23. září 2021 • 12:04

Rozzlobený Antoš o kauze Král: Jágrův postoj? Totální alibismus

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
54
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Král působil během služby v armádě jako agent Vojenské kontrarozvědky StB. Zjíštění deníku Sport o šéfovi českého hokeje rozbouřilo vody. Televizní expert Milan Antoš se ve svém komentáři pro sport.cz pořádně rozzlobil. Nejen kvůli Králově minulosti, ale předvším kvůli postoji Jaromíra Jágra. 



Legendární hokejista je podle něj vzorem pro další hráče i fanoušky, ale zároveň také členem výkonného výboru hokejového svazu - tedy vlivným funkcionářem. „Já četl noviny naposledy v roce 1998. Vůbec zprávy nečtu, vůbec o tom nevím. Abych řekl pravdu, tak mě to vůbec nezajímá. To, že někdo něco napíše, nato už jsem si zvykl,“ prohlásil Jágr včera.

Podle Antoše by měl zastávat jasný postoj a ne alibisticky tvrdit, že ho to nezajímá. „Jeho slova vnímám jako totální alibismus! Chlap, kterému bude 50, by mohl v demokratické společnosti říct svůj názor. Ať už by byl jakýkoliv. A ať mi nikdo netvrdí, že člen výkonného výboru si nepřečetl, z čeho prezidenta svazu obviňují,“ píše Antoš.

Zároveň vyzývá Krále k ostoupení z funkce, ačkoliv je přesvědčený, že ho výkonný výbor ho neodvolá. „Ve výboru jsou všichni kamarádi a na druhé straně nikdo nemá chuť něco měnit. To už by dávno někdo vystoupil s prohlášením. Místo toho je jen ticho,“ popsal Antoš, jak vnímá rozložení sil v tuzemském hokejovém prostředí. Svolání výboru je podle něj zbytečné a označil ho za „hraní si s lidmi.“

Královo vysvětlení, že byl ke spolupráci nucen, a že byl ještě sám sledován, se Antošovi nepozdává. Podle něj se takto vymlouvá každý, kdo je z něčeho podobného obviněn. „Morální kvalita a předpoklady prezidenta svazu by měly být jiné než u trenéra někde v Horní Dolní. Nemůžeme si přece říkat, že se nic nestalo,“ vyzývá Antoš.

Vše o kauze Král na iSport.cz

Temná minulost šéfa hokeje, byl agentem StB. Více ZDE>>>

Detaily z StB spisu o Královi. Více ZDE>>>

Rozhovor s historikem: O pravosti spisu nemám pochyby. Více ZDE>>>

Jak se Tomáš Král dostal do čela českého hokeje? Více ZDE>>>

Králova reakce na celou kauzu. Více ZDE>>>>

Hašek: Král morálně selhal, neměl by vést hokej. Více čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
54


Články odjinud


Články odjinud