16. února 2019 • 09:51

Fotbalisty Příbrami posílil ofenzivní záložník Vůch

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisty Příbrami posílil ofenzivní záložník Egon Vůch. Osmadvacetiletý hráč přestoupil do dvanáctého týmu ligové tabulky z kazašského Tobolu Kostanaj a v novém působišti uzavřel smlouvu do léta 2020.


Vůch se vrací do Příbrami po více než deseti letech, u Litavky působil jako dorostenec. Českou ligu hrál za Plzeň, Teplice a Liberec a má v ní 121 startů a 11 vstřelených gólů. Poslední rok a půl strávil v kazašských klubech Šachtar Karaganda a Tobol Kostanaj.

"Egon u nás v mládežnických týmech již působil, takže není žádnou neznámou. Slibujeme si od něj další zkvalitnění ofenzivy. Poslední utkání odehrál v listopadu, kdy skončila první liga v Kazachstánu, proto nyní trénoval individuálně a doháněl kondiční manko. Na Zlín bude připraven," uvedl pro klubový web majitel příbramského celku Jan Starka.

Vůch sice ještě do dnešního duelu proti Zlínu, který jeho spoluhráči vyhráli 3:2, nezasáhnul, ale trenér Josef Csaplár je prý s jeho dosavadním přístupem spokojen. "Přišel po tříměsíční pauze z Kazachstánu, takže zatím doháněl tréninkové manko a zatím vše plní jak má. Na úvod jsem mu řekl: Vítej v mém nápravném zařízení. Ale musí si pomoci nejdříve sám sobě, pak může pomoct nám," uvedl příbramský kouč.

Fotbalista strávil dnešní duel mezi náhradníky. "Našel jsem tu všechno jako před deseti lety, když jsem tu působil v dorostu. Když to přeženu, tak do poslední sedačky je tu všechno stejný," vyprávěl hráč, který by mohl výrazně osvěžit ofenzívu Středočechů.

Dobře chápe, proč ještě nemůže dostat šanci nastoupit v základní sestavě. "Teprve týden trénuji s míčem, teď bych ještě klukům příliš nepomohl. Ale už se těším, jak zase budu hrát,“ uvedl Vůch, který si na působení v Kazachstánu nestěžoval. "Splnilo to můj plán, s kterým jsem tam šel. Ale už je zase nejvyšší čas se ukázat na očích tady," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud