Jakub Dvořák
14. července 2019 • 22:33

Presink, aktivita, rychlý přechod? Sparťané na úvod zapřeli Jílka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas Sparty pod Václavem Jílkem lákal. Každý byl zvědavý, jak si hráči v rudém pod progresivním trenérem v novém ročníku FORTUNA:LIGY povedou. Jenže 14 tisíc fanoušků odcházelo domů zklamaných. Zřejmě nikdo nečekal, že sparťané přejedou Slovácko rozdílem třídy, ale o to horší je, že ve své hře nepředvedli ani jeden náznak z trenérových principů.



Kdo sledoval letní přípravné zápasy Sparty pod vedením Václava Jílka, muselo ho to trknout. Žádná zívačka. Progresivní a náročný trenér se snažil probudit spící panny. Žádné obehrávání do stran, předržování balonu. Ale rychle k věci.

Prostě náročný moderní fotbal, který bude soupeři dělat problémy a donutí ho k chybám. Jako to umí Slavia. Jenže stejně jako Řím nepostavili za den, ani Jílek nedokáže hned zázraky.

To, že Letenští první ligový zápas se Slováckem prohráli doma o dvě branky, se prostě může stát. Ačkoliv budou fanoušci namítat, změna na trenérské lavici byla tak zásadní, že pouhý měsíc neudělá z Pražanů mašinu, která bude válcovat jednoho soupeře za druhým. To snad ani nikdo nečekal.

Co je však daleko víc strašidelné, než prohra na úvod, je absence základních Jílkových principů. Aktivita, presink, po zisku balonu rychle k soupeřově brance a udeřit. Zatímco v přípravě se o to sparťané alespoň snažili, doma proti Slovácku jako by rezignovali.

„Nebylo to tam, souhlasím,“ přikyvoval naštvaně kapitán Libor Kozák. „Trenér určitě nebude rád. Musíme si to jeden s druhým vyříkat a říct si, co od sebe každý očekáváme,“ dodal zkušený útočník.

Tohle bych na startu ligy viděl jako největší problém, nikoliv porážku 0:2.

Vše o Spartě čtěte ZDE›››

SESTŘIH: Sparta - Slovácko 0:2. Těžký direkt při Jílkově debutu. Hosté na Letné poprvé vyhráli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud