5. září 2013 • 04:25

Klepiš se vrátil do Edenu jako Lev. Zamířil ale na trestnou Slavie

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V přípravě porazili Ufu, Kazaň, Rigu nebo Mnichov. V generálce na start KHL ale Lev Praha nestačil v Edenu na Slavii a v atraktivním duelu s hlučnou kulisou prohrál 3:1. Na ledě u toho byl i dlouholetý slávista Jakub Klepiš, který dokonce jednou zamířil nechtěně na trestnou lavici Slavie. "Ale byla to náhoda, nevěděl jsem, že tresty budou na obou stranách," hájila se staronová posila pražského Lva. 



Jaké jsou pocity po vašem návratu do Lva?
"Necítím se nic moc, protože jsme prohráli. Jinak je to taková klasika, ale ještě to nebylo úplně ono, protože poslední týden jsem nebruslil. Ale mám dost času to do startu ligy doladit."

V Česku jste hrál vždycky jenom za Slavii, cítil jste se na ledě v Edenu zvláštně?
"Rozhodně to pro mě byl jiný zápas než kdybychom hráli s někým jiným než je Slavia, ale zase to nebylo tak, že bych to hodně řešil. Ale bylo to příjemný si zahrát proti kamarádům a proti klukům, který znám."

Ke konci zápasu jste se dostal do menší strkanice s Jurajem Valachem a zamířil jsi na trestnou lavici Slavie. Byla to náhoda, nebo jste poslepu šel tam, kam jste býval tady zvyklý?
"Ne to ne, byla to náhoda. Jak jsem byl naštvanej a měl trochu zatměno, tak jak jsem viděl otevřený dveře, tak jsem si myslel, že jdu ven jenom já. Takže proto."

Co jste si se soupeřem v tom souboji říkali?
"To tady říct nemůžu, nic hezkýho to ale nebylo."

Fanoušci Slavie dali najevo, co si myslí o Lvu a jeho historii
Fanoušci Slavie dali najevo, co si myslí o Lvu a jeho historii

Bylo znát, že Slavia proti týmu z KHL byla hodně nahecovaná?
"Hráli výborně a my jim můžeme akorát pogratulovat. My jsme rozhodně nehráli tak, jak jsme chtěli. Slávisté byli rychlejší a agresivnější a proto taky vyhráli." 

Nikolaje Žerděva jste v týmu nepotkal, ale v přípravě slušně bodoval. Bude ho Lev postrádat?
"Žerděv je hodně šikovnej hráč, jestli bude týmu chybět, to teď nikdo neví. Těžko říct, jestli ho můžu nahradit, budu ale dělat všechno pro to, abych byl týmu platný."

V týmové soupisce byl přes léto velký průvan, zaznamenal jste na ledě změny v herním systému?
"Je to tak, hodně hráčů se tu protočilo. Co se týče hry, je to převážně stejné jako v loňské sezoně. Jestli se něco změnilo, byly to spíše detaily.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud