Pavel Bárta
13. února 2023 • 20:15

NHL šlape kolem Stezky. V Malmö ho sledovali skauti, kdo může mít zájem?

Autor: Pavel Bárta, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas se Švédy super, ve druhém dojížděl zápas, v němž už se český tým řítil do maléru. Aleš Stezka střídal po čtyřech inkasovaných gólech a za necelé dvě třetiny dostal od nezastavitelných Finů dva. Proti Švýcarsku nastoupil znovu od začátku a chytal výborně. „Zajímá nás, přijeli jsme se podívat i na něj, sledujeme, jak si vede v lize,“ připustil jeden z přítomných skautů NHL. Zápasy Švédských her v Malmö střídali s Turnajem pěti zemí U20, který se hrál v nedalekém Angelholmu.



Sešlo se jich požehnaně a nešlo jen o skauty, jejichž teritoriem je Evropa. John Ferguson Jr. je asistentem generálního manažera Arizony, Jiří Fischer dělá ředitele pro hráčské záležitosti v Detroitu, Robert Kron šéfuje všem skautům v Seattlu.

Rick Dudley dělá poradce Florida Panthers, pro něž loví talenty Petri Skriko. Další bývalý finský útočník Sami Kapanen pracuje pro Philadelphii, obránce Ville Sirén pro Columbus. Hannu Laine, původně hokejový novinář, posílá hlášení Montreal Canadiens.

Stezka byl draftován v roce 2015 Minnesotou ve čtvrtém kole. Pak zamířil do juniorské USHL a ve své druhé sezoně ji s týmem Chicago Steel vyhrál. Po návratu cestoval po českých klubech, nejvíc chytal v první lize, ale s nikterak oslnivými výsledky.

„Zajímali jsme se o něj už v době, kdy šel do draftu. Jenže tehdy nám

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud