17. července 2018 • 14:04

Beachvolejbalisky Kolocová a Kvapilová to chtějí na ME roztočit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová věří, že se po nevýrazných výkonech a výsledcích na posledních třech světových turnajích na mistrovství Evropy předvedou v lepším světle. Na podnicích pod hlavičkou evropské federace CEV se jim totiž daří. Loni získaly stříbro na ME a v lednu vyhrály evropský halový turnaj Masters v Pelhřimově.


Kolocová s Kvapilovou na červnovém turnaji Světového okruhu v Ostravě po dvou porážkách vypadly ve skupině a pak skončily ve Varšavě i v Gstaadu sedmnácté. Na ME jsou ale v roli obhájkyň druhého místa. "Proto na to taky máme dobré vzpomínky. A proto jsme si s Týnou říkaly, že ty evropské turnaje CEV nám jdou. Takže to tady, doufáme, roztočíme," řekla Kvapilová.

Na cestě ke zlepšení jim může pomoci i dnešní výhra nad papírově slabším polským párem Jagoda Gruszczyňská a Aleksandra Gromadowská, i když v silném větru těžily zejména z chyb soupeřek. "Každý vyhraný zápas je hrozně důležitý. Věděly jsme, že Polky jsou slabším týmem a že bychom je měly porazit. Zase byl o to větší tlak na nás," uvedla Kolocová.

Snaží se o to, aby ji s Kvapilovou nedávné neúspěchy nesrážely dolů. "Nesmíme si dělat hlavu z toho, že nám nevyšly ty předchozí turnaje a jít do toho dalšího úplně nově. Samozřejmě, že to není vždycky jednoduché, ale snažíme se tady z toho si třeba vzít sebevědomí do dalších zápasů," popisovala Kolocová.

Věří, že zase začnou hrát dobře, jak to umějí, a přijdou další dobré výsledky. "Člověk tomu musí věřit, protože jinak by to mohl rovnou zabalit. Jelikož trénujeme pilně a děláme maximum pro to, abychom byly co nejlepší," poznamenala.

Pod vedením nového trenéra Andrey Tomatise se snaží dostávat do hry řadu nových prvků. Například nahrávku prsty, která ale v dnešním větru Kvapilové nevycházela a po dvou odpískaných nečistých úderech od ní ustoupila. "Zkusila jsem to jenom dvakrát a pak jsme si řekly, že ta nahrávka bagrem není vůbec špatná. Naopak že je možná ještě lepší v takových podmínkách. Vyhrály jsme docela jednoznačně, tak jsem ráda, že ten záložní plán vyšel," uvedla po zápase česká beachvolejbalistka.

Českou dvojici z prořídlých ochozů hlasitě povzbuzoval i otec Kvapilové Jan. Bývalý extraligový volejbalista je pro ME členem realizačního týmu české dvojice, protože kouč Tomatis zároveň vede mužský pár Ondřej Perušič, David Schweiner, který hraje základní skupinu v Utrechtu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud