Květoslav Šimek
7. srpna 2013 • 18:48

Ujčík může v Jihlavě trénovat i hrát, v půlce srpna se rozhodne, co dál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktor Ujčík se dál může připravovat s prvoligovou Jihlavou. I za ni hrát přípravné zápasy. Vítkovice, které stále drží na zkušeného kanonýra hráčská práva, se na tom dohodly s Jihlavou, která má o Ujčíka zájem. Do 16. srpna tak může ve svém mateřském klubu trénovat i hrát. Pak by měl Viktor Ujčík oznámit, zda v Jihlavě podepíše smlouvu. Pokud ano, zaplatí klub z Vysočiny Vítkovicím tabulkové odstupné (314 tisíc korun).



Právě kvůli nevyřízenému odstupnému se minulý týden strhla pořádná přestřelka. Ujčík nastoupil za Jihlavu v přípravě proti Pardubicím (hned si připsal gól). Vítkovický generální manažer Petr Husička to označil za prasárnu.

„Za dvacet let se mi nestalo, že by někam šel hráč a klub nám to nedal ani vědět, ani s námi nejednal,“ zlobil se Husička.

Teprve teď se oba kluby domluvily na dalším postupu. „Jihlava poslala papír, že žádá, aby tam mohl Viktor do půlky srpna působit, což jsme akceptovali,“ říká Husička.

„Napsal jsem na ten papír - souhlasím, dal razítko Vítkovic a do 16.8. může hrát Viktor hrát a trénovat za Jihlavu. Pokud se zraní, bude to jejich problém, Jihlava bude muset tabulkovou hodnotu zaplatit.“

Viktor Ujčík se hned v první přípravě za Duklu trefil. Zahraje si ale i další?
Viktor Ujčík se hned v první přípravě za Duklu trefil. Zahraje si ale i další?

Viktor Ujčík by se měl do 16. srpna rozhodnout, zda bude pokračovat v kariéře. Jestli mu to několikrát operované kolena ještě dovolí. Pokud ano a podepíše s Jihlavou smlouvu, uhradí klub z Vysočiny požadované tabulkové odstupné. Což v Ujčíkově případě dělá 314 tisíc korun.

„Jsem rád, že jsme se domluvili a Viktor dostal prostor na to, aby vyzkoušel plnou tréninkovou a zápasovou zátěž,“ řekl Bedřich Ščerban, jednatel Dukly Jihlava, pro klubový web.

„Mám o jeho služby zájem a v případě, že se rozhodne pokračovat v kariéře a hrát za Duklu Jihlava, jsem připraven dostát závazkům vůči klubu HC Vítkovice Steel vyplývajících z řádů ČSLH.“

ROZHOVOR S PETREM HUSIČKOU O PŘÍPADU VIKTORA UJČÍKA I REAKCI MARKA MALÍKA NA KONEC VE VÍTKOVICÍCH, SI PŘEČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM SPORTU.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud