa, přihrávka šla na modrou čáru k Bindulisovi, který si potáhl kotouč do středu a vyrovnal bombou pod horní tyčku.

Otočit stav mohl po nápřahu Piskáček, před Hrachovinou neuspěl Mikúš. Obrovskou šanci na dosah zlínského brankoviště nevyužil Chlubna. Jen 13 vteřin před druhou sirénou se Honejsek protáhl kolem obránce Štencela a střelou k pravé tyčce vrátil Beranům vedení.

Třetí dějství zahájili Jihočeši šancí kapitána Gulaše a poté zahodili další přesilovku, v níž byli znovu hodně nepřesní. Krátce po návratu Veselého z trestné lavice však úplně volný Percy na levém kruhu střelou švihem našel skulinu mezi pravou tyčkou a Hufovou holí a bylo srovnáno.

Za necelé tři minuty napřáhl z pravého kruhu Chlubna, jeho ránu vyrazil Huf před sebe a Holec zblízka získal poprvé vedení pro Motor. Hosté v závěru nevyužili dvojnásobnou početní výhodu o délce 39 sekund ani dlouhou power play, při níž naopak inkasovali do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Byli jsme zbytečně moc nervózní, hlavně ze začátku. Uskakovaly nám puky, nebyli jsme schopní připravit si nějakou lepší šanci. Ve třetí třetině jsme hráli tak, abychom získali body, přestože Zlín měl na konci velký tlak a udělal zápas pro diváky. V předchozích dvou utkáních jsme nebyli odměněni za tvrdou práci, dnes se to povedlo.“

Luboš Rob (Zlín): „Nikdy bych si nemyslel, že přijedu do rodného města jako trenér Zlína. Zápas byl z našeho pohledu vyrovnaný, ale ve třetí třetině jsme doplatili na nedůslednost, nechali jsme se nezbytečně vylučovat a domácí nás potrestali. Pořád nám chybí zodpovědnost, což nás sráží. Doufali jsme, že nás nastartuje předchozí výhra nad Kometou, zvláště když Budějovice dvakrát za sebou prohrály.“

SESTŘIH: České Budějovice - Zlín 4:2. Motor ve třetí třetině otočil duel
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:29. Bindulis, 43:27. Percy, 46:09. Holec, 59:27. L. Pech

Hosté: 23:22. T. Mikúš, 39:47. Honejsek

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, J. Novotný, Chlubna – Abdul, D. Voženílek, Valský – Holec, M. Hanzl, Karabáček.

Hosté: Huf (Kořének) – Suhrada, O. Němec (A), Trška, Ferenc, Mamčics, Gazda, Dluhoš – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Köhler (C), Honejsek, R. Veselý – Karafiát, A. Zbořil, O. Flynn – Frömel, P. Sedláček, Sebera.

Rozhodčí

Lacina, Micka – Gerát, Hynek

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

5 302 diváků

Jágr málem hrdinou, kterým se stal Pavlík

Královéhradečtí podávají velmi dobré výkony a drží se na špici tabulky. Naposledy porazili doma suverénně Liberec, i proto se čekalo, že s Kladnem půjdou tvrdě za výhrou. Jenže nebylo to tak.

Plný stadion, druhá nejlepší návštěva v sezoně po derby s Pardubicemi, koukal, jak jsou aktivnější hosté. Jejich snaha se projevila už v šesté minutě, kdy perfektní přihrávkou našel matador Plekanec Račuka, jenž překonal Lukeše. Ten se vrátil do hradeckého brankoviště přesto, že Fin Kiviaho naposledy proti Bílým Tygrům zachytal precizně.

Pro hosty to byla ta správná vzpruha. Mohli se věnovat pečlivé defenzivě, do níž se zapojoval i Jágr. Zkrátka opatrnost byla jejich přikázáním. Zvládli i několik oslabení, v nichž byl skvělý další velikán Plekanec. Jeho chytrost a předvídavost hrála v početním oslabení klíčovou roli.

Východočeši se do šancí dostávali sporadicky, i když některé možnosti měli. Například šikula Jergl trefil v přesilovce tyč, ve druhé třetině pak velmi nebezpečně tečoval nahození kapitán Smoleňák.

Hradecký tlak přesto sílil, přece jen byl znát odstup obou mančaftů v tabulce. Ve 29. minutě se nápor domácích projevil i gólově. Obránce Pavlík se trefil z dorážky. Nutno říct, že šlo o jednu z mála dobrých šancí, rovněž ve druhé třetině se hrálo spíše opatrně. I z tohoto nastavení zápasu se však domácí dostali do vedení. Ve 35. minutě se po efektní kličce gólmanovi prosadil Fin Oksanen. Hostům nepomohla ani čtyřminutová přesilovka, bylo vidět, že v ofenzivě nemají dostatečnou sílu.

Třetí část byl podobná jako dvě předtím. Kladno nemělo dostatečnou kvalitu, aby se dostalo do šancí. Hradec spíše hlídal vedení. Jenže nedokázal to do důsledku. Hosté vyrovnali v 54. minutě, když se prosadil člen prvního útoku Hlava. Nebylo to ale všechno, v 57. minutě se dostalo Kladno do brejku, který zakončil sám Jágr. Byla to akce velkého hráče. Brankáře Lukeše pokořil perfektní kličkou.

Kladnu to však k výhře nestačilo. Minutu před koncem se chytrým pokusem trefil Pavlík. Proto šel zápas do prodloužení. V něm hosté chybovali, čehož využil zadák Blain a rozhodl.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Mountfield HK): „V první třetině nás zabily přesilovky, při kterých jsme si nepomohli gólem. Bylo to ustrašené, pomalé, nebylo to dobré. K tomu jsme prohrávali. V kabině jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny se hra zlepšila. Bylo spravedlivé, že jsme dali góly a dostali se do vedení. Ale ve třetí třetině přišel kolaps, to se nemůže stát - zvlášť doma. Kvituju to, že jsme tam v power play dokopali gól a v prodloužení rozhodli. Výkon nebyl optimální, ale vyhráli jsme pro diváky.“

David Čermák (Kladno): „Před zápasem jsme řešili problémy s obránci, tři nám vypadli. Proto to nebylo v první třetině - kdy hrál Hradec asi čtyři přesilovky - jednoduché. Domácí měli velký tlak, i když jsme byli ve vedení. Postupně jsme se zlepšili, hlavně ve třetí třetině, dokázali jsme otočit výsledek. Vedení jsme chtěli udržet, ale Hradec zaslouženě vyrovnal. V prodloužení jsme udělali chybu, která rozhodla.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Kladno 4:3p. Rytíři byli blízko ke třem bodům, berou jen jeden
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:23. F. Pavlík, 34:02. Oksanen, 58:37. F. Pavlík, 62:20. Blain

Hosté: 05:30. Račuk, 53:06. Hlava, 56:50. Jágr

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava.

Hosté: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek.

Rozhodčí

Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5 322 diváků

Výprask Bruslařů řídil Roth 0+4 a Holík 2+2

Kometa vstoupila do utkání ve velkém stylu. V první minutě sice ještě Horký při sólu neuspěl, ale ve třetí a čtvrté minutě v rozmezí 39 sekund skórovali Ďaloga s Holíkem, čímž přinesli na hokejky domácích klid. Bruslaři se dostávali do hry pozvolna. Měli výhodu dvou přesilovek, ale kromě tlaku na brněnskou branku z toho nic nevytěžili. Zato Brňané na sklonku své první přesilovky početní převahu využili - tříbrankový náskok jim dal Krištof.

Domácí eliminovali po první přestávce očekávaný nápor soupeře a brzy sami znovu udeřili. Horký dostal do jízdy ideální pas a překonal Růžičku počtvrté, přičemž již čtvrtý dnešní bod za nahrávku si připsal obránce Roth.

Mladoboleslavští vypadli z role, hůře bruslili, chyběl jim důraz, jedinou jejich šanci ve 27. minutě zmařil Kotala. Naopak Brnu se dařilo a jeho dominanci potvrdil svým druhým gólem v utkání Holík.

Pětibrankový rozdíl po 40 minutách určil ráz posledního dějství. Brno si hlídalo střední pásmo a bylo opět produktivní, když přesilovku využil Haščák. Necelých pět minut před koncem přišel o čisté konto výborně chytající Klimeš, čestným střelcem bruslařů se stal Lunter.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Kometa): „Měli jsme výborný vstup do zápasu a podařilo se nám skórovat, což mělo příznivý vliv na psychiku hráčů po předchozích nevyrovnaných výkonech. Výsledek vypadá jednoznačně, ale musím říct, že v klíčových momentech nás podržel výborně chytající Klimeš, což bylo velmi důležité. Měli jsme výborný pohyb a tím, že jsme proměnili šance, jsme utkání kontrolovali. Musím za výkon pochválit celý tým, je to vzpruha do dalších duelů.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Bylo to jednoznačné a naprosto zasloužené vítězství domácího celku, který na rozdíl od nás vstoupil do utkání velmi aktivně. My jsme chtěli na naše hráče zapůsobit, aby se do zápasu dostali, ale vůbec se nám to nedařilo. Nešly nám nohy, jak jsme potřebovali.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Mladá Boleslav 6:1. Hosté pořádali den otevřených dveří
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:43. Ďaloga, 03:22. P. Holík, 19:07. Krištof, 21:06. L. Horký, 33:00. P. Holík, 45:46. M. Haščák

Hosté: 55:35. Lunter

Sestavy

Domácí: Klimeš (Tomek) – Ďaloga, D. Mikyska, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), L. Forman, Fajmon – Kollár, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák, R. Pavlík, Mallet – Magee, Rákos, Vincour.

Hosté: J. Růžička (41. M. Schwarz) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík, D. Moravec – Kotala, Fořt, Claireaux – Kelemen, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, J. Stránský (A) – Grim, Adam Raška I, J. Dufek.

Rozhodčí

Hradil, Stano (SVK) – Frodl, Komárek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

5184 diváků

První dvě nahrávky pro mladíka Štibingra

Úvod utkání byl opatrný z obou stran a hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. V první gólové šanci byl domácí Klepiš, Novotný se ale blýsknul skvělým zákrokem. Na opačné straně poté zahrozil Vondráček, také Kváča v brance Liberce byl připraven. První přesilovku v zápase si zahrála Energie a vteřinu před jejím skončením ji dokázala využít. V závaru před Kváčou se nejlépe zorientoval důrazný Beránek a poslal hosty do vedení. Bílí Tygři mohli odpovědět rovněž v početní výhodě, sehráli ji ale špatně a Novotného prakticky neohrozili.

Ihned po začátku druhé části se dobré šance prodral Filippi, Novotný ale jeho ostrou ránu vyrazil ramenem. Na druhé straně zase nebezpečně střílel Kohout, Kváča sklapnul své betony včas. Ve 28. minutě se Liberečtí dočkali vyrovnání, Štibingrovo nahození od modré čáry dotlačil až za Novotného záda Birner. Vzápětí mohli jít Bílí Tygři do vedení, Faško-Rudáš ale v obrovské šanci minul poloodkrytou branku.

Vyrovnávací trefa vlila domácím energii do žil a Novotného se valil jeden útok za druhým. Karlovarský brankář nejprve výborně vychytal Filippiho, vzápětí si na něj se svým bekhendovým blafákem nepřišel ani Klapka. V dalším rychlém přečíslení to po Filippiho pobídce zkoušel Melancon, Novotný však svůj tým opět podržel.

Třetí dějství začínal Liberec v početní výhodě, Energie se v poklidu ubránila. Krátce po skončení přesilovky ale domácí otočili stav utkání na svou stranu. Na modré čáře se do kotouče opřel domácí zadák Derner a jeho dělovka skončila až v síti - 2:1. Západočeši mohli srovnat v přesilové hře, se střelou Vondráčka si ale poradil spolehlivý Kváča.

Na druhé straně mohl Liberci dodat klid Klepiš, tváří v tvář Novotnému ale neuspěl. O chvíli později už se však domácí mohli radovat potřetí: Novotného překonal střelou k tyči Vlach. Poté však putoval na trestnou lavici liberecký Gríger a Karlovarští nabídnutou možnost využili, střelou bez přípravy se prosadil Rachůnek. Hostující trenér Pešout sáhl v závěru ke hře bez brankáře, Liberec ale těsnou výhru uhájil.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Liberec): „Bylo to velmi těžké utkání a my jsme rádi, že jsme ho zvládli a bereme tři body. Všechny zápasy jsou podobné; velké bitvy a jen se ukazuje, že extraliga je skutečně hodně vyrovnaná. Spoustu zápasů jsme o gól prohráli, dnes jsme zase vyhráli. Potvrdili jsme tak vzestupnou výkonnost a celý tým zaslouží pochvalu. Co se týče Ládi Šmída, čekáme na finální verdikt lékařů. Ondra Vitásek podstoupil operaci ramene, jeho návrat je v řádu týdnů.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Přijeli jsme do Liberce bojovat o každý bod. To jsme dle mého názoru splnili, hráči nechali na ledě úplně všechno. Utkání jsme sice ztratili a nevezeme si domů ani bod, náš výkon byl ale velice solidní.“

SESTŘIH: Liberec - Karlovy Vary 3:2. Tygři těsně zdolali Energii
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:26. Birner, 43:21. Derner, 57:03. J. Vlach

Hosté: 08:12. O. Beránek, 58:27. T. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Kolmann, M. Rosandić, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner – Ordoš, Filippi, Birner (A) – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman – M. Zachar, P. Jelínek (C), J. Vlach – Klapka, J. Šír, A. Dlouhý – Gríger.

Hosté: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán (A), Weinhold – O. Beránek, T. Rachůnek (A), Flek – Průžek, Miškář, Hladonik – Koblasa, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Rozhodčí

Jeřábek, Šindler – Kajínek, Axman

Stadion

Liberec, Home Credit Arena

Návštěva

4773 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Dvojčata Kevin (vlevo) a Kelly Klímové slaví vítězný gól Mountfieldu HK, o který se postaral bek Jeremie Blain
Dvojčata Kevin (vlevo) a Kelly Klímové slaví vítězný gól Mountfieldu HK, o který se postaral bek Jeremie Blain

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud