Adam Lacek
16. dubna 2021 • 16:10

Paterovi se nelze divit. I rozhodčí je jen člověk, ale co ta arogance?

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádná pachuť zbyla v třinecké aréně v kabině Mladé Boleslavi. Bruslaři těžce nesli vyřazení v sedmém semifinále (0:3), značnou část viny házeli na sudí. Částečně měli pravdu, což vyplynulo i z vyjádření komise rozhodčích. Kritika, která mířila na sudí od trenéra Pavla Patery, byla v podstatě oprávněná. Chápu ji. Stejně tak chápu sudí, kteří jsou také jen lidi a můžou chybovat. Zarazila mě ale jedna věc, a to arogance od Oldřicha Hejduka.



Pavlu Paterovi se za výlev emocí nelze divit. Už během zápasu se vyjadřoval tak, jak to cítil. Cítil, že rozhodnutí nebylo fér. Cítil, že jeho tým má v rozhodujícím utkání o něco navrch a skvělou jízdu celou sezonou by mohl zakončit historickým postupem do finále. Věděl, že jeho svěřenci by si to zasloužili.

Jenže Boleslavi nebylo přáno. Sudí Hejduk přehlédl jasný faul na trestné střílení, místo toho Boleslav prohrávala. Sudí celkově neměli duel pod kontrolou. Přehlédli i několik dalších faulů, na obou stranách. Třeba loket v obličeji Jakuba Kotaly či pád pod nohy Jacka Rodewalda. To jsou jen příklady, situací bylo mnohem víc.

Klíčové momenty zápasu ale byly rozhodnuty v neprospěch Boleslavi. Ať už sporně neuznaná branka v první třetině, tak neodpískání evidentního faulu na unikajícího Bičevskise. Rozhodně nešlo o nějaké stranění Třinci, prostě dvojice Hejduk – Hodek vypjatý duel nezvládla ideálně. Což se dá pochopit, chyby k životu patří.

Třinec - Mladá Boleslav: Patera po gólu Růžičky neudržel nervy a byl vykázán ze střídačky, 1:0
Video se připravuje ...

Uznání komise rozhodčích o pochybení už Boleslavi nepomůže, zápas nevrátí. I zásluhou nepřesného rozhodnutí můžou v Boleslavi začít s roztáváním ledu a hráči vyklízet šatnu.

Na celé záležitosti mě ale zarazila arogance sudího Hejduka. Po inkasované brance na 0:1 se Patera dožadoval vysvětlení neodpískaného trestného střílení. Sudí ho odbyl, že bude řešit jen možnou trenérskou výzvu. Patera se nestačil divit, v návalu emocí došlo i k nepřiměřené reakci, při které sáhl na muže v pruhovaném a dostal trest do konce utkání.

Přitom stačilo jednoduše odpovědět: „Faul na trestné střílení jsem neviděl.“ Nebo: „Nepřišlo mi to jako faul.“ Nebo: „Kontakt tam byl, ale nepřišel mi tak jednoznačný, abych zapískal.“ Cokoliv. Podobnou konverzaci mikroporty rozhodčích během play off několikrát zachytily. Sudí řekl svůj názor, třeba se i omluvil a jelo se dál.

Trenéra Boleslavi by to zřejmě úplně neuspokojilo, ale alespoň by slyšel vysvětlení. Takhle zbyla akorát ta pachuť…

Třinec - Mladá Boleslav: Ocelářům vyšla challenge! Hostující gól byl odvolán kvůli nedovolenému počínání Stránského
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Třinec - Mladá Boleslav 3:0. O postupu Ocelářů do finále rozhodla až třetí třetina
Video se připravuje ...

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 47:00. Martin Růžička, 59:22. Marcinko, 59:37. Hrehorčák

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Rodewald, Marcinko, Hrňa – O. Kovařčík, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Šidlík – Kotala, Cienciala, Šťastný – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Hodek, Hejduk – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Hokejisté Mladé Boleslavi museli skousnout trpké vyřazení v sedmém utkání semifinále proti Třinci
Hokejisté Mladé Boleslavi museli skousnout trpké vyřazení v sedmém utkání semifinále proti Třinci

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud