Ondřej Kuchař
7. června 2023 • 12:00

Pátá letní posila Sparty! Útok zkvalitní finský mistr světa a olympionik

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Sparty v letní pauze nezahálí. Po čtvrtfinálovém krachu s pozdějšími mistry z Třince na nový ročník zkvalitňují kádr. Ve středu oznámili Pražané už pátou posilu. Po Ondřeji Najmanovi, Filipu Chlapíkovi, Aaronu Irvingovi a Vojtěchu Mozíkovi přichází finský centr Jani Lajunen. Zkušený 32letý forvard si za Suomi zahrál na dvou mistrovstvích světa a olympijských hrách.



Tenhle typ hráče vedení Sparty hledalo. „Jani Lajunen je velice kvalitní centr, který prošel skvělými hokejovými štacemi. Navíc typ hráče, který nám v týmu chyběl. Hráč, který umí vítězit,“ říká nový šéf sportovního úseku klubu Tomáš Divíšek.

Lajunenovi je 32 let, během kariéry toho opravdu vyhrál dost. Dvakrát ovládl finskou nejvyšší soutěž s Tapparou Tampere, jednou vyhrál švédskou ligu s Växjö. K tomu se stal v roce 2011 s finskou reprezentací mistrem světa, v roce 2016 pomohl ke stříbru. Za Suomi si zahrál taky na olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu.

„Vyhlédli jsme si ho už na Spenglerově poháru v prosinci, od té doby jsme byli v kontaktu. Jani projevil velký zájem hrát za Spartu, byla to hodně rychlá domluva,“ dodává sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Poslední dva ročníky odehrál v dresu švédského Örebro, předchozí čtyři za švýcarské Lugano. Ve všech šesti sezonách se bodově pohyboval mezi 21 a 26 kanadskými body. Před dvanácti lety se zkoušel 189 centimetrů vysoký a 92 kilo vážící útočník prosadit v zámoří, ale kompletní dvě sezony strávil na farmách Nashvillu a St. Louis v AHL.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud