5. září 2023 • 20:50

Karlovy Vary v přípravě válí. Sedmá výhra v řadě, znovu narazili Rytíři

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů porazili v přípravě na nový ročník extraligy doma Kladno 3:1 a potvrdili skvělou formu, protože po úvodní porážce si připsali už sedmé vítězství za sebou. V druhém dnešním souboji zástupců nejvyšší soutěže zdolala Kometa Brno před vlastním publikem Olomouc 5:2.



Karlovy Vary otevřely skóre v 28. minutě v početní výhodě díky Ondřeji Beránkovi, ale za 137 sekund vyrovnal v přesilovce pěti proti třem Deven Sideroff. Po 116 vteřinách závěrečné části vrátil Energii náskok obránce Matěj Stříteský a v čase 57:57 pojistil výhru kapitán Jiří Černoch. Rytíři zaznamenali v osmém přípravném duelu šestou prohru.

Kometa dosáhla v sedmém testu na pátou výhru. V 11. minutě otevřel skóre Petr Holík, za 85 sekund zvýšil Martin Kohout a osm vteřin před koncem první třetiny upravil obránce Marek Ďaloga už na 3:0. V 26. minutě se prosadili opět domácí, přečíslení zakončil Jakub Flek.

V polovině utkání zkorigoval stav Aron Chmielewski a po 103 vteřinách třetí třetiny Hanáci využili přesilovou hru díky brance Jakuba Orsavy. V závěru potvrdil vítězství Komety před 2187 diváky při power play do prázdné branky zadák Jan Ščotka. Hanáci po úvodních třech vítězstvích potřetí za sebou prohráli.

Všechny čtyři celky čekají ve čtvrtek generálky. Kometa nastoupí doma proti Slovanu Bratislava, Olomouc hostí Duklu Trenčín, do Karlových Varů zavítá Litvínov a v Kladně se představí prvoligové Litoměřice.

HC Energie Karlovy Vary Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 27:48. Beránek, 41:56. Stříteský, 57:57. Černoch

Hosté: 30:05. Sideroff

Sestavy

Domácí: Frodl (Habal) – Bartejs, Plutnar, Huttula, Stříteský, Dlapa, Pulpán, Havlín – Hladonik, Černoch, Beránek – Rachůnek, Přikryl, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Zetterberg – Koffer, Kofroň, Kružík – Procházka

Hosté: Bow (Brízgala) – Dotchin, Slováček, Hejda, Ticháček, Veber, Martenet – Kusý, Plekanec, Melka – Sideroff, Klepiš, Jarůšek – Strnad, Pytlík, Blaha – Beran, Babka, Vimmer

Rozhodčí

Šindel, Kosnar – Gerát, Belko

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud