18.6.2019 • 05:00

TEST: Mazaná bota. Novinka od Under Armour podá zajímavé info přímo z podrážky

Vstoupit do diskuse
0

V dnešní době máme chytré hodinky, chytré váhy, chytré telefony, tak proč by nemohly tento přívlastek dostat i běžecké boty? Americká značka Under Armour letos představila novinku HOVR, která za vás sama běhat nebude, ale zato vám přímo z podrážek bot podá velmi zajímavé informace.



Under Armour HOVR není prvním pokusem o chytrou běžeckou botu. V minulosti se o to pokoušel Adidas, nebo Altra. Nikdo se ale do této problematiky nepouštěl s takovou vervou, jako právě Under Armour. 

HOVR je technologie, která se v současnosti nachází u modelu bot Infinite, ale během nadcházejících sezón by se mělo objevit větší množství různých bot s touto vychytávkou. O co se vlastně jedná?

Under Armour HOVR
  • chytrá technologie uvnitř běžeckých bot
  • měří vzdálenost, kadenci, délku kroku a další parametry vašeho běhu
  • data z bot lze nahrát i zpětně po tréninku
  • v průběhu příštích měsíců bude tato technologie dostupná v celé řadě bot Under Armour

Je to velmi jednoduché. Uvnitř tlumicí vrstvy pravé boty je skrytý snímač, který jde pomocí bluetooth spojit s aplikací na vašem telefonu. Tento snímač vám následně v reálném čase posílá celou řadu zajímavých údajů jako je vzdálenost, kadence, nebo délka kroku.

Při spárování s aplikací má přednost záznam trasy pořízený skrze GPS ve vašem telefonu. HOVR ale umí měřit vzdálenost i sám o sobě. Nečekejte absolutní přesnost, ale vzhledem k tomu, že tato technologie měří vzdálenost podle vypočítané délky kroku je přesnost velmi slušná a v tomto směru strčí do kapsy většinu fitness náramků, které fungují na podobném principu. Ideální je ale využívat propojení s telefonem a z bot si vzít údaje o vaší běžecké technice.

Chytré boty Under Armour HOVR InfiniteFoto Under Armour

Tyto metriky mohou být velmi užitečné a jedinou alternativou ke HOVRu, jak tato data získat, je pořízení vyšších řad sporttesterů od Garminu v cenové relaci vysoko přes deset tisíc, nebo běžeckého wattmetru STRYD.

HOVR vám navíc umí poradit s tím, jak byste měli svůj běh upravit, aby byl maximálně efektivní a šetrný pro vaše tělo. Měření i zpětná vazba probíhá skrze aplikaci Map My Run, kterou si můžete zdarma stáhnout pro operační systémy iOS a Android.

Pokud vás znepokojuje, jak přítomnost snímače ovlivní funkční vlastnosti samotné boty, pak můžete zůstat v klidu. Under Armour HOVR Infinite váží 305 gramů, což je v této kategorii bot standardní hodnota. Na velmi slušné úrovni je úroveň tlumení, která poskytuje dostatek komfortu i pro běhy dlouhé několik desítek kilometrů.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}