1. října 2018 • 22:46

Franc: Nemám se zač stydět, snad nebyli fanoušci naštvaní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Devětatřicetiletý plošinář Josef Franc byl při absenci Václava Milíka nejlepším domácím zástupcem v jubilejním 50. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka. Ani v jedné z pěti rozjížděk základního rozpisu nevyšel naprázdno, jednu z nich dokonce vyhrál, přesto bylo osm bodů na finále málo. Každý z finalistů pražského závodu jich měl na kontě minimálně jedenáct.


"Osobně to beru tak, že se mi závod povedl a nemám se zač stydět. Sice to bylo pouze osmé místo, ale v takhle těžké konkurenci se člověk musí naučit prohrávat i vyhrávat. Samozřejmě by bylo lepší, kdyby bylo více těch výher," řekl Franc novinářům. "Vencu Milíka jsme asi nenahradili, ale snažil jsem se ze všech sil a věřím, že fanoušci nebyli zklamaní," dodal.

Vyčítal si přesto jedno zaváhání. "Měl jsem tam jednu pokaženou jízdu, když jsem tam ve čtvrté sérii dojel až třetí. Trošku jsem si tam změnil nastavení motorky, ale tento tah nevyšel. Jinak jsem se svým výkonem spokojený - je to jako v životě, nahoru a dolů," prohlásil Franc.

A připustil, že ve 14. rozjížďce přišel o body zcela zbytečně. "Honili jsme se tam s Edou Krčmářem a Honzou Kvěchem, ale vyhrál místo toho ten mladý Američan (Luke Becker). Hodně dnes záleželo na startovních pozicích. Těch mých osm bodů není ostuda, ale také to není žádný přepych," poznamenal Franc.

I když organizátorům - jak tomu v posledních letech bývá - nepřálo počasí, déšť závod nijak nenarušil. "Byl jsem tady na stadionu od rána a počasí mě nemile překvapilo. Dlouho pršelo, ale zaplaťpánbůh, že se nedělalo nic nového s dráhou a byla taková, jak jsme na ni zvyklí. A hlavně bezpečná. Kluci na ní předvedli skvělé finále a věřím, že to bylo nádherné i pro lidi," řekl Franc.

Kromě deště bylo i chladno. "I to je tady ale už tak trochu tradiční, poslední roky to tak vychází. Vsadil bych se, že až do včera na Zlaté přilbě měli všichni v depu větráky na chlazení, aby se tolik nepotili a trochu si odfoukli, ale dnes už tam měli všichni topení, aby si trochu přihřáli ruce a nohy," konstatoval s úsměvem Franc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud